NRK Meny
Normal

– Hangeland maler et bilde av altfor mange egoister

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken mener landslagsledelsen må ta det på alvor når Brede Hangeland sier han følte seg alene som leder på landslaget.

Norges landslagssjef Per Høgmo (t.h.) og Brede Hangeland

Norges landslagssjef Per Høgmo (t.h.) sammen med sin avtroppende kaptein Brede Hangeland.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Han treffer litt spikeren på hodet nå, tror jeg. Det er altfor mange som går rundt og tror de er bedre enn det de er. Jeg synes det er bra at han gir uttrykk for det han mener. Det er sannsynligvis helt riktig, mener Løken.

Tirsdag trakk Brede Hangeland seg fra landslaget, etter 12 år og 91 kamper for Norge.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken: - Høgmo trenger tid til å finne erstatter.

Foto: NRK

– Det er aldri et godt tidspunkt å gi seg på. Jeg ville veldig gjerne vært med mer. Når jeg velger å gi meg så er det fordi jeg føler det er nødvendig. Jeg skulle gjerne vært med ti år til på landslaget, sa Hangeland til NRK.

– Må gjøre noe

Ledertypen Hangeland har blitt trukket frem av flere som en av hans fremste kvaliteter, men selv savner han at flere tar ansvar.

Kapteinen har til tider følt seg alene som ledertype, innrømmer han.

– Det som trengs på landslaget er at noen, og flere forhåpentligvis, tar et steg frem og tar et større lederansvar, sa han blant annet tirsdag.

Løken mener Norges Fotballforbund nå må ta signalene fra Hangeland på alvor.

– Hangeland maler et bilde av altfor mange egoister med et selvbilde som ikke gagner kollektivet og det er ikke bra. Det må ledelsen på landslaget og spillerne ta til etterretning og prøve å få gjort noe med, sier NRKs fotballekspert.

– Finnes ikke mange som Hangeland

Med under tre uker til EM-kvalifiseringskampen mot Italia er det ennå ikke klart hvem som skal bære kapteinsbindet.

Løken mener landslagssjef Per-Mathias Høgmo trenger tid til å finne en erstatter.

– Det finnes ikke mange som Brede Hangeland når det gjelder å stå frem som et utrolig godt forbilde. Det tar nok litt tid for noen kan gro inn i den rollen på samme måte som Hangeland har gjort, spår han.

Tore Reginiussen er kaptein i Rosenborg og kanskje en av de som skal fylle skoene til Hangeland. Selv har han forståelse for kritikken fra Brede Hangeland, men sier at han er han klar til å ta ansvar, om det blir aktuelt.

– Jeg skjønner absolutt hva han mener, men jeg skal prøve å gjøre mitt beste i å bli en leder.

Brede Hangeland gikk i sommer fra Fulham til Crystal Palace og er den eneste gjenværende norske spilleren i Premier League.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.