Derfor vinner ikke Chelsea

Da Gomes hockeytaklet Ramires på overtid, lå alt til rette for Chelseas første seier på over én måned. Men straffespark betyr ikke nødvendigvis mål.

Didier Drogba

Didier Drogba kan avgjøre kampen til 2-1, men Gomes redder det svakt plasserte straffesparket.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Tottenham - Chelsea 1-1

Referat fra kampen: Tottenham - Chelsea (1-1)

Etter 90 jevnspilte og tøffe minutter tok kampen fyr på overtid.

Ramires mottok ballen innenfor 16-meteren, Tottenham-keeper Gomes klarte ikke å henge med på Chelsea-spillerens retningsendring, og braste inn i den spede brasilianeren.

Dommeren pekte på straffemerket, og dermed kunne Didier Drogba bli den store helten med to scoringer etter å ha blitt byttet inn ved pause.

Men straffesparket var såkalt «keepermat» - i keeperhøyde, dårlig plassert, og Gomes fikk slått ballen til side.

Uten seier på over én måned

Chelsea vant altså ikke denne gangen heller, og har nå ikke vunnet i Premier League siden Fulham ble beseiret 1-0 på Stamford Bridge 10. november. Og det startet ikke lovende mot Tottenham heller.

Allerede etter 15 minutter gikk Spurs opp i ledelsen. Roman Pavlyuchenko dro seg fri fra John Terry, og plasserte ballen iskaldt nede i Petr Cechs høyre hjørne. Russerens femte scoring for sesongen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Pavlyuchenko scorer mot Chelsea

Roman Pavlyuchenko banker ballen i mål. 1-0.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Drogba endret kampbildet

I pausen kom Didier Drogba innpå, og fikk fart i et, til da, tafatt Chelsea-angrep.

Les også: Sen kalddusj for Gamst og co.

Etter 70 minutter kom Drogbas utlikning. Kraftspissen fikk kranglet til seg ballen etter et langt utspill fra Cech, og fra skrå vinkel banket han ballen rett på keeper Gomes, som ikke maktet å slå ballen unna.

Men da Drogba kunne fullendt kvelden med matchvinner-scoring og Chelsea-seier, misset han, og var dermed selve symbolet på et Chelsea-lag som ser ut til å ha glemt hvordan man vinner fotballkamper.

Carlo Ancelotti

Carlo Ancelottis menn har ikke vunnet på over én måned i Premier League.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Vi trenger litt hell for å komme i flytsonen igjen. Men andreomgangen i dag vitner om at Chelsea fortsatt er et topplag. Jeg stoler på lagkameratene mine, sa John Terry etter kampslutt.

Tabell Premier League

Chelsea-kapteinen er optimistisk foran den hektiske juletiden, hvor Chelsea blant annet skal møte Arsenal borte.

– Ikke glem at vi vant the double i fjor. Dersom vi kommer oss gjennom julen med noen seire så er vi tilbake, sa Terry.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Brann-krisen fortsetter

  Tabelljumbo Brann gikk på et nytt tap i eliteserien torsdag kveld. Tapte mot Haugesund var bergensernes åttende tap på ti kamper denne sesongen.

  Dermed fortsetter krisen for Kåre Ingebrigtsen etter en kamp der Haugesunds Ibrahima Wadji scoret kampens eneste mål etter 74 minutter. Han fikk kranglet med seg ballen inne i Branns sekstenmeter før han iskaldt plasserte ballen mellom beina på Brann-keeper Eirik Holmen Johansen.

  Brann er nederst på tabellen etter kun én seier på ti kamper. Til trygg plass er det tre poeng, men flere av lagene foran har to og tre kamper mindre spilt. Hovedtrener Ingebrigtsen har hatt det hett rundt ørene, etter å ha tatt bare 22 poeng på 29 kamper, men Brann-ledelsen har hele veien uttalt at trønderens jobb ikke har vært oppe til diskusjon.

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Brann
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Ohi-dobbel senket Bodø/Glimt

  Det var relativt sjansefattig en stund i toppkampen mellom Bodø/Glimt og Molde, men i starten av andre omgang våknet Ohi.

  Molde-spissen stanget inn 1-0 etter et strålende hjørnespark fra Fredrik Aursnes.

  På tampen av kampen var Ohi farlig frempå igjen da Molde presset frem feil fra Glimt-keeper Haikin. Grødem sendte ballen til Ohi som kunne sette ballen inn i et tomt mål.

  Med dagens seier topper blåtrøyene tabellen, og Bodø/Glimt ligger tre poeng bak på andreplass.

  Dette var for øvrig første kamp på Aspmyra med økt tilskuerkapasitet. 2000 tilskuere fikk lov til å være på tribunen, og så sitt Glimt tape på Aspmyra for første gang siden mai 2019.

  – Jeg bekymrer meg over at vi har kampen i vår hule hånd. Det er lite vi kan gjøre noe med, men det er ikke tilfeldig at Molde gjør det. Det går på kvalitet og vi må skryte av dem i dag, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Molde
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Haugesund henter Strømmenspiller

  Den 21 år gamle midtbanespilleren Torje Naustdal tar steget fra Strømmen til Haugesund etter inneværende sesong.

  Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider.

  Naustdal, som opprinnelig kommer fra Florø, kom til Strømmen før 2020-sesongen og gleder seg nå til nye eventyr.

  – Jeg skal selvsagt gjøre alt for å vise meg fortjent til tilliten de viser meg og kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig, sier han.

  21-åringen skal gjennomføre den inneværende sesongen med Strømmen i 1. divisjon før han tar steget opp til Haugesund.

  1. divisjon fotball 2020: Strømmen - Sandnes Ulf
  Foto: Fredrik Hagen / NTB