Andersen: – Skuffet og forbanna

Sandnes Ulf avslutter samarbeidet med trener Asle Andersen. Assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim nekter å overta treneransvaret permanent.

Asle Andersen
Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– De største og beste minnene har jeg hatt her i Sandnes Ulf. Nå er det eventyret slutt, og det er selvfølgelig trist, sier Asle Andersen til NRK.no.

På bakgrunn av en totalvurdering av klubbens situasjon har Asle Andersen og Sandnes Ulf kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet mellom partene, heter det i pressemeldingen fra klubben.

– Jeg er skuffet og selvfølgelig lei meg. Jeg har jobba knallhardt i Sandnes og vi har klart å ta dette laget til tippeligaen, og jeg har jobba samen med fantastiske folk og fantastiske spillere, sier Andersen.

Andersen fikk beskjeden fra styret i går.

– Begrunnelsen er jo tydelig og klar den. Vi har tatt for få poeng. Og det er jeg helt enig i, men jeg mener at jeg og trenerteamet hadde det som skulle til for å snu dette. Det har vi bevist tidligere, og jeg mener vi skulle kunne klare å bevise det igjen. Så jeg er sterkt uenig avgjørelsen styret nå har tatt, sier Andersen.

Andersen har vært spiller og trener i rogalandsklubben i 8,5 år.

Asle Andersen er skuffet etter at han i dag fikk sparken i Sandnes ulf.

Lunde Aarsheim nekter å overta

– Jeg er ikke interessert i å være Sandnes Ulf sin neste hovedtrener, men har sagt ja til å overta treneransvaret ut denne uka, sier assistentrener Bjarte Lunde Aarsheim.

Han er ikke enig i klubbledelsens avgjørelse.

– Jeg mener det er feil å avslutte samarbeidet med Asle Andersen, sier han.

Etterlyser endringer

Klubben har den siste tiden løpende evaluert situasjonen rundt A-laget.

– De sportslige resultatene er selvsagt noe av det vi har sett på. Det som er brutalt i denne bransjen er at resultater teller, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal til NRK.no.

Han presiserer at Asle Andersen ikke alene skal stå ansvarlig for resultatene.

– Hele klubben må gå i seg selv og se på hvorfor vi har kommet i denne situasjonen. Nå må vi gjøre endringer for å sikre plassen i eliteserien, sier han.

– Hva er det dere er på jakt etter som ikke Asle Andersen kan tilby?

– Vi trenger en endring og er på jakt etter en energi som vi kanskje ikke har fått fram i det siste, sier Espedal.

Fikk beskjed før dagens trening

Ledelsen i klubben og styret tok den endelige avgjørelsen om trenerbyttet, tirsdag kveld.

Spillere, trenere og ansatte i Sandnes Ulf ble onsdag formiddag informert om at Asle Andersen gir seg som hovedtrener i Sandnes Ulf.

– Spillere har vært involvert i den totale vurderingen av klubben, men de har ikke vurdert om treneren skulle bli værende eller ei, sier Espedal.

Støtteapparat med keepertrener Roger Eskeland og Richard Enge fortsetter i sine roller.

Klatret fra 2. divisjon

– Gjennom hans tid i klubben har Asle Andersen bidratt sterkt til å utvikle den sportslige kompetansen og organiseringen, og hans navn vil for alltid ha en viktig plass i klubbens historie, heter det i pressemeldingen.

Under Andersen har klubben klatret fra 2. divisjon til eliteserien. Klubben er inne i sin tredje sesong på rad i eliteserien.

Denne sesongen har Sandnes Ulf slitt. Kun to seirer er det blitt på sesongens første 15 seriekamper. Med ti poeng ligger rogalendingene sist i eliteserien, tre poeng bak Haugesund på kvalifiseringsplassen.

– Jeg har tro på det vi holder på med. Akkurat nå ser det tøft ut å berge plassen i eliteserien, men dersom alle klarer å dra i samme retning, har jeg tro på at vi kan klare det, sier Espedal.

Folk i Sandnes er skuffet etter at Asle Andersen har fått sparken.

Se reportasje med reaksjoner fra Asle Andersen og klubben selv:

Asle Andersen har fått sparken som trenar for Sandnes Ulf.
Dårlege resultat over tid gjorde at styret i dag løyste han frå kontrakten med øyeblikkeleg verknad.
Andersen sjølv er svært skuffa over avgjerda.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp