NRK Meny
Normal

Schmeichel: - Lindegaard er ikke bra nok

Peter Schmeichel mener at Aalesund-keeper Anders Lindegaard ikke har det som kreves for å stå i mål for Manchester United.

Peter Schmeichel om Anders Lindegaard

Peter Schmeichel har sterke meninger om Anders Lindegaard

Foto: Scanpix

Schmeichel som mange mener er den beste keeperen i United gjennom tidene, er ikke overbevist om at Lindegaards kvaliteter gjør han i stand til å gjøre en bra jobb i verdens største klubb.

- Nei, vi snakker her om Manchester United. Man kan se etter talenter og unge gode spillere, men det er ikke det man er ute etter her. Her er det snakk om en spiller som kan gå rett inn på laget og levere topp innsats i 80 prosent av kampene som en førstekeeper i Manchester United får spille, sier Peter Schmeichel til Guardian.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Klubbledesen i Aalesund har vært i Manchester for å forhandle en overgang for Lindegaard, men de har så langt ikke blitt enig om en avtale som skulle bringe i overkant av 30 millioner kroner i klubbkassen til Aafk. Aafk-direktør Henrik Hoff bekreftet torsdag at han ville reise hjem fredag formiddag, men at det ikke skal være brudd i forhandlingen mellom klubbene.

- På det høyeste nivået

Manchester Uniteds keepertrener, Eric Steel, har vært i Norge ved mange anledninger for å speide på Aalesund-målvakten, og skal ha gitt tilbakemeldinger til manager Alex Ferguson om at han kan være en bra erstatter til 40-årige Edwin van der Sar som teller på knappene om han skal legge opp etter sesongen. Peter Schmeichel er imidlertid av en annen oppfatning.

- Altfor mange målvakter har gått gjennom dørene til Manchester United, og den vanligste oppfatningen for en klubb som skal spille bra og vinne trofeer, er at keeperplassen må bli besatt av en spiller på det absolutt høyeste nivået og at han har den rette erfaringen, sier Schmeichel.

Den 26-årige dansken kom til Aalesund på utlån i vårsesongen 2009, og ble permanent spiller i Aalesund-drakta samme høst. Oppholdet i Norge har vært så bra at han debuterte for det danske landslaget 7. september da veteran Thomas Sørensen måtte stå over på grunn av skade. Etter det har han vært sisteskanse i det danske landslaget i de tre fire kampene.

Schmeichel er forbildet

Det er ikke første gang Schmeichel uttaler seg om Lindegaards kvaliteter, men han har så langt tatt kritikken med godt humør.

- Jeg har dessverre aldri møtt Peter Schmeichel. Han er et stort forbilde for meg og det er klart at jeg ville ha ønsket at han kunne se de samme kvaliteter i meg som jeg så i ham, men sånn er det, sa Lindegaard til BT forrige gang kritikken mot ham kom opp.

- Jeg kan ikke ta inn over meg alt det som skrives om meg. Det er en naturlig del av gamet. Det er mange fordeler, og det er mange ulemper, sier han videre.

Schmeichel har sagt at han ønsker at United sikrer seg Liverpools spanske målvakt Jose Reina, mens andre mener at Atletico Madrids David De Gea er en passende arvtager til Van Der Sar. Det kan likevel godt hende at ingen av dem får viljen sin og at Anders Lindegaard blir å se på Old Trafford i løpet av kort tid.

Nett-TV: Portrett av Anders Lindegaard

Video Lindegaard håper på landslaget

Fotballnyheter