NRK Meny
Normal

Åge Hareide blir trener for MFF

Åge Hareide tar over som hovedtrener for den svenske seriemesteren Malmö.

Åge Hareide

Åge Hareide reiser snart til Sverige.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

På pressekonferansen med den sportslige ledelsen i Malmö, kom det frem at det opprinnelig var mange kandidater, men Hareide skilte seg ut.

– Vi ringte til femten personer, og havnet på fem navn. Åge Hareide var den beste kandidaten, han viste en tydelig vilje til å komme hit og det var han som ga inntrykk av å ha mest lyst på jobben, sier direktør Per Nilsson.

Største utfordringen

Hareide som selv ikke var på pressekonferansen erstatter Rikard Norling, som ble klar for Brann. Ryktene om at Hareide var aktuell som trener, startet for fullt i desember. Til klubbens hjemmesider sier Hareide at han ser frem til å starte på arbeidet.

– Det blir den største utfordringen i min trenerkarrierene. Det føles fantastisk å få trene ett så tallentfult lag som MFF, som også har en så fin tradisjon og historie. Jeg ser virkelig frem mot oppgaven, sier han.

Les også:

Går til rivalen

Ved to anledninger har Sunnmøringen trent den svenske klubben Helsingborg, senest i 2012. Denne klubben er erkerivalen til Malmö. Hareide hadde opprinnelig sluttet med fotballen, men nå har han altså ombestemt seg.

Frem til 2012 trente han Viking, men måtte gå etter svake sportslige resultater. Han har også trent klubber som Molde, Brøndby og Rosenborg.

60-åringen er den eneste treneren som har trent et lag frem til seriemesterskap både i Norge, Sverige og Danmark.

Per Ågren går samtidig av som sportssjef i Malmö etter tre år og Daniel Andersson tar over.


Fotballnyheter