Sliten Solbakken dagen derpå: – Skal bli godt med fri fra pressen

Ståle Solbakken er fremdeles bitter på at han fikk sparken i Wolverhampton, men slår fast at han vil ta sjansen på ny om han får tilbud om en liknende jobb.

Ståle Solbakken vil ta pause fra trener-yrket etter at han i går fikk sparken i Wolverhampton. Han er rett og slett ikke klar for nye treneroppdrag etter en tøff tid både i Tyskland og England. Reporter: Jørn Lien, foto/redigerer: Inger Lee

Ståle Solbakken var sliten dagen etter han fikk sparken i Wolverhampton, og så fram til å få en pause fra media.

– Jeg kaster meg på det her igjen om jeg får muligheten. Jeg angrer ikke, sier Ståle Solbakken.

NRK møter ham dagen derpå hjemme i Wolverhampton. Lørdag fikk Ståle Solbakken sparken som manager i Wolverhampton etter et drøyt halvår i jobben, og han erkjenner at det siste døgnet har vært slitsomt.

– Om en halvtime nå, så kan jeg slappe av resten av kvelden, sier Solbakken med et skjevt smil.

Stor nedtur

Ståle Solbakken

Ståle Solbakkens siste kamp som manager for Wolverhampton ble det pinlige tapet for Luton i FA cupen.

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

Siden Wolverhampton sendte ut pressemeldingen Solbakken helst skulle vært foruten, har han vært i kontakt med det som er av norsk presse. Mens NRK møter ham, er dessuten den britiske statskanalen BBC til stede for å høre hvordan han takler motgangen.

– Den ripen jeg har fått i lakken med Wolverhampton er alvorlig, innleder Solbakken, før han setter det hele i sammenheng.

– At det gikk galt i Köln til slutt… Det ville det ha gjort uansett. Der var jeg trener nummer 15 på ti år, og jeg var kanskje den tiende som fikk sparken i Bundesligaen det året, sier Solbakken.

Tar pause til sommeren

Muligheten til å lykkes i Wolverhampton var vesentlig større, mener 44-åringen.

– Dette var en veldig stor mulighet, med store sjanser til å lykkes. Jeg kan skylde på mye for at det ikke gikk veien, men jeg må erkjenne at vi ikke var gode nok sammen en stund her, forklarer Solbakken.

Nå vil han ta en pause fra treneryrket fram til sommeren. Og om han skulle få tilbud om den ledige trenerjobben i Vålerenga, er han ikke i tvil om hva svaret blir:

– Det blir ikke aktuelt nå. Det er totalt uaktuelt for meg på det tidspunktet her.

  • • Søndag kveld melder Wolverhampton-ekspert og journalist i Express & Star, Tim Nash, at Wolverhampton har ansatt Dean Saunders som Solbakkens etterfølger. Saunders kommer fra jobben som manager for League One-klubben Doncaster.

Fotballnyheter