- Katastrofe for Asker

Stabæk Fotball har avslått å ta opp Asker Fotball Kvinner. Det kan bety slutten for Asker.

Askers kvinnefotballag
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Det er en katastrofe for Asker Fotball Kvinner, og betyr sannsynligvis slutten for klubben, sier sportsdirektør Eli Landsem til NRK.

Manglet egenkapital

Asker Fotball Kvinner har ikke økonomi til å fortsette i Toppserien. De har ikke den positive egenkapitalen som trengs.

Det var nettopp det som var bakgrunnen for ønsket om å bli tatt opp i Stabæk. Det hadde blitt den første i sitt slag i Norge.

- Helt usannsynlig

Men nå blir ikke det noe av. Det kan dermed bety slutten for en av de fremste klubbene i norsk kvinnefotball. Assistenttrener Anette Mikkelsen i klubben sier til NRK at det nå er helt usannsynlig at de nå får dette til, ettersom fristen går ut ved midnatt.

- Det eneste vi kan gjøre, er å oppfordre klubber i Oslo-området til å knytte til seg de av våre spillere som ånsker å fortsette karrieren, sier Mikkelsen til NRK.

Det betyr i så fall at klubben som nå ligger på fjerdeplass i Toppserien, og som fortsatt kjemper om sølv eller bronse, bare har fire seriekamper igjen før de må legge ned.

- Dette er trist. Jeg er svært skuffet over at Stabæk ikke har skaffet til veie nok penger for å løse situasjonen, sier Lise Klaveness til NRK.

Video nsps_upload_2008_10_10_18_40_24_753.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En skuffelse

- Mange har jobbet hardt, og det er en stor skuffelse for oss i Stabæk Fotball å erkjenne at vi ikke har fått dette til, sier sportsdirektør Lars Bohinen i Stabæk Fotball i en pressemelding.

Han begrunner avslaget med at Stabæk var avhengig av at damelaget måtte ha en egen bærende økonomi, ikke bare i 2009, men i flere år framover.

- Dessverre strakk verken vi eller næringslivet i Asker og Bærum til her, sier Bohinen.

SISTE: NFF opplyser til NRK at selv om fristen nå går ut for Asker, kan det fremdeles være håp for klubben om de makter å komme med en redningsplan innen kort tid.

Fotballnyheter