Normal

Her danser Adebayor igjen

Emmanuel Adebayor (29) var stallfyll under sparkede André Villas-Boas i Tottenham. Med portugiseren borte, er togoleseren tatt inn i Tottenham-varmen igjen - og den tidligere målmaskinen feiret med to scoringer mot Southampton.

Emmanuel Adebayor danser

SCORINGSDANS: Emmanuel Adebayor scoret ett mål i hver omgang mot Southampton. Her feirer han scoring nummer to med en liten dans, med dommer Chris Foy som tilskuer.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Kampfakta: Southampton - Tottenham 2-3

– Jeg har jobbet knallhardt for dette. Jeg er glad for at vi har fått en ny manager, sier Emmanuel Adebayor etter kampen.

Emmanuel Adebayor

SCORINGSBRØL: Emmanuel Adebayor scoret ett mål i hver omgang mot Southampton.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Den høyreiste tongoleseren var aldri en favoritt hos portugisiske André Villas-Boas. I hele høst har 29-åringen slitt Tottenham-benken, og Adebayor har flere ganger uttalt at han føler seg frosset ut av klubben.

Med Villas-Boas borte fra Tottenham-sjefsstolen, var Adebayor tilbake fra start mot Southampton - hans første kamp fra start i Premier League i år.

Vikar-manager Tim Sherwood har nemlig troen på den 190 centimeter-høye angriperen, som kanskje best huskes for å ha blitt toppscorer i Premier League i 2007/2008-sesongen med 24 mål som Arsenal-spiller.

Søndag takket Adebayor for tilliten med å bli tomålsscorer og matchvinner.

Akrobatisk volley

Først utlignet han til 1-1 med en akrobatisk helvolley fra kort hold. Roberto Soldado løftet et innlegg mot bakerste stolpe, der Togos store sønn kastet seg opp i luften og avsluttet forbi Southampton-keeper Paulo Gazzaniga på direkten.

I det 64. minutt ble han matchvinner med sitt andre mål, da han satte lærkula i mål etter pasning fra Nacer Chadli.

Adebayor feiret 3-2-målet med en lekker liten dans foran til de jublende Spurs-supporterne.

– Allerede første dagen sa den nye manageren: «Gå utpå der og spill fotball. Du kan dette. Du har spilt for flere store klubber», sier Adebayor om sitt forhold til vikarsjef Sherwood.

Sist sesong scoret Adebayor fem mål på 18 kamper fra start for Spurs.

Sherwood usikker på fremtiden

Den sterke borteseieren ga vikarmanager Sherwood en perfekt start i sin nye jobb.

Sherwood er foreløpig ikke ansatt som klubbens nye manager, men det har vært hevdet at 44-åringen ønsker å bli værende i sjefsstolen på permanent basis.

Tim Sherwood

VET IKKE: Tim Sherwood aner ikke om han leder Tottenham også i neste kamp.

Foto: Paul Gilham / Getty Images

– Jeg har aldri sagt om jeg vil ha jobben eller ikke. Jeg må snakke med styrelederen om hvilken retning han ønsker å ta Tottenham videre. Men det er sant - jeg vil ikke være manager i «10 minutter». Enten blir jeg ansatt, eller så holder jeg meg unna, sier Sherwood.

En rekke store navn har vært nevnt som mulige Tottenham-managere. Blant dem er Fabio Capello, Guus Hiddink, Glenn Hoddle og Frank de Boer.

Spurs slo tilbake to ganger

Adam Lallana sendte Saints i ledelsen tidlig i kampen, med et velplassert skudd som snek seg inn i det høyre hjørnet til Spurs-keeper Hugo Lloris.

Noen få minutter senere utlignet Adebayor. Etter pause gikk bortelaget opp i ledelsen etter et Southampton-selvmål av Jos Hooiveld, men Southampton ga seg ikke. Like etterpå utlignet Rickie Lambert etter et mønsterangrep. Men det holdt ikke for Saints - Adebayor ble matchvinner med sitt andre mål for dagen 20 minutter ut i andre omgang.

Den sterke borteseieren fører Tottenham tilbake på 7.-plassen i Premier League, bare seks poeng bak tabelltoppen. Southampton blir liggende på 9.-plass.

Fotballnyheter