Hopp til innhold

Solskjær hentet TIL-trener

Ole Gunnar Solskjær presenterte TILs spilleutvikler Mark Dempsey som førstelagstrener da han signerte som ny Molde-trener

Video Solskjærs gode hjelpere

TILs Mark Dempsey og ny Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Nyhetsspiller

– Jeg sa til Per-Mathias Høgmo at du har gjort et scoop når du tar han med til Norge, men at jeg vil ha han tilbake, sa Solskjær da han møtte pressen på Aker stadion tirsdag.

Dempsey, som Solskjær kjenner fra sin tid i Manchester United, har de to siste årene fungert som spillerutvikler med tilholdssted i Tromsø. Der har han spesielt jobbet med unge spillere. Solskjær har også hentet sin keepertrener Richard Hartis fra den britiske Premier Leauge-klubben.

At United-legenden blir ny Molde-trener har lenge vært en av Fotball-Norges dårligst skjulte hemmeligheter . I kjølvannet av medieoppslagene har det vært spekulert i hvilke spillere Solskjær ville hente til klubben.

Med Røkke-millioner og Mark Dempsey-kjennskapet har TILs midtbanekjempe Kara Mboji vært et hett navn.

Solskjær avviser dette.

– Den lista stemmer ikke. Det er bra du spør om den, for det er bare tull, sa Solskjær.

– Blir savnet

Sportsreporter i NRK Troms og Finnmark, Gunnar Grindstein, mener Dempsey vil bli savnet i Tromsø IL.

– Han har nok vært mer involvert rundt TILs A-lag enn mange så for seg da han ble presentert som nordnorsk spillerutvikler for snart to år siden. Men det er ingen tvil om at Dempsey har imponert TIL-spillerne på feltet med sitt engasjement og sitt utvalg av øvelser, sier Grindstein.

– I tillegg er han er knakende hyggelig fyr - med masse humor - og som kan skape god stemning både i garderoben og på treningsfeltet, sier Grindstein.