Hopp til innhold

Skullerud: – 5-0 er selvfølgelig solid

Molde hadde få problemer mot armenske Pyunik Jerevan da lagene møttes i mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde tirsdag.

Mohamed Elyounoussi

MÅLSCORER: Mohammed Elyounoussi setter inn Moldes første mål.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Mål av Mohammed Elyounoussi, Ola Kamara og Mattias Mostrøm sikret Molde en solid 5-0-seier over Pyunik Jerevan på hjemmebane.

Seieren er Moldes største i europacupen noensinne.

Dermed har laget et godt utgangspunkt foran returkampen i Armenia neste uke. Molde-trener Tor Ole Skullerud advarer imidlertid mot å ta seieren på forskudd.

Det er dumt av oss å kassere dette inn allerede. Men 5-0 er selvfølgelig solid. De to siste målene var meget gode å få, sier Skullerud på pressekonferansen, ifølge Romsdals Budstikke.

Dobbel av «Moi» og Kamara

Elyounoussi scoret begge målene før pause. Knut Olav Rindarøy sto for pasningene.

I 2.-omgang drøyde det derimot lenge før Molde økte, men Ola Kamara headet ballen inn noen minutter før slutt. Samme mann lå på til 4-0 noen minutter etter.

Mattias Mostrøm avrundet så det hele til 5-0.

– Hadde forberedt seg godt

Molde var det klart beste laget og kan reise til Jerevan med en bra dose selvtillit.

– De var bedre den første halvtimen. De hadde forberedt seg godt, sier Skullerud om sin armenske motstander.

Bare en total kollaps kan sende MFK ut av turneringen nå.

– Vi er halvveis videre, innrømmer Skullerud.

Skulle Molde gå videre fra denne 2. kvalrunden, er veien fortsatt lang mot et meget lukrativt gruppespill. Laget må vinne den tredje kvalifiseringsrunden før et omspill venter som siste hinder.

Laster innhold, vennligst vent..
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Malacia ble ten Hags første United-signering

  Den nederlandske venstrebacken Tyrell Malacia (22) er klar for Manchester United. Han kommer fra spill i barndomsklubben Feyenoord.

  Det opplyser United på sine nettsider tirsdag.

  Malacia har lagt bak seg en flott sesong med klubben fra hjembyen Rotterdam. Feyenoord havnet på tredjeplass i ligaen og kom til finalen i conferenceligaen.

  22-åringen forlater nå laget til Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes for å slutte seg til Premier League og Manchester United.

  Han blir dermed landsmann Erik ten Hags første signering som manager for de røde djevlene. (NTB)

  Albania Soccer Europa Conference League Final
  Foto: Franc Zhurda / AP
 • Christophe Galtier ny PSG-trener

  Franske Christophe Galtier (55) er ansatt som ny hovedtrener for Paris Saint-Germain og tar med det over jobben til Mauricio Pochettino.

  Den franske hovedstadsklubben bekreftet at Galtier er deres nye manager på en pressekonferanse tirsdag. Det skjer kort tid etter at det ble klart at argentinske Pochettino forlot managerstolen.

  I 2020/21-sesongen ledet franskmannen Galtier Lille til deres første seriemesterskap på ti år, men valgte noe overraskende å gi seg som trener to dager etter at tittelen var sikret.

  Sist sesong var Galtier hovedtrener for franske Nice, og 55-åringen ledet laget til en femteplass i serien. I cupen tok han laget til finalen, der de måtte se seg slått av Nantes. (NTB)

  Christophe Galtier
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Ny keeper på plass i VIF: Bråtveit skrev kontrakt ut året

  Per Kristian Bråtveit forlater Djurgården for å spille for Vålerenga ut sesongen. Signeringen ble gjort en uke etter salget av Kjetil Haug til fransk fotball. Vålerenga trengte mer erfaring på keeperplassen etter at Haug endte opp i Toulouse.

  De siste årene har Bråtveit vært i Djurgården (Sverige), Groningen (Nederland) og Nîmes (Frankrike). Han hadde en kontrakt med Djurgården ut årets sesong, men skal i stedet hjelpe VIF ut av en sportslig knipe.

  – Jeg gleder meg til å møte gutta, være med å snu en litt tøff periode for klubben og ikke minst til å spille foran Klanen. I tillegg blir det bra å bli satt på diett av Dag-Eilev (Fagermo), sier han i et klubbintervju.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge, trening
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Brann utvidet superrekken – surrealistiske scener i Stjørdal

  Brann tok sin åttende strake seier i 1. divisjon med 2-1 over Bryne. I Stjørdal ble Blink-keeper David Paulmin utvist og erstattet av en utespiller.

  Gjestene hadde ikke tapt en kamp på de siste fem kampene i ligaen, men fikk en tøff start i Bergen. Allerede etter 13 minutter noterte Mathias Rasmussen seg for sin sjuende fulltreffer for året. Bryne holdt liv i kampen til langt ut i andreomgangen, men etter 77 minutter doblet Kasper Skaanes ledelsen til Brann.

  Like etter pausen i kampen mellom Stjørdals-Blink og Start snakket Blink-keeper David Paulmin på seg to gule kort på fire sekunder. Start ledet 1-0, og hjemmelaget hadde ingen reservekeeper på benken.

  Dermed måtte lagets toppscorer Sondre Stokke ta på seg keeperhanskene og vokte buret i over 40 minutter. Sander Sjøkvist og Kristoffer Tønnessen scoret hvert sitt mål på overtid i Starts 3-0-seier.

  SK Brann
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
 • Mulighet for ståplasser i Premier League

  – Vi er klare til å tillate ståseksjoner igjen, men det vil kun skje der klubber oppfyller strenge sikkerhetskrav, sier Storbritannias kulturminister Nadine Dorries.

  Nå kan alle klubbene i Premier League og mesterskapsserien (nivå to) søke om å få ta i bruk såkalte trygge ståplasser. Britiske myndigheter gir grønt lys etter at det tidligere i år ble gjennomført et prøveprosjekt. Testingen ble ansett som vellykket.

  Wembley vil kunne tilby et begrenset område for ståplasser for klubbfans senere i sesongen. Semifinalene og finalen i FA-cupen samt ligacupfinalen holdes alltid på nasjonalarenaen i London.

  Engelsk fotball innførte et sittepåbud i de to øverste divisjonene foran 1994/95-sesongen. Det kom på plass i kjølvannet av Hillsborough-tragedien i 1989. Da førte trengsel på arenaen til at 97 mennesker mistet livet.

  Wembley Stadium, which is one of the stadiums which is being used for UEFA Women's EURO 2022, hosted in England, Britain
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters