Hopp til innhold

– Jeg er nok en klubbtrener, for å si det sånn

Ole Gunnar Solskjær avskriver seg selv som Norges nye landslagssjef i fotball. Han vil heller fortsette i jobben som manager i Molde.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær vil helst bli værende i Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg har en fantastisk spennende stall her som jeg vet jeg kan få fem-ti-femten prosent mer ut av. Jeg satser på å bli værende der jeg er, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Han sier det noen minutter etter at Molde har sikret seg cupfinale mot erkerival Rosenborg etter straffeseier over Lillestrøm.

– Har du takket nei?

– NFF gjør jobben sin. Jeg jobber for Molde FK og ser framover mot neste sesong og resten av denne. Det er det jeg konsentrerer meg om. Jeg er nok en klubbtrener, for å si det sånn.

Men han ser ikke bort fra at han en gang kan komme til å lede Norges landslag.

– Jeg vet ikke om jeg er gammel nok til å ta landslagsjobben nå. Men seinere kan jeg kanskje komme til å gjøre det, sier Solskjær, som siterer sin gamle læremester.

– Sir Alex Ferguson sa til meg: Få deg noen kamper først for å få den erfaringen du trenger for å bli landslagstrener. Så jeg har lært av den beste, sier Solskjær.

Som kan se fram mot cupfinale mot sin ønskemotstander siste helga i november.

Det måtte straffesparkkonkurranse til for at Molde kunne slå Lillestrøm i torsdagens semifinale. Og Moldes keeper Ørjan Nyland ble den store helten.

Ørjan Håskjold Nyland ble helten da cupsemifinalen måtte avgjøres på straffespark.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • 16-åring scoret i Lyn-debuten

  Lyn tok seg komfortabelt videre til cupens tredje runde, etter 4-0-seier over Ull/Kisa. Miriam Mjåseth skrev seg først opp på scoringslista da hun limte ballen opp i krysset, og Kristin Holmen sørget for at det stod 2-0 til Lyn til pause.

  Scoringene lot vente på seg i andre omgang, men etter 75 minutter løsnet det igjen. 16 år gamle Tuva Henriksen var iskald alene med keeper og satte inn 3-0, bare syv minutter etter at hun ble byttet inn og fikk A-lagsdebuten for Lyn. Una Søyland punkterte kampen ti minutter før slutt.

  Det ble spilt ti kamper i cupen onsdag, og alle toppserielagene tok seg videre. LSK Kvinner og Brann tok seg begge enkelt videre, begge med 12-0-seiere over henholdsvis Tynset og Loddefjord.

  Vålerenga er også klare for tredje runde etter 9-0 mot Fart. Det samme er Røa, som knuste Runar 8-0.

  John Arne Riise og Avaldsnes fikk seg også et oppløftende resultat etter blytunge 0-10 for Brann i Toppserien. I cupens 2. runde vant Avaldsnes 3-1 over Viking.

 • Kolbotn kontrollert videre

  Det ble relativt komfortabelt for Kolbotn, som slo ut 1. divisjonslaget Grei i andre runde av NM for kvinner. De vant til slutt 2-0 på bortebane, og er dermed videre til tredje runde av cupen.

  Det var først Ingrid Kvernvolden, som hadde mange sjanser i løpet av kampen, som satte inn 1-0-målet.

  Etter hvilen sørget Sara Dyrehauge for det forløsende 2-0-målet, der hun banket ballen i nettaket.

 • Langtidsskade for Villa-stopper Konsa

  Aston Villa-midtstopper Ezri Konsa er ute i inntil fire måneder etter å ha blitt skadd i helgens Premier League-kamp mot Crystal Palace.

  Det opplyser manager Steven Gerrard foran torsdagens hjemmekamp mot Burnley. Konsa går glipp av de to siste seriekampene og muligens også starten på neste sesong.

  – Ezri Konsa har vært til undersøkelse, og det er bekreftet at han har en kneskade. Han er ute i inntil 16 uker. Det er ikke det verste tidspunktet om man først skal få en skade, for han går ikke glipp av så mye fotball, sier Gerrard.

  Villa ligger på 14.-plass i Premier League, men har mulighet til å klatre noen plasser torsdag kveld.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Nick Potts / AP
 • Bekreftet: Sverige uten Zlatan mot Norge

  Den svenske veteranspissen Zlatan Ibrahimovic er ikke med i landslagstroppen som skal møte Norge to ganger på kort tid i Nations League i juni.

  Det er skadeproblematikk som stopper 40-åringen, som i fjor gjorde comeback på landslaget etter nesten fem år utenfor.

  I tillegg til dobbeltmøtet med Norge 5. og 12. juni skal Sverige spille mot Slovenia (2/6) og Serbia (9/6).

 • Thorsby scoret i Sampdoria-seier

  Morten Thorsby scoret sesongens tredje seriemål da Sampdoria slo Fiorentina 4-1 i italiensk Serie A fotball mandag.

  Sampdoria hadde reddet plassen før avspark. Thorsby har spilt 34 seriekamper fra start for Genova-klubben denne sesongen. I tillegg til målene er det blitt ti gule kort, det siste i slutten av februar.

  Kristoffer Askildsen satt på benken hele kampen for Sampdoria mandag.

  Fiorentias tap gjør at deres sjanse til europacup-spill lever farlig.

  Sampdoria avslutter sesongen borte mot Inter søndag. Dermed kan Thorsby være med på å avgjøre kampen om ligagullet. Inter ligger to poeng bak Milan på toppen av tabellen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP