NRK Meny
Normal

– Akkurat nå er det blitt mye verre

Wolfsburg-spilleren Caroline Graham Hansen måtte ta den tunge avgjørelsen om å droppe VM. Skaden i kneet ble bare verre.

Caroline Graham Hansen

SKUFFET OG SKADET: Caroline Graham Hansen

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er selvfølgelig veldig surt, men man kan ikke rå over skader. Slik som situasjonen ble skjønte jeg at det ikke kom til å gå. Da er det bedre at noen andre som er friske får sjansen, sier hun til NRK.

Dermed mister landslaget sin viktigste spiller kort tid før fotball-VM i Canada, som spilles i juni. Erstatter for Graham Hansen blir Anja Sønstevold fra Lillestrøm.

– Kan ikke styre det

Landslagsspilleren bestemte seg for å droppe VM mandag. Beskjeden kom tirsdag formiddag, og avgjørelsen ble tatt i samråd med landslagets lege. Graham Hansen har slitt med jumpers knee i lang tid.

– Jeg har slitt med det over en lang periode. Jeg kan ikke styre om det blir verre eller bedre, og akkurat nå er det blitt mye verre. Da er det ikke noen annen løsning enn at jeg må bli helt frisk før jeg kan spille fotball igjen, forteller hun.

– Det eneste jeg kan gjøre nå er å hvile og se om det blir bedre. Det er en kjedelig skade.

Graham Hansen vet ikke foreløpig ikke når hun kan spille fotball igjen.

– Jeg håper at jeg kan rekke seriestart, sier tysklandsproffen.

– Kunne hjulpet laget

NRKs fotballekspert Lise Klaveness sier Norge er betydelig svekket som følge av Graham Hansens skade.

Spilleren selv er mer forsiktig, men innrømmer at skadefraværet kan få betydning for landslagets sjanser i VM.

– Jeg har jo vært en stor del av laget frem til nå, så det får kanskje litt betydning. Man håper jo at man har gjort et bra inntrykk og jeg tror jeg kunne hjulpet laget hvis jeg hadde fått være med. Det får jeg dessverre ikke nå. Jeg hadde gledet meg til å vise meg frem og ha det gøy sammen med de andre, sier Graham Hansen.

VM i fotball for kvinner arrangeres i Canada fra 6. juni. Norges første motstander er Thailand 7. juni (avspark kl 19.00 norsk tid).

– Jeg regner med at de sikter seg inn mot å komme seg til en kvartfinale. Det tror jeg at de skal klare. Så får man bare se hvem de møter og hvordan kampene utvikler seg. I fotball kan alt skje, legger hun til.

Caroline Graham Hansen har vist fotballferdigheter både for Norge og Stabæk. Se fire av hennes scoringer her.

VIDEO: Se den tidligere Stabæk-spilleren briljere på banen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.