- Skuffelsen er enorm

Tromsø hadde sjansen til å ta igjen serieleder Stabæk, men formsterke Lillestrøm ville det annerledes.

Steinar Nilsen
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

I et forferdelig Tromsø-vær vant Lillestrøm 1-0 på Alfheim.

NRKSport.no fulgte Tromsø - LSK

Dermed gikk Tromsø glipp av muligheten til å komme ajour med Stabæk, som topper tabellen med 42 poeng før de spiller på mandag.

Tromsø ligger på andre plass med 39 poeng før de andre kampene i runden spilles.

Eliteserien - Tabellen

Jevnt oppgjør

De to lagene spilte en jevn kamp, men LSK viste seg til slutt å bli det sterkeste laget.

Den avgjørende scoringen kom på typisk Lillestrøm-vis. Ståle Stensaas slo et frispark fra midtbanen inn i feltet og der ruvet Frode Kippe høyest. Han slo Mika Koppinen i duellen og sendte ballen videre mål. En sterk prestasjon fra stopperkjempen.

Tannløst fra Tromsø

Før kampen utalte Steinar Nilsen at han forventet 110 % fra spillerne sine, men Tromsø klarte aldri å ta tak i kampen.

Tromsø slet med å spille seg til sjanser gjennom hele kampen og klarte aldri å sette Lillestrøm under press. LSK forsvarte seg kompakt bakover og store deler av kampen bestod av kriging på midtbanen. Utover i kampen og spesielt etter scoringen spilte Lillestrøm seg til flere gode sjanser og Tromsø kunne fort tapt med større sifre.

Tromsø - Lillestrøm

Sigurd Rushfeldt.

Foto: Bertinussen, Rune S. / SCANPIX

Skuffet trener

Steinar Nilsen var mildt sagt lite fornøyd etter kampen og han hadde ingen forklaring på at laget ikke presterte bedre.

-Skuffelsen er enorm og det irriterer meg enormt at vi ikke presterer bedre i dag. Å tape på en slik måte når vi har den tabellplasseringen vi har, er både skuffende og nesten skammelig, sa treneren til TV2 etter kampen.

Jubel for LSK

Kveldens resultat var utrolig viktig for Lillestrøm. Laget hadde fire uavgjorte resultat før kveldens kamp og tre poeng ville gi laget en fin luke ned til HamKam og Aalesund i bunnen.

Laget har nå 8 poeng ned til HamKam på kvallikplass og har i praksis sikret eliteserieplass også neste år. Etter kampen var det lett å se lettelsen i øynene på både spillere og trener.

Deilig å score

Kampens matchvinner Frode Kippe var veldig fornøyd etter kampen og han poengterte viktigheten av de tre poengene.

-Det var deilig å endelig få en scoring. Vi har vært under press hele året så det var utrolig viktig å få en seier i kved. Vi har vært langt nede og har liksom aldri klart å komme oss ut av nedrykkssumpen, så dette var utrolig deilig, sa han til TV2.

Tromsø - Lillestrøm
Foto: Bertinussen, Rune S. / SCANPIX

Vanskelige spilleforhold

Kveldens kamp ble preget av vanskelige spilleforhold. Kraftig regnvær gjorde at kunstdekket på Alfheim ble veldig glatt og begge lag hadde problemer med å treffe på pasningene i bakrommet. Dette gjorde at spesielt Tromsøs raske spiss Morten Moldskred slet med å ta tak i kampen.

I tillegg var det sterk vind og dette gjorde at lagene flere ganger hadde problemer med å beregne høye innlegg. Flere ganger stoppet ballen nesten helt opp i lufta og dette skapte tidvis problemer for begge lag.

-Vi kan glemme gullkampen

Tromsø hadde en gylden mulighet til å legge press på Stabæk med seier i kveld. Hadde TIL fått med seg tre poeng fra kveldens oppgjør ville laget hatt like mange poeng som Stabæk på toppen av Tippeligaen.

Trener Steinar Nilsen var klar i sin tale etter kampen og mente at laget nå bare kunne glemme kampen om gullet.

-Vi beviser i kveld at vi ikke er gode nok til å true Stabæk. Vi kan glemme gullkampen nå. Stabæk er Norges beste lag og de kommer til å ta gullet. Det er det ingen tvil om, sa han til TV2.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Maradona fyller 60 år

  Diego Maradona hadde fotballverda i sitt grep. Han dominerte i heimlandet frå han var 15 år, og vann VM. Fredag fyller argentinaren 60 år etter eit liv fylt av opp- og nedturar. For snautt to veker sidan feira også brasilianaren Pelé sin 80-årsdag.

  Diego Maradona - stemningsbilde - NRK TV
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.