NRK Meny
Normal

– Nordmenn er medgangssupportere

Landslagets supporterklubb, Oljeberget, tror sportslig suksess er viktigere enn billige billetter for å trekke publikum til landskamp på Ullevaal.

Ullevaal Stadion

Slik så det ut i den ene svingen på Ullevaal Stadion under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Slovenia tirsdag kveld.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Det er så enkelt som at folk er medgangssupportere. Når det butter litt i mot kommer de ikke på kamp, sier visepresident i Oljeberget Lars Olav Karlsen når han skal forklare det elendige oppmøte på Ullevaal tirsdag kveld.

  • Hvorfor drar du / drar du ikke på landskamp? Si din mening nederst i saken!

Som bildet over viser var det flest tomme seter da Norge spilte den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia tirsdag. Bare 11.168 tilskuere så kampen på en stadion som har plass til 25.000 tilskuere.

Til sammenligning var det i EM-kvalifisering 21.308 tilskuere i snitt på Norges fire hjemmekamper.

Leif Olav Karlsen

Leif Olav Karlsen i Oljberget tror det blir mer folk på neste hjemmekamp med tre poeng i de neste to bortekampene i VM-kvaliken.

Foto: www.oljeberget.no

– Kan ikke tenke på det

Før Slovenia-kampen sa informasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Svein Graff, at NFF håpet på flere enn 11 000 tilskuere.

Da landslagssjef Egil «Drillo» Olsen møtte pressen på Ullevaal-matta onsdag formiddag hadde han ikke mye å si om det labre oppmøte annet enn at det er synd.

– Det er trist at vi ikke klarer å fylle Ullevaal, men det får jeg ikke gjort noe med, sier «Drillo».

– Hva tror du er grunnen til det?

– Det vet jeg ikke. Jeg har nok annet å tenke på om jeg ikke skulle gå og tenke på det også.

400 kroner

De billigste billettene til Slovenia-kampen kostet 400 kroner. Selv om Karlsen i Oljberget synes det er i dyreste laget, tror han nordmenn likevel drar på kamp dersom landslaget er i flytsonen.

– Det er ikke tvil om at det hadde kommet flere dersom vi hadde vunnet den første kampen. På tross av prisene som mange mener er for dyre. Hadde dette vært en avgjørende kamp mot Danmark hadde folk strømmet på, tror han.

– Men når laget allerede har tapt skal det ikke mer til enn litt dårlig vær og mye negativ medieomalte før folk dropper kampen, legger han til.

Rabatt

Oljeberget selger rabatterte landslagsbilletter til sine medlemmer. Det gjør også Norsk Supporterallianse (NSA) som er en samling av alle klubbsupportere i norsk toppfotball. Men også disse solgte færre billetter enn vanlig til Slovenia-kampen tirsdag kveld.

– Vi var ca 40 stykker, vanligvis er vi det dobbelte på kvalifiseringskamper. NSA var 100 stykker, også det nesten halvparten av det vanlige, sier Karlsen.

Selv om man må være medlem av Oljeberget gjennom en hel kvalifisering (koster 400 kroner), er tendensen at mange melder seg inn like før populære hjemmekamper selv om disse er et stykke ut i kvaliken.

Dersom Norge tar poeng borte mot Sveits og Kypros, tror Karlsen derfor det vil komme flere fra Oljeberget på neste hjemmekamp.

– Tar vi minst tre poeng til i løpet av høsten tror jeg det blir annerledes mot Albania på UIlevaal i mars, sier Karlsen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia