Åge Hareide aktuell for ny trenerjobb

Åge Hareide skal ifølge Expressen stå på ønskelisten til den svenske fotballklubben Malmø FF. Og trenerveteranen tilbakeviser ikke et comeback.

Hareide

Åge Hareide kan være på vei tilbake til svensk fotball.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Om de ringer, så vil jeg høre etter. Det er klart, sier Hareide til avisen.

Sunnmøringen har ikke jobbet som trener etter at han forlot Helsingborg i 2012. Etter det bestemte han seg for å legge fotballen på hylla.

– Jeg har mange år som trener bak meg og føler det er riktig å gi seg nå. I treneryrket må jeg flytte mye rundt i både inn- og utland. Nå vil jeg være mer hjemme, sa Åge Hareide da til NRK.no.

60-åringen jobber i dag som daglig leder i Aukra næringsforum.

–Liker svensk fotball

Nå er det ledig en jobb i Malmø etter at Rikard Norling gikk til Brann, og ifølge Expressen er Åge Hareide en mulig erstatter til svensken.

Hareide har ennå ikke hørt fra den svenske klubben, men Malmø har ifølge avisen ikke snakket med alle de aktuelle trenerkandidatene ennå.

Den tidligere landslagssjefen innrømmer at han savner fotballen.

– Den nerven og adrenalinkicket man får under en fotballkamp finner du ikke andre steder, sier han, og forteller videre:

– Jeg liker svensk fotball. Kulturen der er bedre enn i Norge. I Norge tror man at man kan bygge Rom på en dag, og det kan man ikke.

– Gigantisk utfordring

Malmø er svenske serievinnere, og utsiktene for mesterligakvalifisering gjør ikke et eventuelt tilbud mindre fristende, innrømmer sunnmøringen.

– Selvfølgelig. Det blir samme situasjon som da jeg dro til Helsingborg. Det ble en spennende tid der vi spilte i Europaligaen. En mesterligakvalifisering er selvfølgelig en gigantisk utfordring, men om man lykkes får man en fantastisk mulighet til å utvikle klubben videre, sier Hareide.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Amerikaner vil kjøpe Rooneys klubb

  Den amerikanske forretningsmannen Chris Kirchner vil kjøpe den engelske fotballklubben Derby, som har legenden Wayne Rooney som trener.

  Kirchner, som har stiftet logistikkteknologi-selskapet Slync.io, har skrevet til klubbens supportere og opplyst at han ønsker å kjøpe klubben.

  Derby er satt under administrasjon og konkursbeskyttelse. Det har sørget for at klubben er blitt trukket tolv poeng og er sist i mesterskapsserien.

  Kirchner ber om godkjenning fra det engelske ligasystemet.

  – Jeg vil respektere den prosessen. Mitt team er uansett i gang med samtaler med alle involverte om hvor vi skal starte, skriver Kirchner.

  Han skriver videre at han særlig er imponert over holdningen til manager Wayne Rooney. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Reiten drillet som venstreback

  Guro Reiten kan tirsdag skrive seg på lista over angrepsspillere som har spilt venstreback på kvinnelandslaget. Hun ble drillet der før Belgia-kampen.

  – Jeg gjør jobben jeg blir satt til, og i dag var det der, sa Reiten til NTB etter treningen på Ullevaal, der Norge skal ta imot den antatt hardeste rivalen i kampen om gruppeseier og VM-billett. Det kan bli en svært viktig kamp.

  – Julie Blakstad fikk en kraftig lårhøne mot Polen, og vi trengte å finne en løsning om hun ikke kan spille. Vi har vært innom flere ulike alternativer, men Guro har vært vingback i Chelsea i ganske mange kamper denne sesongen, så det føles ikke helt unaturlig å teste henne som back, sa Martin Sjögren til NTB.

  Han har ikke utelukket at Blakstad kan bli klar.

  – Hun testet seg i dag, og det så vel ut som det gikk ganske bra. Hun var iallfall med på trening, men jeg må gjøre en vurdering med det medisinske teamet og høre hva de mener. (NTB)

  Kvinnelandslaget fotball trener
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Berg mister toppkamp mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til toppkampen mot Molde onsdag etter en kneskade i søndagens kamp mot Strømsgodset.

  Det ble umiddelbart fryktet en alvorlig kneskade. Etter MR-undersøkelse viser det seg at skaden er mindre alvorlig enn fryktet.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Berg mister toppkampen mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til seriefinalen mot Molde onsdag, men mandag kom det likevel positive nyheter rundt kneskaden han har pådratt seg.

  Berg gikk av banen etter å ha fått seg smell i kampen mot Strømsgodset søndag. Umiddelbart ble det fryktet en alvorlig kneskade.

  Mandag var Berg på MR-undersøkelse. På egne nettsider omtaler Glimt skaden som mindre alvorlig enn fryktet.

  – Vi må se an Patrick fra dag til dag. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake, men det er gode nyheter at det ikke er like alvorlig som mange fryktet, sier klubblege Morten Sørgård.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Moi mister cupkamp mot Chelsea

  Mohamed Elyounoussi går mandag gjennom et lite inngrep i tommelen. Det gjør landslagsprofilen uaktuell til Southamptons ligacupmøte med Chelsea.

  Southampton bekrefter operasjonen på sine nettsider. Premier League-klubben opplyser at Elyounoussi trenger noen dagers hvile etter at tommelen er fikset.

  Sist uke fortalte Elyounoussi til TV 2 at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål for Norge mot Montenegro i VM-kvalifiseringen. Han trodde et inngrep vil gjøre at han kom til å miste flere kamper. Så ille ser det ikke ut til å bli.

  Southampton regner med at Moi vil være klar igjen allerede mot Watford lørdag.

  Norge har viktige landskamper mot Latvia og Nederland neste måned.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England