NRK Meny
Normal

8 interessante ting ved PL-starten

BLOGG: Én runde Premier League er ferdigspilt. Dette er hva vi lærte, så og opplevde.

Cesc Fabregas

FOR EN START: Cesc Fabregas overbeviste stort i serieåpningen. Han var ikke den eneste.

Foto: BEN STANSALL / Afp

1) United fortsatt ikke ute av sumpa

De oppløftende resultatene i sesongoppkjøringen har gitt United-supportere over hele verden troa på at Louis van Gaal er mannen som skal lede de røde djevlene tilbake til toppen. Men sesongstarten mot Swansea var stusselige greier.

De røde slet med akkurat de samme tingene som i fjor. Angrepsspillet satt ikke. Skuddene gikk over. Forsvaret gikk i oppløsning litt for ofte. Og ingen ble spesielt skremt av startoppstillingen bestående av Tyler Blackett og Jesse Lindgard. Old Trafford skriker etter nye spillere.

van Gaal og Giggs
Foto: DARREN STAPLES / Reuters

2) Calum Chambers – for en start!

Kun de aller mest ihuga Premier League-entuasiastene visste mye om Calum Chambers, Arsenals nye midtstopper, før årets sesong. 19-åringen ble kastet rett inn i Wengers midtforsvar mot Crystal Palace – og bestod oppgaven med glans. Chambers fremstod minst like erfaren som 28 år gamle Laurent Koscielny. En aldrende Per Mertesacker skal få slite med å spille seg inn på laget igjen.

Calum Chambers
Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

3) Southampton gode tross spillerflukten

Southampton har holdt tidenes garasjesalg i sommer, og kvittet seg med nesten hele stjernegalleriet som løftet «The Saints» til 8.-plass sist sesong. Lagets genierklærte manager har også pakket sakene. Mot Liverpool var de gjenværende spillerne likevel overraskende gode – Liverpool måtte virkelig jobbe for de tre poengene. Hadde Shane Long vært god foran mål ville kampen faktisk endt uavgjort.

Southampton
Foto: PAUL ELLIS / Afp

4) Roy Keane er seg selv lik

Roy Keane er tilbake i Premier League, denne gang som assistenttrener i Aston Villa – en oppgave han virkelig tar på alvor. Keane beveget seg nesten like mye som linjedommeren på sidelinja, gestikulerte, delte ut kjeft til både dommer og spillere, og pumpet Villa-spillerne fulle av energi. Det endte med en knapp 1-0-seier på bortebane mot Stoke. Herlig!

Roy Keane
Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

5) Gylfi + Swansea = sant?

Swansea var levnet små sjanser borte mot fremadstormende Manchester United, men waliserne stakk av med alle tre poengene. Svanenes bestemann var islandske Gylfi Sigurdsson. 24-åringen var delaktig i det meste Swansea foretok seg fremover på banen. Akkurat som for to år siden, da han herjet på lån i samme klubb. «Jeg kjenner klubben, jeg kjenner manageren, jeg kjenner spillerne», sa Sigurdsson da han returnerte til Wales i sommer. Tre faktorer som gjerne gjør at man presterer.

Sigurdsson
Foto: Jon Super / Ap

6) Se på Cesc!

Cesc Fabregas har vært god i et tiår, og forventningene var enorme før returen til Premier League. Han var jo helt rå da han forlot Arsenal i 2011. I sesongstarten mot Burnley beviste han at han fortsatt «har det». Overblikket. Touchen. Fab var involvert i alle Chelsea-målene, og ved alle tre målene oste det klasse over teknikkerens involveringer. Spesielt 2-0-målet. Hvis du ikke har sett det allerede, gled deg. Det er fotballsnop. Fabregas er minst like god, om ikke bedre, enn for tre år siden. Velkommen tilbake.

Fabregas
Foto: PAUL HACKETT / Reuters

7) Merk deg navnet Saido Berahino

Saido Berahino- hørt om han? Den burundisk-fødte engelskmannen har vært West Bromwich sin eiendom i mer enn ti år, men spissen har fått lite spilletid og vært utlånt til småklubber de tre siste sesongene. I fjor var han innpå i noen få kamper. Nå virker han å ha kommet for å bli. I serieåpningen mot Sunderland scoret WBA-spissen to ganger – først på straffe, deretter etter et nydelig løp på bakerste stolpe. Berahino er fortsatt bare 21 år, har opplevd borgerkrig i Burundi, og kan snart være på vei inn på det engelske landslaget.

Saido Berahino
Foto: Dave Howarth / Ap

8) Raheem Sterling blir bare bedre og bedre

Raheem Sterling har vært på Premier League-stjernehimmelen i noen år nå, og det er fort å glemme at briten ennå ikke har fylt 20. Etter Luis Suarez' avskjed har lille Raheem fått mer ansvar, og mot Southampton beviste hurtigtoget at han er moden for oppgaven. Med målgivende pasning og scoring, en scoring som tyder på at Sterling har blitt enda bedre foran mål siden i fjor, har Sterling fått en knallstart på sesongen. Fortsettelse følger.

Raheem Sterling, Victor Wanyama
Foto: Jon Super / Ap

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.