NRK Meny
Normal

Bare nesten for Malmö mot Atletico

Malmö var på høyde og vel så det mot Atletico Madrid i mesterligakampen i Skåne. Men de måtte melde pass mot Atleticos kalde kynisme og tapte 2-0.

koke

Koke satte inn Atleticos første mål, og Malmö måtte plutselig begynne å jage scoring selv

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Et fryktløst Malmö-lag klarte å presse Atletico høyt oppe i nesten hele kampen. Men det var bare Atletico som maktet å score, og vant kampen 2-0. Malmö kom ikke nærmere enn et knallhardt stolpetreff.

Det var manglende kynsime og slagkraft i de aller fremste rekker som gjorde at ikke hjemmelaget fikk nettkjenning foran sitt svært så lydhøre og entusiastiske hjemmepublikum.

– Bedre i andre omgang

– Jeg ble imponert over Malmö, fordi de spilte bedre i andre omgang. Før pause bare spilte de, etter pause skapte de sjanser også, sa Kjetil Rekdal i Viasat-studio da resultatet var klart.

Koke avsluttet en glitrende kontring og satte inn det som skulle bli Atleticos ledermål, og Garcia utnyttet en bom i Malmö-forsvaret et snaut kvarter før slutt da hjemmelaget truet med utlikning.

Dermed skal det holde hardt for Malmö å komme seg videre i turneringen. De ligger sist i gruppa, og har igjen hjemmekamp mot Juventus og bortekamp mot Olympiakos.

Nesten rødt kort

Åge Hareide

Åge Hareide så sine spillere levere en meget sterk kamp, men det holdt ikke mot kyniske og sikalde Atletico

Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix

Kamputviklingen kunne blitt en annen hvis Gabi hadde fått rødt kort for fellingen av Emil Forsberg. Svensken var nesten gjennom da han ble tatt. Ikke helt gjennom, mente dommer Mark Clattenburg og nøyde seg med gult. Da var kampen ennå ikke ti minutter gammel.

Målet i første omgang kom da Atletico kom på ett av sine mange angrep på høyresiden. Juanfran sløp fra alt og alle, la hardt og presist inn til Koke, som like hardt smelte ballen inn fra kort hold. Malmö-keeper Robin Olsen var sjanseløs.

Første omgang ble fartsfylt, men ikke sjansefylt. Malmö hadde tilsynelatende stor respekt for Atletico i åpningsminuttene, men fant ut at det ikke var så stor grunn til det. De klarte nokså raskt å flytte spillet opp på banen.

Svensk stolpeskudd

Men de kjørte seg fast i Atleticos forsvar, og skapte svært lite. Da var det farligere når Atletico vant ballen og satte fart – særlig oppover høyresiden.

Malmö økte tempoet i andre omgang, og presset Atletico sterkt de første minuttene. Markus Rosenberg smelte ballen i stolpen, da Altetico-keeper Moya var utspilt.

Malmö holdt presset oppe, men fikk en kalddusj da et snaut kvarter stod igjen. Junfran var igjen mannen bak pasningen fra høyre, Helander rotet det til da han skulle klarere, og det gav garcia sjansen fra 12-13 meter.

Da var kampen kjørt, og lufta gikk ut av hjemmelaget. Siqeira satte ballen i mål til det alle trodde var 3-0 tre minutter på overtid, men linjemannen registrerte at det var offside, og målet ble annullert.

Malmö gjorde en god kamp, og var på høyde med Atletico i alt unntatt avslutningene.

Med tapet får de likevel trøbbel med å komme videre. De ligger sist i gruppa, tre poeng bak Olympiakos og Juventus, som de skal møte i de to siste kampene. Men avslutningskampen mot Olympiakos i Aten kan bli avgjørende for hvem som følger Atletico videre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.