Hopp til innhold

Åge Hareide med sjokkcomeback: – Jeg er jo gal

Åge Hareide la opp trenergjerningen for under ett år siden, men er igjen tilbake i manesjen. 68-åringen forstår godt at mange ble tatt på senga av comebacket.

Åge Hareide ny trener For Malmø FF

COMEBACK: Hareide bekreftet tirsdag at han er klar for Malmö igjen.

Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

– Jeg er jo gal, som går inn i dette igjen, gliser Åge Hareide.

Det var en smørblid trenerprofil som ble presentert som Malmö-trener tirsdag kveld. Nordmannen har en høy stjerne i klubben etter suksessen i 2014–15, og nå er det klart at han skal lede Malmö ut sesongen.

På pressekonferansen fortalte Hareide spøkefullt om at han allerede er godt i gang med forberedelsene.

– Hun som jobbet på flyet på vei ned hit må lure på hva jeg gjorde. For allerede da hadde jeg begynt å notere kryss og rundinger på arket. Jeg så at hun titta på meg, hun trodde sikkert jeg var gal, sier Hareide.

Trening landslaget i fotball

TRENERPROFIL: Etter ett år borte fra fotballen, er Åge Hareide tilbake igjen som trener.

Foto: Geir Olsen / NTB

Glad for å kjenne på spenning igjen

Etter at Hareide ga seg i Rosenborg etter forrige sesong, hevdet han at han ville pensjonere seg som trener ved årsskiftet. Det tok imidlertid bare ett år før han igjen var tilbake i trenerrollen.

Da Daniel ringte, var det ikke så vanskelig å bestemme seg. Jeg har sagt at jeg ikke ville tilbake i treneryrket. Jeg har hatt noen forsøk, det var noen klubber i sommer i utlandet som ville ha hjelp, eller nødhjelp. Men det var ingen sjanse. Men når Malmö ringer så kjennes det annerledes. Fansen og folkene her har vært veldig bra for meg og alt rundt meg, sier Hareide.

NRK erfarte tidligere i dag at Hareide og Malmö skulle møtes i løpet av dagen. Den svenske klubben kalte deretter inn til pressekonferanse tirsdag kveld.

3. kvalifiseringsrunde til UEFA Europa Conference League: Molde - Kisvarda FC (3-0)

EKSPERT: Det er slik vi har blitt vant til å se Åge Hareide det siste året. Han forteller at han skal fortsette som ekspert for NRK under fotball-VM i Qatar.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Der fortalte den rutinerte treneren at han og Malmö-ledelsen snakket sammen i to dager før papirene ble signert.

Det var en del praktisk som jeg måtte fikse. Jeg hadde lovet meg bort til forskjellige ting. To dager tok det fra Daniel ringte første gangen til jeg ringte tilbake i går kveld og begynte å se på Braga (Malmös neste motstander). Og det ble en sen kveld, fordi det var interessant det jeg så, sier Hareide og fortsetter:

Det som var spesielt nå var at jeg kjente på en spenning igjen. Som pensjonist så er det ikke mye spenning. Braga og Europaligaen ga meg en spenning tilbake, og det har jeg ikke kjent på lang tid. Det å gå rundt og ikke ha fotballen det er ikke noe kult altså.

Fortsetter som NRK-ekspert

Det har ikke gått mange måneder siden Hareide bekreftet at han gjorde comeback som fotballekspert i NRK. Selv om han nå tar på seg ansvaret for den svenske storklubben, blir han fortsatt å se på skjermen under fotball-VM i vinter.

– Det var Malmö som presiserte at det var en midlertidig kontrakt. Og jeg skal være ekspert for NRK i VM, det begynner ikke før den 18. november, så det føltes naturlig å strekke kontrakten til da, sier han.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp så ikke dette komme.

– Veldig overraskende. Han har jo selv uttalt, ganske sånn bestemt, at han er ferdig som trener. Så om han nå kommer tilbake på det nivået i en sånn klubb, det overrasker meg veldig. Det tror jeg egentlig også overrasker han selv, sier Torp.

Han påpeker at det eventuelt ikke er første gang det er Malmö som skal kan han tilbake i trenerrollen.

Åge Hareide og Markus Rosenberg

GULL: Hareide oppnådde store ting i Malmö. Her feirer han ligagullet med Markus Rosenberg.

Foto: Anders Wiklund / NTB

– Han sa jo det samme i 2013 også da han gikk ut fra fotballen og inn i næringslivet. Da var det jo Malmö den gangen også i 2014 som fikk lokket han tilbake på trenerbenken. Det var jo utrolig vellykket den gangen, sier Torp.

For Hareide har vært trener for den svenske klubben tidligere, der han oppnådde stor suksess. I 2014-15-sesongen tok han laget til seriegull, og ble i tillegg kåret til årets trener i Allsvenskan. I tillegg kvalifiserte laget seg til gruppespillet i mesterligaen.

Tøff sesong

Malmö har hatt en tøff sesong i Allsvenskan. Etter 21 runder ligger den svenske storklubben på en foreløpig syvendeplass på tabellen og står med tre strake kamper uten seier.

Milos Milojevic fikk sparken som Malmö-trener i slutten av juli, etter at klubben røk ut mot litauiske Zalgiris i kvalifiseringen til mesterligaen. Han fikk beholde jobben i om lag en halv sesong.

Milos Milojevic

SPARKET: Den serbiske fotballtreneren Milos Milojevic.

Foto: Patric Söderström/TT / NTB

Etter en veldig god sesong i fjor, så sliter de veldig i år. De har ikke klart å prestere på det nivået. Så at de tenker at han kan stabilisere dem litt og få de litt nærmere toppen igjen, som et sånt korttidsprosjekt, det tenker jeg at han kan få til, sier Torp om Hareide.

Nå får Hareide et gjensyn med Jo Inge Berget, som han hentet til klubben i sin tid. Bortsett fra et kort opphold i New York City FC, har Berget vært i Malmö siden Hareide hentet han til klubben.

Les også Hareide vil bestille EM-billett – får klart svar av Solbakken

Football, Nations League, Norway - Sweden

Sportsnyheter

 Emilia Nilsson Garip

Svensk medaljehåp til sykehus etter dette

Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og måtte trekke seg.

Euro 2024 - Netherlands v France

Situasjonen skapte heftig debatt – beklaget til lagkompis

«Alle» trodde Nederland hadde scoret et mulig seiersmål i gigantoppgjøret mot Frankrike. Dommerens beslutning får flere til å se rødt.

ZOKFsoCpFpY

Utspel vekker oppsikt – no blir England-sjefen latterleggjort

Presset på Gareth Southgate aukar. No blir han skulda for å «stå med skjegget i postkassa» etter oppsiktsvekkande eksperimentering.

Siste nytt

 • Svensk medaljehåp sendt til sykehus etter dette

  Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og ble tvunget til å avbryte konkurransen. Det skriver SVT.

  – Det var skummelt og jeg var litt i sjokk, sier Garip til kanalen.

  Stuperen lå på medaljeplass da ulykken skjedde. Hun ble kort tid etter sendt til sykehus i Beograd.

  Garip forteller at hun er ved godt mot.

  – Jeg slo meg bare litt. Jeg fikk noen riper og vonde føtter, men det er det. Jeg kan snart kunne hoppe igjen, sier Garip.

  Det gikk langt bedre for vår egen Helle Tuxen. Hun gråt gledestårer etter å ha tatt sølvmedalje under EM fredag.

   Emilia Nilsson Garip
  Foto: OLIVER BUNIC
 • Polsk supporter alvorlig skadd etter fall fra tribune under EM-kamp

  En polsk fotballfan pådro seg alvorlige skader etter å ha falt mer enn tre meter på Olympiastadion i Berlin under EM-kampen mot Østerrike fredag.

  En talsmann for brannvesenet opplyser til det tyske nyhetsbyrået DPA at mannen falt rundt tre meter ned i en passasje mellom tribunen og banen.

  Tilskueren var en kort stund bevisstløs etter episoden, før han ble fraktet til sykehus med det som omtales som ulike, men ikke spesifiserte skader.

  Årsaken til ulykken er ikke kjent, men Berlin-politiet sier at de utelukker at flere enn den skadde var involvert.

  Østerrike slo Polen 3–1 i Berlin fredag.

  (NTB)

  3ZXU-iLjXZU
  Foto: AP
 • Gullvinneren disket etter sykkelsti-drama i dansk mesterskap

  Johan Price-Pejtersen trodde han hadde tatt tempogullet under det danske mesterskapet i sykling. Så ble han diskvalifisert etter å ha tatt seg til mål via sykkelstier.

  Price-Pejtersen, som er lagkamerat med norske Torstein Træen i sykkellaget Bahrain-Victorious, passerte målstreken til bestetid i temporittet i Herning.

  Etter å ha jublet for gullet kom kontrameldingen. Juryen valgte å diske 25-åringen fordi han delvis hadde benyttet sykkelstier underveis i traseen.

  Dermed gikk det danske mesterskapet i stedet til langt mer profilerte og meritterte Mattias Skjelmose. Han sykler for stjernemannskapet Lidl-Trek.

  En annen av Danmarks fremste sykkelstjerner, Kasper Asgreen, ble flyttet opp fra bronse- til sølvplass etter diskvalifikasjonen av Price-Pejtersen.

  (NTB)

  ODOB78hZg0Q
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal