Hopp til innhold

Mener Molde er ute av gullkampen allerede

NRKs fotballkommentator Arne Scheie er sikker på at Molde kan glemme seriegullet om det skulle bli tap for gullrival Strømsgodset i dag. – Gullet er allerede tapt, mener Karl Petter Løken.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har fått en tøff start på sin tredje sesong som Molde-manager. Med tap mot Strømsgodset søndag kan sesongen være over nesten før den kom i gang.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vinner Godset borte mot Molde, da har de også slått Molde på tabellen denne sesongen. Det tør jeg påstå, innleder NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken til NRK.no.

Den tidligere landslagspilleren vet det er tidlig å fastslå noe etter kun fem-seks spilte kamper, men er likevel sikker i sin sak:

– Ja, ja, ja! Jeg er helt sikker. Molde henter aldri inn tolv poeng på Godset, sier Løken, og får støtte av Arne Scheie.

Selv om det er 24 kamper igjen etter søndagens runde, er Molde ferdig i gullkampen om avstanden blir tolv poeng, sier NRKs fotballkommentator.

Kan hekte av Solskjær

Tolv poeng blir nemlig differansen mellom fjorårets to beste eliteserielag, dersom Ronny Deila trekker det lengste strået i søndagens møte med Ole Gunnar Solskjær.

At akkurat det skjer, er langt fra usannsynlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NRK-sport

Arne Scheie og Karl-Petter Løken mener Strømsgodset og Rosenborg begge kan hekte Molde av for godt i gullkampen søndag.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Fjorårets tilsvarende oppgjør endte riktignok med 2-1-seier til hjemmelaget, men Moldes prestasjoner hittil denne sesongen er alarmerende, mener Løken.

– Egentlig er jeg ganske sikker på at Molde kan glemme gullet uansett hvordan Godset-kampen ender. De har også allerede ni poeng opp til den tredje av gullfavorittene, nemlig Rosenborg, sier fortballeksperten.

Dermed er det med andre ord fattig trøst for Solskjærs lag at Scheie tror på poeng til moldenserne i søndagens kamp.

– Molde er litt i anmarsj etter poenget mot Odd i Skien forrige helg. Jeg blir overrasket om de taper denne kampen, sier Scheie.

– Sliter i angrep

Løken tror imidlertid at Molde skal få vanskeligheter med å finne tilbake til fjorårsformen, uavhengig av hvordan Godset-kampen ender.

– Moldes spill så langt viser at de vil få problemer med å snu motgangen. Litt bedring er de nødt til å få til utover i sesongen, men at de plutselig skal bli en vinnermaskin igjen, det tror jeg ikke, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Joshua Gatt

En av Moldes beste spillere i fjor, Joshua Gatt, fortviler etter en misbrukt sjanse mot Sogndal.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Problemene i angrepsspillet er i såfall nødt til å avta snarest. Hittil i år har ingen av Molde-spissene funnet veien til nettmaskene.

– Davy Claude Angan er savnet i Molde. Ingen har klart å fylle tomrommet etter ham, påpeker Løken.

– RBK-fansen håper på uavgjort

Som tidligere Rosenborg-spiller er han klar på at Molde - Strømsgodset er en interessant kamp også for RBK-fansen.

Rosenborg skal riktignok i aksjon hjemme mot Sandnes Ulf søndag, men Løken tror RBK-supporterne vil holde et ekstra øye til hva som skjer i «rosenes by».

– Vinner Godset, er Molde hektet av for godt. Vinner Molde, får Rosenborg kanskje en luke til Godset. Likevel tror jeg vel de fleste håper på uavgjort. Da deles det jo ut kun to poeng, sier NRKs fotballekspert.

– Jeg tror egentlig Rosenborg-fansen håper Molde taper. Rett og slett på grunn av rivaleriet de to klubbene i mellom, avslutter Scheie.

Fotball