NRK Meny
Normal

Åge Hareide aktuell for ny trenerjobb

Åge Hareide skal ifølge Expressen stå på ønskelisten til den svenske fotballklubben Malmø FF. Og trenerveteranen tilbakeviser ikke et comeback.

Hareide

Åge Hareide kan være på vei tilbake til svensk fotball.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Om de ringer, så vil jeg høre etter. Det er klart, sier Hareide til avisen.

Sunnmøringen har ikke jobbet som trener etter at han forlot Helsingborg i 2012. Etter det bestemte han seg for å legge fotballen på hylla.

– Jeg har mange år som trener bak meg og føler det er riktig å gi seg nå. I treneryrket må jeg flytte mye rundt i både inn- og utland. Nå vil jeg være mer hjemme, sa Åge Hareide da til NRK.no.

60-åringen jobber i dag som daglig leder i Aukra næringsforum.

–Liker svensk fotball

Nå er det ledig en jobb i Malmø etter at Rikard Norling gikk til Brann, og ifølge Expressen er Åge Hareide en mulig erstatter til svensken.

Hareide har ennå ikke hørt fra den svenske klubben, men Malmø har ifølge avisen ikke snakket med alle de aktuelle trenerkandidatene ennå.

Den tidligere landslagssjefen innrømmer at han savner fotballen.

– Den nerven og adrenalinkicket man får under en fotballkamp finner du ikke andre steder, sier han, og forteller videre:

– Jeg liker svensk fotball. Kulturen der er bedre enn i Norge. I Norge tror man at man kan bygge Rom på en dag, og det kan man ikke.

– Gigantisk utfordring

Malmø er svenske serievinnere, og utsiktene for mesterligakvalifisering gjør ikke et eventuelt tilbud mindre fristende, innrømmer sunnmøringen.

– Selvfølgelig. Det blir samme situasjon som da jeg dro til Helsingborg. Det ble en spennende tid der vi spilte i Europaligaen. En mesterligakvalifisering er selvfølgelig en gigantisk utfordring, men om man lykkes får man en fantastisk mulighet til å utvikle klubben videre, sier Hareide.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.