NFF: - Ingen forhandlinger med klubber akkurat nå

Flere medier melder at Ståle Solbakken forhandler med den tyske klubben FC Köln om å overta treneransvaret. Men foreløpig vil ikke NFF bekrefte ryktene.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken: Ny trener for FC Köln?

Foto: Tom Hevezi / Ap

Samtalene mellom partene skal allerede være godt i gang, melder Bild. Avisen har vanligvis gode kilder i det tyske fotballmiljøet.

Solbakken kan bli trener for Bundesliga-laget allerede torsdag, skriver avisen.

Informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund vil ikke si så mye om ryktene torsdag ettermiddag, men kommer likevel med følgende uttalelse:

- Vi registrerer at det er en del rykter, men vi forholder oss til kontrakten med Ståle. Tidligere har det vært rykter om andre klubber, sier Graff til NRK.

- Det er ingen forhandlinger med klubber akkurat nå, sier han.

Flere medier både i Norge, Tyskland og Danmark melder imidlertid at Solbakken blir klar for FC Köln i løpet av kort tid.

TV 2 melder at den tyske klubben nå er i forhandlinger med Norges Fotballforbund (NFF) om trenerjobben, men dette er altså ikke bekreftet.

Skal ha hatt møte

Bild skriver også at Kølns forretningsfører Claus Horstmann og sportsdirektør Volker Finke hadde et avgjørende møte tirsdag kveld, og det var da det ble endelig bestemt at Ståle Solbakken var den rette mann for klubben.

Skulle de ha rett i at Solbakken overtar den tyske klubben, vil det stikke kjepper i hjulene for det norske landslaget.

Solbakken skal nemlig etter planen overta etter Egil «Drillo» Olsen i starten av 2012, eller etter EM om Norge greier å kvalifisere seg.

Tredobler lønnen?

Bild har, i tillegg til det velrenommerte fotballmagasinet Kicker og det danske nettstedet sporten.dk, også tidligere denne uken meldt at Köln gjør det de kan for å få Solbakken til byen.

Det ble da blant annet meldt at han ville tjene rundt åtte millioner kroner i året. Det ville i så fall være mer enn det tredobbelte av inntekten som norsk landslagssjef.

Solbakken nektet onsdag å kommentere saken.

- Uansett hva jeg sier, vil det bli misforstått, sa Solbakken til sporten.dk.

Storforbruker av trenere

At Köln skal ansette ny trener, er neppe en veldig stor overraskelse for de som følger klubben. De gjør det nemlig ganske ofte.

Inneværende sesong har Zvonimir Soldo, Frank Schaefer og nå Volker Finke hatt hovedtreneransvaret. Før det hadde de «bare» to trenere på tre sesonger (Soldo og Christoph Daum).

I 2006/2007-sesongen byttet de igjen trener flere ganger. Tre forskjellige hadde ansvaret den sesongen.

De har til nå hatt 14 forskjellige hovedtrenere siden årtusenskiftet.

PS! Solbakken ble en stund koblet til Hamburg etter mesterligasuksessen med FC København, men der gikk trenerjobben til slutt til tyske Michael Oenning.

Fotballnyheter