«Blåveis»-Scheie har troen på blåtrøyene Hødd

NRKs kommentator Arne Scheie (68) har ristet av seg sykkelvelten og ser nå frem til cupfinalen hvor han tror askeladden Hødd igjen kan overraske.

Scheie

Arne Scheie er klar for å kommentere cupfinalen for 19. gang på søndag.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Hødd

Her jubler Hødds Erik Sandal (t.v.) med sportssjef André Nevstad etter 3-1-seieren over Brann i semifinalen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ett blått øye og en skjør skulder vitner om Scheies stygge sykkelvelt forrige torsdag.

På NRK.no kan du både se og følge fyldig dekning av cupfinalen søndag.

Etter én uke med pleie er han nå klar for å kommentere sin 19. cupfinale når Hødd ypper seg mot Tromsø på Ullevål søndag.

Scheie tror at Hødd, som berget plassen i førstedivisjon på målforskjell, er i stand til å skape store problemer for forhåndsfavoritten Tromsø.

– Prestasjonene i serien taler ikke for Hødd-seier, men de har hatt en imponerende cupturnering. Først slo de ut hjemmesterke Haugesund i Haugesund, og så klarte de å snu semifinalen mot Brann. Her kan man ikke ta noe for gitt, sier Scheie.

Kan skrive historie

Han påpeker at årets cupfinale også vil være ekstra motiverende for Tromsø. Det ligger et historisk sus i luften når både Ole Martin Årst og Per-Mathias Høgmo gjør sin siste innsats for tromsøværingene.

– Årst scoret i cupfinalen i 1996 og kan skrive historie hvis han scorer 16 år senere. Det hadde vært en vanvittig prestasjon som ingen har klart tidligere, sier Scheie.

Per-Mathias Høgmo varslet tidligere i høst at årets sesong blir hans siste ved Tromsø-roret.

52-åringen spilte Tromsøs første cupfinale da de slo Lillestrøm 4-1 i 1986, og nå kan han lede Tromsø til sin tredje cupfinaletriumf av tre mulige.

– Flere lag har mer enn tre cupmesterskap, men ingen av dem er ubeseiret i en cupfinale. Det vil være veldig sterkt å kunne skilte med tre av tre seirer, sier Scheie.

– Fikk en lærepenge

I løpet av dagene etter sykkelvelten har han rukket å reflektere over mer enn idrett og cupfinale. Den kraftige smellen har satt ting i perspektiv.

– Jeg har fått tenkt igjennom mye. Det var mildt sagt tullete å begi seg ut på vinterføre uten piggdekk eller hjelm. Det var en veldig ubehagelig opplevelse, og nå har jeg blitt påminnet hvor skjørt livet kan være, sier Scheie, og legger til:

– Samtidig er jeg veldig takknemlig overfor omtanken jeg har fått. Men nå er det cupfinalen som gjelder.

Fotballnyheter