«Mix» hetset da RBK sikret seier: - Det er så klart litt ekkelt

NADDERUD (NRK.no): Mikkel «Mix» Diskerud var en gang helt på Nadderud. At den tiden er over, fikk han understreket da han i kveld var tilbake og sikret viktige poeng - til Rosenborg.

diskeryd

Mikkel Diskerud fikk med seg eks-supporternes hets, men sier det ikke påvirket prestasjonen hans på banen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Fyldig kampreferat: Stabæk - Rosenborg 0-2

Steffen Iversen ble kveldens helt på Nadderud med sine to mål, men Stabæk-supporternes ustanselige sang til Mikkel Diskerud fra tribunen fikk også en sentral rolle i kampen.

Forstår reaksjonen

Diskerud spilte for første gang mot sine tidligere lagkamerater, og er alt annet enn populær blant supportere etter overgangen til Rosenborg tidligere i sommer.

Lenge før kampen i det hele tatt var i gang runget skjellsordene. «Judas Diskerud» og «du solgte deg som en hore» var gjengangerne.

– Jeg hørte det godt, alt sammen. På en måte kan jeg forstå reaksjonen deres, men det er klart det er litt ekkelt, sier Diskerud til NRK.

Etter å ha vært på utlån fra Stabæk til Gent i et halvt år, valgte han i begynnelsen av august å signere for Rosenborg i stedet for å komme tilbake til Bærum.

– Jeg spilte i Stabæk fra jeg var 15 år gammel og er knyttet til klubben. Det er derfor det er litt ekkelt å få høre sånt. Samtidig vet jeg at det er en del av fotballen når man bytter klubb, sier Diskerud.

– Spesielt sårt med «Mix»

At spillere får negative reaksjoner når de bytter klubb er ikke nytt, men talsmann i Stabæk Support, Jonas Benkow, sier at Diskeruds overgang er spesielt sår.

– Ja, det er spesielt med «Mix». Han var i klubben lenge og ga uttrykk for at han var blåere enn blåest. Nå er det tøft i Stabæk og ikke så attraktivt å være der. Men han sviktet klubben når de trengte ham som mest, sier Benkow.

22-åringen var i flere sesonger en av Stabæks mest profilerte spillere.

– Det er klart man kan diskutere ordbruken vår, men i fotballsupporterverdenen er det de kraftige ordene som slår an. Vi kunne nok nøyd oss med å si at «Mix» er teit, men jeg tror mange virkelig føler han er en Judas, sier Benkow.

Artikkelen fortsetter under bildet.

iversen

Steffen Iversen kom inn og scoret begge målene for Rosenborg.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Tar innpå serielederen

Diskerud sier han klarte å ignorere hetsen, og bidro til å sikre den viktige seieren til Rosenborg.

Trønderlaget er nå bare ett poeng unna Strømsgodset og Molde i toppen av tabellen, som begge har 41 poeng.

– Det er godt å ta tre poeng på en dag vi ikke presterer bra. Før pause var vi under det vi kan forvente av oss. Serieavslutningen blir meget spennende nå. Vi skal kjempe helt inn, sier RBK-trener Jan Jönsson til NTB.

Steffen Iversen ble satt på benken fra start mot Stabæk, men fikk komme på banen da Borek Dockal måtte ut med skade tre minutter før pause.

Det viste seg å bli svært heldig for gjestene.

Utnyttet keepertabbe

Iversen hadde bare vært på banen i rundt ti minutter til sammen da han fikk servert en pasning fra Daniel Fredheim Holm, vendte opp og dunket ballen i mål til 1-0.

Fem minutter senere fikk han en enkel oppgave med å sette inn sitt andre da Stabæk-målvakt Jan Kjell Larsen sendte et utkast rett i beina hans.

Iversen svarte med å sette ballen over Larsen og i nettet til 2-0.

Fotballnyheter