Åge Hareide blir trener for MFF

Åge Hareide tar over som hovedtrener for den svenske seriemesteren Malmö.

Åge Hareide

Åge Hareide reiser snart til Sverige.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

På pressekonferansen med den sportslige ledelsen i Malmö, kom det frem at det opprinnelig var mange kandidater, men Hareide skilte seg ut.

– Vi ringte til femten personer, og havnet på fem navn. Åge Hareide var den beste kandidaten, han viste en tydelig vilje til å komme hit og det var han som ga inntrykk av å ha mest lyst på jobben, sier direktør Per Nilsson.

Største utfordringen

Hareide som selv ikke var på pressekonferansen erstatter Rikard Norling, som ble klar for Brann. Ryktene om at Hareide var aktuell som trener, startet for fullt i desember. Til klubbens hjemmesider sier Hareide at han ser frem til å starte på arbeidet.

– Det blir den største utfordringen i min trenerkarrierene. Det føles fantastisk å få trene ett så tallentfult lag som MFF, som også har en så fin tradisjon og historie. Jeg ser virkelig frem mot oppgaven, sier han.

Les også:

Går til rivalen

Ved to anledninger har Sunnmøringen trent den svenske klubben Helsingborg, senest i 2012. Denne klubben er erkerivalen til Malmö. Hareide hadde opprinnelig sluttet med fotballen, men nå har han altså ombestemt seg.

Frem til 2012 trente han Viking, men måtte gå etter svake sportslige resultater. Han har også trent klubber som Molde, Brøndby og Rosenborg.

60-åringen er den eneste treneren som har trent et lag frem til seriemesterskap både i Norge, Sverige og Danmark.

Per Ågren går samtidig av som sportssjef i Malmö etter tre år og Daniel Andersson tar over.


Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Verdensstjerne takket av

  Fotballspilleren Carli Lloyd (38) spilte natt til onsdag sin siste landskamp for USA, i det som ble en komfortabel 6-0 seier mot Sør-Korea.

  – Det var emosjonelt, men nå er det en form for fred og tilfredshet jeg føler. Det har vært en fantastisk reise og jeg ga alt jeg hadde. Nå kan jeg gå videre inn i neste kapittel, sa Lloyd etter kampen.

  Nå gjenstår det to klubbkamper før spilleren, som har to verdenscupseirer og to OL-gullmedaljer, setter endelig punktum.

  Totalt har Lloyd spilt 316 landslagskamper, og det gjør henne til den spilleren med nest flest internasjonale opptredener noensinne. 134 mål er blitt scoret, og 61 assister er blitt levert.

  Og skal vi tro fansen, skulle de gjerne ønske at Lloyd holdt på ennå litt lenger. De jublet og holdt oppe banner hvor det stod «Ett til VM, vær så snill?».

  Carli Lloyd
  Foto: Bruce Kluckhohn / Reuters
 • Giroud sendte Milan til tabelltopp

  Olivier Giroud scoret tirsdag i sin tredje strake kamp som Serie A-spiller. Han ble matchvinner hjemme mot Torino og sendte Milan til tabelltoppen.

  Ifølge Sky Italia er det bare Mario Balotelli (2013) som i moderne tid har fått nettsus i sine tre første kamper i den italienske toppdivisjonen.

  Franskmannen står med fire ligamål. Tirsdag avgjorde han etter 14 minutters spill. En corner fra Sandro Tonali ble lagt ned på bakerste stolpe av Rade Krunic. Giroud var først på ballen og styrte inn 1-0.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Slo Leeds med Ødegaard ute av laget

  Martin Ødegaard var ikke å se hverken fra start eller på benken da Arsenal møtte Leeds. Mikel Arteta bekreftet etter kampen at Ødegaard er skadet.

  Men laget fra Nord-London hadde god kontroll på Leeds, og vant til slutt 2-0 i ligacupens 4. runde.

  Det var først Callum Chambers som sendte Artetas lag i føringen. Deretter satte Eddie Nketiah 2-0 da han plukket opp et tilbakespill mot Leeds-keeper Illan Meslier.

  Arsenal
  Foto: Justin Tallis / AFP
 • Dortmund videre uten Haaland

  Regjerende mester Borussia Dortmund slet med å slå hull på nivå to-laget Ingolstadt i den tyske fotballcupen. Så entret Thomas Hazard banen og ordnet 2-0.

  Belgieren glitret umiddelbart etter innhoppet i det 71. minutt. Fra fem meter styrte han straks inn en pasning fra Julian Brandt. Samme duo slo til igjen ni minutter senere.

  Denne gangen doblet Hazard til 2-0 på volley. Han sto fram i Erling Baut Haalands skadefravær.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Hazard nedprioriteres i Madrid

  Real Madrids belgiske stjerne Eden Hazard må finne seg i at treneren velger andre spillere selv om han nå er kampklar igjen.

  Real Madrid-trener Carlo Ancelotti sier rett ut at han foretrekker andre spillere. Ancelotti sier Hazard er en toppspiller som har alt.

  – Han må finne seg i det. Han spiller ikke, men har alt det en Real Madrid-spiller skal ha. Noen ganger er det sånn at treneren foretrekker andre. Det gjør treneren nå. Det viktige er at han er motivert og klar for å jobbe, sier Ancelotti. (NTB)

  FILE PHOTO: Hazard with the match ball after Real Madrid's Champions League Group D match against Sheriff Tiraspol
  Foto: Juan Medina / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England