Hopp til innhold

Skullerud: – 5-0 er selvfølgelig solid

Molde hadde få problemer mot armenske Pyunik Jerevan da lagene møttes i mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde tirsdag.

Mohamed Elyounoussi

MÅLSCORER: Mohammed Elyounoussi setter inn Moldes første mål.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Mål av Mohammed Elyounoussi, Ola Kamara og Mattias Mostrøm sikret Molde en solid 5-0-seier over Pyunik Jerevan på hjemmebane.

Seieren er Moldes største i europacupen noensinne.

Dermed har laget et godt utgangspunkt foran returkampen i Armenia neste uke. Molde-trener Tor Ole Skullerud advarer imidlertid mot å ta seieren på forskudd.

Det er dumt av oss å kassere dette inn allerede. Men 5-0 er selvfølgelig solid. De to siste målene var meget gode å få, sier Skullerud på pressekonferansen, ifølge Romsdals Budstikke.

Dobbel av «Moi» og Kamara

Elyounoussi scoret begge målene før pause. Knut Olav Rindarøy sto for pasningene.

I 2.-omgang drøyde det derimot lenge før Molde økte, men Ola Kamara headet ballen inn noen minutter før slutt. Samme mann lå på til 4-0 noen minutter etter.

Mattias Mostrøm avrundet så det hele til 5-0.

– Hadde forberedt seg godt

Molde var det klart beste laget og kan reise til Jerevan med en bra dose selvtillit.

– De var bedre den første halvtimen. De hadde forberedt seg godt, sier Skullerud om sin armenske motstander.

Bare en total kollaps kan sende MFK ut av turneringen nå.

– Vi er halvveis videre, innrømmer Skullerud.

Skulle Molde gå videre fra denne 2. kvalrunden, er veien fortsatt lang mot et meget lukrativt gruppespill. Laget må vinne den tredje kvalifiseringsrunden før et omspill venter som siste hinder.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund