NRK Meny
Normal

- De må begynne å pugge

Norske fotballtalenter har et konsentrasjonsproblem, mener Hareide. 

Landslagstrener Åge Hareide
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Landslagssjef Åge Hareide kaster en brannfakkel inn i fotballferien. Han har merket seg at unge norske fotballspillere ikke greier å konsentrere seg i lengre perioder i treningssituasjoner. Og det er et særnorsk problem.

- De detter ned. De mister konsentrasjonen. De greier ikke å holde terpinga oppe godt nok. Og det er et norsk problem, sier landslagssjefen. 

Rekdal enig

Kjetil Rekdal
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Landslagssjefen får støtte fra sin tidligere elev Kjetil Rekdal. Den ferske treneren i Kaiserslautern sier at det må mere terping og disiplin inn i norsk talentarbeid for at norsk fotball skal bli bedre.

- De har det for bra! Da jeg var ung måtte jeg slite virkelig hardt for å oppnå noe. Og det har vel blitt sånn at de kommer for lett til ting. Og hvis man ikke trenger å jobbe hardt for å oppnå noe, er det ikke så vanskelig (...) og da går kurven nedover. Det sier seg selv.

- Skal du bli god i noe må du trene mye, trene nok og trene riktig. Hvis du ikke tar i et skikkelig tak, kommer du ingen vei, fastslår Rekdal.

 

- Se til utlandet

Åge Hareide mener vi nå må se til utlandet og hvordan det jobbes med talentene der.

- Når vi for eksempel ser på hva de franske akademiene jobber med, så jobber de veldig mye med terping og disiplin. Og jeg tror det er på mange måter ting vi må tilbake i skoleringen av vår. At de må begynne å pugge igjen.

Klubbene og de som jobber med norske talenter må nå begynne å jobbe på en annen måte, mener landslagssjefen. Han mener det har vært for liten fokus på de enkle tingene.

- Er vi flinke nok i selve læringen? Er vi opptatt av denne terpinga? Det er noe jeg føler vi ikke er, avslutter Hareide.

Fotballnyheter