NRK Meny
Normal

Arsenal sendte Chelsea ut av gullkampen

Arsenal slo Chelsea 3-1 og er fortsatt med i gullkampen i Premier League, mens Chelsea trolig er ute av den.

Cesc Fabregas, Arsenal

Cesc Fabregas fikk fortjent ros av lagkameratene

Foto: Tom Hevezi / Ap

Kampfakta fra Arsenal - Chelsea

London-oppgjøret mandag kveld var kampen ingen kunne tape for å holde følge med serieleder Manchester United, og etter kampen var det de røde som hadde grunn til å juble. De er nå to poeng bak United selv om de har spilt en kamp mer, mens for Chelsea var tapet derimot katastrofalt. De er seks poeng bak serielederen og har også spilt en kamp mer. Etter en feiende åpning på sesongen var det plutselig bråstopp. Laget har ikke vunnet i serien siden 10.
november. Håpet til Chelsea får være at de fortsatt skal møte Manchester United to ganger serien.

- Tabellen ser ikke bra ut for oss, men vi må bare jobbe videre, sa en presset Chelsea-trener, Carlo Ancelotti til Sky Sports etter kampen.

Er Chelsea ute av gullkampen? Diskuter nederst i saken!

Tok kontroll

Frank Lampard var tilbake i startoppstilling til Chelsea for første gang siden august, men det var lite han kunne gjøre med at The Gunners tok kontrollen på kampen nesten fra første spark på ballen, men det gikk nesten en hel omgang før de fikk uttelling.

Etter litt fram og tilbake i Chelsea-forsvaret, fikk Alexandre Song ballen på åtte meter og skjøt den flott til side for Petr Cech og i mål.

Kampen ble definitivt avgjort i løpet av de første minuttene av 2. omgang. Arsenal viste effektivitet og kontringsfotball på høyt nivå da Theo Walcott og Cesc Fabregas satte inn hvert sitt mål i løpet av to minutter.

Ancelotti ut?

Carlo Ancelotti

Er tiden til Carlo Ancelotti i Chelsea over?

Foto: Tom Hevezi / Ap

Branislav Ivanovic reduserte for Chelsea like etterpå, men det ble med det ene trøstemålet og det er krise for et Chelsea med gullambisjoner. Spørsmålet som sikkert kommer opp er om trener Carlo Ancelotti får fortsette i jobben sin etter dette. Klubbeier Roman Abramovitsj er ikke kjent for å spare på fjerdeplasser, og tapet mot Arsenal kan ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over.

- Jeg må bare jobbe videre. Det får være andre som får avgjøre min skjebne. Jeg føler at jeg har tillit, sa Ancelotti.

Arsenal viste derimot at de er et lag å regne med i toppen. Når de får spillet sitt til å fungere som de til tider gjorde mot Chelsea er det få som klarer å henge med. I tillegg viste Fabregas nok en gang at han er i verdensklasse når han er i form.

Allerede onsdag skal de to London-klubbene på banen igjen i et potte tett romjulsprogram. Chelsea tar imot Bolton hjemme, mens Arsenal skal på tur til Wigan.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.