NRK Meny
Normal

- I fotball er ingenting sikkert

Tom Nordlie prater ut om den turbulente perioden i Fredrikstad Fotballklubb.

Fredrikstad-trener Tom Nordlie

Fredrikstad-trener Tom Nordlie.

Foto: Åserud / Scanpix

Tom Nordlie er vant til at det stormer, men den siste måneden har vært så turbulent at han har nektet å uttale seg om kaoset i Fredrikstad FK.

Selv er han blitt forsøkt fjernet av sentrale spillere og klubbdirektør Runar Henriksen og nå prater han med NRK.

- Jeg leser overalt at skjebnen skal avgjøres da og da. Jeg bare registrerer at den nye formannen sier at det ikke har vært diskutert og ikke er et tema. Det er det jeg må forholde meg til, sier Nordlie til NRK.

Les: Hevder Nordlie ikke har vært tema

Les også: Tom Nordlie føler seg trakassert

Ble forsøkt fjernet

Nordlie føler at klubbdirektør har Runar Henriksen har ført en egen kampanje mot ham. Etter at det fra styrehold ble uttrykt full tillit til hovedtreneren, avslørte Fredrikstad Blad at direktøren anbefalte klubbstyret å kvitte seg med Nordlie.

På spørsmål om han føler seg dolket i ryggen av Henriksen, svarer Nordlie følgende.

- Jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke, men det har i hvertfall ikke bidratt til å skape ro. Jeg vil se fremover og trene laget og gjøre det beste ut av det.

Nordlie vil ikke kommentere hvorvidt han har tillit av spillerne, men er fornøyd med det som skjer på treningene.

- Jeg er ikke ansatt av spillerne, men av klubben. Det går veldig bra på treningene og det er det jeg er opptatt av, sier han.

- Føler du deg sikker på at du overlever som Fredrikstad-trener?

- I fotball er jeg ikke sikker på noen ting. Jeg forholder meg til at jeg har full tillit og at jeg har kontrakt ut 2011.

- Konkurs ikke utelukket

Men det er ikke bare interne konflikter som har preget FFK den siste tiden.

Økonomisk kollaps har ført til at leder av kreditorutvalget Bjørn Borg kun har et fokus. Det er å redde klubben fra konkurs.

- Jeg tror kanskje ikke det har gått opp for alle i Fredrikstad hvor alvorlig denne situasjonen er. Konkurs er ikke utelukket, men vi har prosesser på gang som gjør at vi er litt optimister.

Les: FFK får beholde lisensen

Fotballnyheter