Arsenal sendte Chelsea ut av gullkampen

Arsenal slo Chelsea 3-1 og er fortsatt med i gullkampen i Premier League, mens Chelsea trolig er ute av den.

Cesc Fabregas, Arsenal

Cesc Fabregas fikk fortjent ros av lagkameratene

Kampfakta fra Arsenal - Chelsea

London-oppgjøret mandag kveld var kampen ingen kunne tape for å holde følge med serieleder Manchester United, og etter kampen var det de røde som hadde grunn til å juble. De er nå to poeng bak United selv om de har spilt en kamp mer, mens for Chelsea var tapet derimot katastrofalt. De er seks poeng bak serielederen og har også spilt en kamp mer. Etter en feiende åpning på sesongen var det plutselig bråstopp. Laget har ikke vunnet i serien siden 10.
november. Håpet til Chelsea får være at de fortsatt skal møte Manchester United to ganger serien.

- Tabellen ser ikke bra ut for oss, men vi må bare jobbe videre, sa en presset Chelsea-trener, Carlo Ancelotti til Sky Sports etter kampen.

Er Chelsea ute av gullkampen? Diskuter nederst i saken!

Tok kontroll

Frank Lampard var tilbake i startoppstilling til Chelsea for første gang siden august, men det var lite han kunne gjøre med at The Gunners tok kontrollen på kampen nesten fra første spark på ballen, men det gikk nesten en hel omgang før de fikk uttelling.

Etter litt fram og tilbake i Chelsea-forsvaret, fikk Alexandre Song ballen på åtte meter og skjøt den flott til side for Petr Cech og i mål.

Kampen ble definitivt avgjort i løpet av de første minuttene av 2. omgang. Arsenal viste effektivitet og kontringsfotball på høyt nivå da Theo Walcott og Cesc Fabregas satte inn hvert sitt mål i løpet av to minutter.

Ancelotti ut?

Carlo Ancelotti

Er tiden til Carlo Ancelotti i Chelsea over?

Branislav Ivanovic reduserte for Chelsea like etterpå, men det ble med det ene trøstemålet og det er krise for et Chelsea med gullambisjoner. Spørsmålet som sikkert kommer opp er om trener Carlo Ancelotti får fortsette i jobben sin etter dette. Klubbeier Roman Abramovitsj er ikke kjent for å spare på fjerdeplasser, og tapet mot Arsenal kan ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over.

- Jeg må bare jobbe videre. Det får være andre som får avgjøre min skjebne. Jeg føler at jeg har tillit, sa Ancelotti.

Arsenal viste derimot at de er et lag å regne med i toppen. Når de får spillet sitt til å fungere som de til tider gjorde mot Chelsea er det få som klarer å henge med. I tillegg viste Fabregas nok en gang at han er i verdensklasse når han er i form.

Allerede onsdag skal de to London-klubbene på banen igjen i et potte tett romjulsprogram. Chelsea tar imot Bolton hjemme, mens Arsenal skal på tur til Wigan.

• Glimt slapp med skrekken etter kjempetabbe

Fem minutter før fulltid på stillingen 2-1 til Glimt, utnyttet KBK en kjempetabbe i Glimtforsvaret. Habib Gueye snappet opp ballen fra en ukonsentrert Brede Moe. Gueye utlignet enkelt for andre gang i kampen.

Det holdt likevel ikke til poeng for KBK. Jens Petter Hauge scoret sitt første seriemål etter returen til Bodø/Glimt, mens Kasper Høgh punktere kampen på overtid da han la på til 4-2.

Bodø/Glimt har vært det laget som har scoret først i alle sine kamper hittil i Eliteserien denne sesongen. I solsteika i Kristiansund skjedde samme igjen.

Kristiansund viste muskler mot serielederen, men mot tampen av første omgang mista de ballen etter et hjørnespark. Det utnyttet Glimt og leverte en mesterlig kontring som danske Albert Grønbæk fikk æren av å banke i mål.

Bodø/Glimt har hatt full kontroll på dagens motstander i Eliteserien. De gule har vunnet de ni siste oppgjørene mot KBK, som rykket opp til Eliteserien i fjor.

KBK har hatt en liten forbannelse over seg. I de fire forgående oppgjørene lagene imellom seg, har hjemmelaget ikke funnet veien til nettmaskene, men på det femte forsøket skulle den endelig sitte.

Etter å ha skapt flere store sjanser, så rullet Kristiansund opp et fint angrep hvor Ruben Atle driblet seg forbi flere Glimt-spillere. Til slutt havnet ballen hos Habib Gueye som utlignet og brøyt forbannelsen.

Og de burde ha gått opp i ledelsen etter å brent flere gigantiske sjanser på stillingen 1–1.

Men;

Mot spillets gang var Albert Grønbæk der igjen og satte inn ledermålet.

Til slutt vant Glimt 4-2 og er fortsatt ubeseiret i Eliteserien denne sesongen.

Bodø/Glimt feirer mot KBK
  • St. Pauli tilbake i Bundesliga etter 13 år

St. Pauli slo Osnabrück 3-1 søndag og er for første gang på 13 år klar for spill på øverste nivå i tysk fotball.

Seieren sendte laget opp på 66 poeng, og med bare én kamp igjen kan ingen hindre Hamburg-klubben opprykk. Lørdag ble det klart at Holstein Kiel tar en av de to direkte opprykksplassene etter 1-1 mot Fortuna Düsseldorf.

Sistnevnte skal ut i opprykkskvalifisering. Foreløpig er det Union Berlin som ser ut til å møte Fortuna til dyst om Bundesliga-kontrakt.

Kultklubben St. Pauli har fått et stort løft under trener Fabian Huerzler (31). Han tok over styringen av laget sent i 2022 og reddet klubben fra nedrykk. Nå er de klar for Bundesliga-spill.

På fjerdeplass ligger St. Paulis byrival Hamburg. De må spille nok en sesong på nivå to etter nedrykket i 2018. Før det hadde de spilt i Bundesliga siden oppstarten i 1963. (NTB)

St. Pauli etter opprykket til Bundesliga
  • Viktig Pellegrino-scoring da Earthquakes snudde til seier

Amahl Pellegrino scoret det første målet for San Jose Earthquakes da de snudde 0-2 til 3-2-seier borte mot Colorado Rapids i MLS.

Det var en særs viktig trepoenger for San Jose, som kjemper i bunnen av MLS' Western Conference. Laget har bare tatt ti poeng på tolv kamper og ligner ikke en sluttspillkandidat. (NTB)

Amahl Pellegrino i San Jose Earthquakes.
  • Sørloth herjet mot Nyland – forbi Bellingham på toppscorerlisten

Alexander Sørloth fikk ballen forbi landslagskompis Ørjan Nyland to ganger da Villarreal slo Sevilla 3-2 i spansk fotball.

Det var nordmannens 18. og 19. mål i serien denne sesongen. Bare Girona-spiss Artem Dovbyk har nettet flere (20), mens Jude Bellingham har 18. Trønderens første scoring kom etter en halvtime da han stanget ballen i mål og utlignet til 1-1.

Youssef En-Nesyri sørget med sin måldobbel for at Sevilla ledet 2-1 fram til 84 minutter. Da utlignet Yerson Mosquera med scoring på landslagskeeper Nyland. På overtid ble Sørloth tomålsscorer med en flott heading.

Villarreal er nummer ni på tabellen, mens Sevilla ligger på 12.-plass. Det gjenstår tre kamper for begge lag.

Real Madrid har allerede sikret seg ligatittelen. (NTB)

Sørloth
  • Ny viktig Vålerenga-seier

Lørdagens storkamp mellom Ålesund og Vålerenga i 1. divisjon endte med Vålerenga-seier. For Aalesund fortsetter dermed krisen.

Ungguttene Magnus Bech Riisnæs og Jones El-Abdellaoui var målscorerne i den svært viktige seieren for Geir Bakke og co.

Vålerenga tok med det sin fjerde strake seier etter ydmykelsen på bortebane mot Mjøndalen for noen uker siden. På onsdag sikret de også kvartfinalebillett i cupen etter seier på straffesparkkonkurranse mot HamKam.

For Aalesund fortsetter krisen for den hardt pressede Christian Johnsen. De oransje har tapt fire av sine siste fem kamper. Den siste tiden har både daglig leder og keepertrener gått av. (NTB)