NRK Meny
Normal

10 000 møtte opp på Brasil-trening

Lange køer for å få med seg den eneste åpne Brasil-treningen før VM.

Neymar

Neymar med en lekker variant av en pasning på mandagens trening.

Foto: EVARISTO SA / Afp
Neymar

Barcelona-stjernen Neymar var i det lekne hjørne på mandagens trening på Serra Dourada Stadium i Goiania på den brasilianske nord-øst-kysten.

Foto: Andre Penner / Ap

Lenge før spillerne entret treningen på Serra Dourada Stadium mandag ettermiddag runget det taktfast «Brasil-Brasil-Brasil» fra tribunen.

Ifølge nyhetsbyrået AP anslo politiet at så mange som 10 000 mennesker hadde tatt turen for å se VM-heltene trene den nord-østlige brasilianske byen Goiania.

Brasil-trener Luiz Felipe Scolari mente det hadde vært dobbelt så mange til stede.

– Det var godt å ha 20 000 fans her i dag, forhåpentligvis kommer det 40 000 på kampen i morgen, sa Scolari etter treningen, trolig uten å være klar over politiets tall.

Mandagens trening var den eneste som er åpne treningen for publikum før VM starter om en drøy uke og det var lange køer utenfor stadion før treningen startet.

– Jeg får ikke sett morgendagens kamp mot Panama så jeg måtte finne en måte å se spillerne på i dag, sa Brasil-fan Cristiano de Castro til AP.

Han hadde med seg sin to år gamle sønn på treningen.

– Han elsker landslaget. Dette er stort både for han og meg, sa de Castro.

Marcelo-brasse

Det var god stemning både på tribunen og banen under treningen. Barcelona-stjernen Neymar trikset og lekte seg med ballen, Maxwell og Hulk lekeslåss, mens Marcello vartet opp med et brassespark til stor jubel fra fansen.

Hver gang en brasiliansk spiller nærmet seg sidelinjen - eller scoret - var det stor jubel blant fansen.

50 000 billetter

Brasil møter Panama på Serra Dourada Stadium tirsdag til VM-nasjonens andre treningskamp før de spiller VMs åpningskamp mot Kroatia i Sao Paulo 12. juni. Vertsnasjonens generalprøve er førstkommende fredag mot Serbia i nettopp Sao Paulo.

Mer enn 50 000 billetter skal allerede være solgt til Serbia-kampen.

Ramires erstatter Paulinho

Brasil-trener Scolari avslørte mandag at Chelsea-spilleren Ramires kommer til å erstatte Paulinho mot Panama tirsdag. Brasil må også klare seg uten kaptein Thiago Silva og Fernandinho tirsdag, disse får hvile ut småskader.

Brasil jakter sin første VM-tittel siden 2002.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.