Hopp til innhold

«Drillo» merker presset: - Min tøffeste kvalik noensinne

REYKJAVIK (NRK.no): Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen sier han står overfor sin tøffeste mesterskapskvalifisering. Årsak: Det blir hans siste.

Drillo på landslagstrening

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen og assistenttrener Ola By Rise grubler under fotballandslagets trening torsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Denne kvalifiseringen blir den tøffeste jeg skal igjennom. Tidligere har jeg visst at jeg får en sjanse til, men dette er siste sjanse for meg. Ikke bare å komme til Brasil, men å komme til et sluttspill, sier landslagssjefen til NRK.

  • Tror du Norge kommer til Brasil? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Landslagssjefen skal prøve å ta Norge til det første mesterskapet siden Nils Johan Semb ledet Norge til EM i 2000.

«Drillo» merker at det er store forventninger både i troppen og blant nordmenn før kvalifiseringen braker løs mot Island.

– Fotball er så stort i Norge. Vi er kanskje et av de mest fotballinteresserte landene i verden. Både for det norske folk, for de som holder på med det her og for meg personlig, hadde det vært kjekt å komme til Brasil, sier «Drillo».

Mange spørsmålstegn

Torsdag drillet han laget bak lukkede dører på Laugardalsvöllur. Oppkjøringen har vært preget av stor usikkerhet rundt lagoppstillingen, og landslagssjefen ønsker fortsatt ikke å avsløre hvem som får tillit.

– Jeg tror nesten ikke jeg har vært med på å diskutere ulike alternativer helt fra keeperplass til spiss, sier «Drillo».

Norge

Enten Espen Bugge Pettersen (t.v.) eller Rune Almenning Jarstein skal prøve å stenge buret mot Island.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Én av plassene det har vært spekulert mest rundt, er keeperplassen. Kilder tett på landslaget har opplyst til NRK at alt tyder på at det er Espen Bugge Pettersen som vil vokte målet.

Keepertrener Frode Grodås innrømmer at valget er tatt, men valget blir imidlertid hemmeligholdt til kampstart.

Får rekordkamp

John Arne Riise gjennomførte torsdagens trening uten problemer, og dermed er han klar til å sette ny rekord med 105 landskamper. Mohammed Abdellaoues ryggplager er også borte.

– John Arne har vært litt usikker, det har ikke Moa. Hans oppkjøring til kampen har vært relativt problemfri, sier landslagslege Thor Einar Andersen til NTB.

Det betyr at «Drillo» må sende fire mann på tribunen fordi det kun er plass til 18 spillere på dommerkortet.

Fotball

  • Edin Terzic ferdig som Borussia Dortmund-trener

    Edin Terzic (41) er etter tre år ferdig som trener for Julian Ryersons Borussia Dortmund. Han har sagt opp sin stilling.

    Det opplyser den tapende mesterligafinalisten i sine mediekanaler.

    Terzic tok over som permanent hovedtrener i juli 2022 etter å ha vært midlertidig trener året i forveien. I perioden har han ledet de gulkledde i 96 kamper. Terzic hentet den norske landslagsbacken Ryerson til klubben i januar i fjor, og lyngdølen ble en fast mann på laget under 41-åringens ledelse.

    Denne sesongen tok de seg til mesterligafinale der det ble tap for Real Madrid. I Bundesliga ble det en skuffende femteplass.

    Nå har altså Terzic valgt å gi seg. (NTB)

    Edin Terzic
    Foto: NTB
  • Milans nye hovedtrener er klar

    Paulo Fonseca (51) er klar som ny hovedtrener i Milan. Han har skrevet under en treårig kontrakt med Serie A-klubben.

    Portugiseren er hentet inn for å erstatte Stefano Pioli. Nylig forlot han Lille etter to sesonger i fransk fotball.

    Tidligere har Fonseca trent klubber som Roma, Sjakhtar Donetsk og Braga.

    Milan var Italias nest beste lag sist sesong, men Pioli mistet likevel trenerjobben. Han tok klubben til Serie A-tittelen i 2022. (NTB)

    Fonseca
    Foto: AFP
  • Chelsea forvirret fansen – så kom gladnyheten

    Chelsea la først ut en video der Kerr oppsummerte sine fire år i klubben. Der så man en tydelig beveget Kerr takke fansen for støtten. Det fikk flere supportere til å ta til kommentarfeltet for å kreve en forklaring, og 20 minutter senere kom den.

    Kerr har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2026.

    – Trodde dere virkelig jeg skulle gi meg? sier Kerr i videoen.

    Kerr debuterte for Australia som 15-åring tilbake i 2009. Siden den gang har hun scoret 69 mål på 128 kamper.

    30-åringen er for tiden ute av spill med en alvorlig kneskade. Det gjør at hun mister sommerens OL-turnering. (NTB)

    Sam Kerr
    Foto: NTB
  • Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag

    Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene.

    Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass.

    Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte.

    Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. Bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)

    Ida Emilie Heggem Warvik
    Foto: NTB
  • Motta klar for Juventus

    Juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler.

    – Jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som Juventus. Jeg vil takke eierne og ledelsen. De kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier Motta i en uttalelse.

    Motta kommer fra baksuksess i Bologna, hvor han ledet klubben til Champions League-spill for første gang i historien.

    Bologna endte på femteplass i årets Serie A-sesong. Som følge av Italias sterke prestasjon i Europa denne sesongen får Serie A én ekstra plass i mesterligaen neste sesong.

    Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG.

    I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». Juventus vant riktignok finalen, og Allegri ble den første trener som har vunnet Coppa Italia fem ganger. (NTB)

    Italy Soccer Serie A
    Foto: Alessandro Garofalo / AP

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - Bodø/Glimt

Rasa mot publikum etter «homofobiske gloser»: – Bør ikkje aksepterast

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette