"Moa" melder skadeforfall

Landslagssjef Egil Olsen har mottatt forfall fra Mohammed Abdellaoue til VM-kvalikkampene mot Sveits 12. oktober og Kypros 16. oktober.

moa

Mohammed Abdellaoue har meldt forfall til VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

Valon Berisha

Valon Berisha hentes inn som Moas erstatter.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Moa har slitt med en lei ryggskade den siste tiden, og har dermed fått lite spilletid på Hannover.

Søndag spilte "Moa" kun 15 minutter da laget møtte Borussia Dortmund.

– Ryggplagene forverret seg under Hannovers bundesligakamp søndag, og Moa er derfor ikke aktuell for spill i VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros, forteller landslagslege Thor Einar Andersen.

– Ikke flust av alternativer

Forfallet er naturlig nok dårlige nyheter for landslagsledelsen, som dermed mister sin stjernespiss.

– Det er ikke flust av alternativer for landslaget på topp, og dette gjør ikke saken lettere for Drillo, sier NRKs Arne Scheie.

– Det er synd at man blir rammet av skader foran to så viktige kvalifiseringskamper.

«Moa» har imidlertid ikke scoret for landslaget siden 2. september 2011.

– Han er selvfølgelig avhengig av spillerne rundt seg for å prestere, og sist mot Slovenia ble han veldig ensom på topp. «Moa» er en viktig spiller for Norge, men det forutsetter at han er frisk, skadefri og får støtte rundt seg., sier Scheie.

Berisha kommer inn

Som erstatter har Egil Olsen hentet inn Valon Berisha, som har gjort suksess i Salzburg etter overgangen til østerriksk fotball.

Han flyttes dermed opp fra U21-landslagets tropp til EM-playoff mot Frankrike.

– Valon Berisha (Red Bull Salzburg) er hentet inn i troppen som erstatter, og – Valon har vært inne i A-troppen før. Han har en stor arbeidskapasitet, og er primært tiltenkt rollen som kant, for vi har god dekning sentralt, sier Olsen.

Scheie tror at Joshua King vil være et godt alternativ til å erstatte «Moa» på spissplass, sett i lys av hans positive innhopp mot Slovenia.

– Men jeg tror at prestasjonene under de kommende landslagstreningene vil være mest avgjørende, sier Scheie.

Norge møter Sveits i Bern fredag og Kypros i Larnaka neste tirsdag.

Saken oppdateres

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP