«Mix» hetset da RBK sikret seier: - Det er så klart litt ekkelt

NADDERUD (NRK.no): Mikkel «Mix» Diskerud var en gang helt på Nadderud. At den tiden er over, fikk han understreket da han i kveld var tilbake og sikret viktige poeng - til Rosenborg.

diskeryd

Mikkel Diskerud fikk med seg eks-supporternes hets, men sier det ikke påvirket prestasjonen hans på banen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Fyldig kampreferat: Stabæk - Rosenborg 0-2

Steffen Iversen ble kveldens helt på Nadderud med sine to mål, men Stabæk-supporternes ustanselige sang til Mikkel Diskerud fra tribunen fikk også en sentral rolle i kampen.

Forstår reaksjonen

Diskerud spilte for første gang mot sine tidligere lagkamerater, og er alt annet enn populær blant supportere etter overgangen til Rosenborg tidligere i sommer.

Lenge før kampen i det hele tatt var i gang runget skjellsordene. «Judas Diskerud» og «du solgte deg som en hore» var gjengangerne.

– Jeg hørte det godt, alt sammen. På en måte kan jeg forstå reaksjonen deres, men det er klart det er litt ekkelt, sier Diskerud til NRK.

Etter å ha vært på utlån fra Stabæk til Gent i et halvt år, valgte han i begynnelsen av august å signere for Rosenborg i stedet for å komme tilbake til Bærum.

– Jeg spilte i Stabæk fra jeg var 15 år gammel og er knyttet til klubben. Det er derfor det er litt ekkelt å få høre sånt. Samtidig vet jeg at det er en del av fotballen når man bytter klubb, sier Diskerud.

– Spesielt sårt med «Mix»

At spillere får negative reaksjoner når de bytter klubb er ikke nytt, men talsmann i Stabæk Support, Jonas Benkow, sier at Diskeruds overgang er spesielt sår.

– Ja, det er spesielt med «Mix». Han var i klubben lenge og ga uttrykk for at han var blåere enn blåest. Nå er det tøft i Stabæk og ikke så attraktivt å være der. Men han sviktet klubben når de trengte ham som mest, sier Benkow.

22-åringen var i flere sesonger en av Stabæks mest profilerte spillere.

– Det er klart man kan diskutere ordbruken vår, men i fotballsupporterverdenen er det de kraftige ordene som slår an. Vi kunne nok nøyd oss med å si at «Mix» er teit, men jeg tror mange virkelig føler han er en Judas, sier Benkow.

Artikkelen fortsetter under bildet.

iversen

Steffen Iversen kom inn og scoret begge målene for Rosenborg.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Tar innpå serielederen

Diskerud sier han klarte å ignorere hetsen, og bidro til å sikre den viktige seieren til Rosenborg.

Trønderlaget er nå bare ett poeng unna Strømsgodset og Molde i toppen av tabellen, som begge har 41 poeng.

– Det er godt å ta tre poeng på en dag vi ikke presterer bra. Før pause var vi under det vi kan forvente av oss. Serieavslutningen blir meget spennende nå. Vi skal kjempe helt inn, sier RBK-trener Jan Jönsson til NTB.

Steffen Iversen ble satt på benken fra start mot Stabæk, men fikk komme på banen da Borek Dockal måtte ut med skade tre minutter før pause.

Det viste seg å bli svært heldig for gjestene.

Utnyttet keepertabbe

Iversen hadde bare vært på banen i rundt ti minutter til sammen da han fikk servert en pasning fra Daniel Fredheim Holm, vendte opp og dunket ballen i mål til 1-0.

Fem minutter senere fikk han en enkel oppgave med å sette inn sitt andre da Stabæk-målvakt Jan Kjell Larsen sendte et utkast rett i beina hans.

Iversen svarte med å sette ballen over Larsen og i nettet til 2-0.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • – Tottenham vil bøtelegge Kane

  Sky Sports melder mandag kveld at Tottenham planlegger å bøtelegge superspiss Harry Kane fordi 28-åringen ikke møtte opp til trening i dag.

  England-kapteinen skal angivelig ønske seg bort fra klubben, og ifølge flere engelske medier takket Tottenham nei til et bud på 100 millioner pund fra Manchester City tidligere i sommer.

  Spurs skal ifølge Sky Sports være «skuffet» over at Kane ikke møtte opp til trening i dag.

  Kane
  Foto: Ettore Ferrari / AP
 • Foreslår helsevarsel på fotballar

  Forsvarsspelarar har endå større risiko for demens og andre nevropatiske seinskadar etter karrieren enn andre utespelarar. Men tryggast er det å vere keeper.

  Det går fram av ein studie frå University of Glasgow. Forskarane der har kome til denne konklusjonen etter å ha granska ei rekke tidlegare profesjonelle spelarar.

  Granskinga styrkjer resultata frå tidlegare forsking, som viser ein klar samanheng mellom demens og fotballheadingar.

  Risikoen for målvakter er omtrent som gjennomsnittet i folket. Men for utespelarar er risikoen fire gonger så høg, og for forsvarsspelarar fem gonger, viser undersøkinga.

  Risikoen aukar også med lengda på karrieren.

  – I motsetnad til andre former for slike sjukdomar, veit vi no årsaka. Derfor kan vi også hindre det, seier nevropat og professor Willie Stewart.

  Og kjem med ein brannfakkel:

  – Er heading absolutt nødvendig i fotballen i i framstida? Eller sagt på ein annan måte: Er eksponerting av demens absolutt nødvendig for fotball, eller kan ei anna form for fotballkamp bli vurdert?

  – Vi er komne så langt i å finne årsakene at vi snart bør selje fotballar med helsevarsel: Gjentekne headingar av ein fotball kan gi auka risiko for demens, seier professoren.

  Heading, fotball
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Bodø/Glimt henter talent fra Åsane

  Bodø/Glimt har sikret seg 18 år gamle Joel Mvuka Mugisha fra 1.-divisjonsklubben Åsane. Unggutten har signert en fireårsavtale med bodøværingene.

  Det melder klubben selv på egne nettsider mandag.

  Kantspilleren har av flere blitt beskrevet som et av de største talentene i Norges nest øverste divisjon, og spilte mer eller mindre fast for Åsane forrige sesong.

  – Jeg vil gripe muligheten med en gang, men det kommer helt sikkert til å ta tid. Jeg er forberedt på å være tålmodig, sier fotballtalentet om overgangen til Glimt.

  – Jeg er god én mot én, både defensivt og offensivt. Jeg tror det blir mye show på sidene, sier Mvuka, legger han til.

  Joel Mugisha
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Lille vant den franske supercupen

  En klassescoring fra Xeka sørget for at Lille vant den franske supercupen med 1-0-seier over Paris Saint-Germain søndag.

  Oppgjøret mellom sist sesong serievinnere i Lille og cupvinnere i PSG ble spilt i Tel Aviv i Israel. Der var det Lille som trakk det lengste strået og vant klubbens første supercuptittel. Dermed fikk den nyansatte Jocelyn Gourvennec en drømmestart som Lille-trener.

  Xeka ble matchvinner med sin scoring etter 45 minutter. Portugiseren fikk ballen på 15 meter og hamret til. Sekunder senere lå den i nettmaskene bak Keylor Navas.

  Israel Soccer French Super Cup
  Foto: Ariel Schalit / AP
 • Drømmedebut for Dønnum

  Aron Dønnum fikk en pangstart på sin Standard Liege-karriere da han noterte seg for en målgivende pasning like før slutt. Standard Liege vant 2–1 over Waregem.

  Dønnum kom inn etter 76 minutter og gjorde seg bemerket umiddelbart. Minuttet før full tid fikk landslagsspillerne ballen ute til høyre. Han dro seg inn i boksen og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Abdoul Tapsoba var på rett plass til rett tid og bredsidet inn 2–1.

  Det ble også sluttresultatet i den andre seriekampen til Standard Liege. De spilte uavgjort 1–1 i første kamp mot Genk og har fire poeng. Det holder til 3.-plass etter de to første kampene.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB