Åge Hareide blir trener for MFF

Åge Hareide tar over som hovedtrener for den svenske seriemesteren Malmö.

Åge Hareide

Åge Hareide reiser snart til Sverige.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

På pressekonferansen med den sportslige ledelsen i Malmö, kom det frem at det opprinnelig var mange kandidater, men Hareide skilte seg ut.

– Vi ringte til femten personer, og havnet på fem navn. Åge Hareide var den beste kandidaten, han viste en tydelig vilje til å komme hit og det var han som ga inntrykk av å ha mest lyst på jobben, sier direktør Per Nilsson.

Største utfordringen

Hareide som selv ikke var på pressekonferansen erstatter Rikard Norling, som ble klar for Brann. Ryktene om at Hareide var aktuell som trener, startet for fullt i desember. Til klubbens hjemmesider sier Hareide at han ser frem til å starte på arbeidet.

– Det blir den største utfordringen i min trenerkarrierene. Det føles fantastisk å få trene ett så tallentfult lag som MFF, som også har en så fin tradisjon og historie. Jeg ser virkelig frem mot oppgaven, sier han.

Les også:

Går til rivalen

Ved to anledninger har Sunnmøringen trent den svenske klubben Helsingborg, senest i 2012. Denne klubben er erkerivalen til Malmö. Hareide hadde opprinnelig sluttet med fotballen, men nå har han altså ombestemt seg.

Frem til 2012 trente han Viking, men måtte gå etter svake sportslige resultater. Han har også trent klubber som Molde, Brøndby og Rosenborg.

60-åringen er den eneste treneren som har trent et lag frem til seriemesterskap både i Norge, Sverige og Danmark.

Per Ågren går samtidig av som sportssjef i Malmö etter tre år og Daniel Andersson tar over.


Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Viking sendte Rosenborg ut av cupen

  Scoringer av Kristoffer Løkberg og Yann-Erik de Lanlay ga Viking en 2-0-ledelse i 3.-rundekampen mot Rosenborg onsdag kveld.

  Carlo Holse reduserte til 1-2 i 2. omgang, men Viking sikret 3-1-seier etter scoring av Zlatko Tripic (bildet).

  – Det smaker fryktelig deilig, sier Vikings Kristoffer Løkberg.

  – Det er ikke bra, vi blir kjempet ut av stilen, sier RBK-trener Åge Hareide.

  Rosenborg er det femte eliteserielaget som ryker ut av cupen onsdag. Tidligere på dagen røk Kristiansund, Mjøndalen, Vålerenga og Stabæk ut.

  NM fotball 2021: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Oppløftende nyheter for Maanum

  Landslagsspiller Frida Maanum fikk seg en ordentlig smell i duell med Kosovos keeper i VM-kvalifiseringskampen tirsdag kveld.

  Arsenal-spilleren ble liggende og gispe etter luft, og hadde store smerter i brystet.

  – Keeperen kommer inn med kneet i høy fart i det høyre ribbeinet mitt. Det var mye smerte. Jeg har hørt at ribbein er veldig vondt og det kan jeg bekrefte, sier Maanum til NRK dagen derpå.

  Heldigvis unngikk hun ribbeinsbrudd, og føler seg mye bedre allerede.

  – I går var jeg redd, men i dag er jeg positiv. De kom frem til at det ikke var brudd, men et hardt slag mot ribbeinet. Så får jeg følge opp med medisinsk team i Arsenal når jeg kommer tilbake dit.

  Forhåpentligvis rekker 22-åringen toppoppgjøret i den engelske superligaen allerede på søndag når de spiller mot Manchester City.

  Frida Maanum skadet
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Forren klar for 4. div.

  Tidigere Brann-spiller Vegard Forren er klar for 4. divisjonsklubben Eide og Omegn FK, melder nettstedet norskfotball.com.

  Forren ble 11. august enig med Brann om å terminere kontrakten etter det mye omtalte nachspielet på Brann Stadion.

  – Vegard er en av syv nye spillere vi har signert i dag. Det er en spiller som vil utfylle stallen vår og gi våre unge spillere en del input. Vi opplever at Eide og Omegn er en attraktiv klubb som stadig vekk tiltrekker seg nye spillere, sier styreleder Wiggo Kanck til norskfotball.com.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Brann (0-1)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo