Hopp til innhold
Vuvuzela
Foto: MANPREET ROMANA / AFP

Fotball-VM 2027

  • Fotball-VM i 2027 til Brasil

    Fifa kunngjorde fredag at Brasil blir vertsland for fotball-VM for kvinner, melder Reuters. Dette blir første gang VM for kvinner avholdes i Sør-Amerika.

    Valget sto mellom Brasil og en felles europeisk søknad fra Belgia, Nederland og Brasil. Norges Fotballforbund var blant Fifa-medlemmene som støttet den europeiske søknaden.

  • Sør-Afrika vil ha VM i 2027

    Sør-Afrika ønskjer åp arrangere fotball-VM for kvinner i 2027. Det kunngjorde det sørafrikanske fotballforbundet tysdag.

    Dei tek sikte på å bruke dei same arenaene som under VM for menn i 2010 - det einaste fotball-VM på det afriklanske kontinentet hittil.

    Dei får konkurranse frå Nederland, Belgia og Tyskland, som har levert ein felles søknad.

    VM neste år går i Australia og New Zealand, og blir utvida frå 24 til 32 lag.

    Vuvuzela
    Foto: MANPREET ROMANA / AFP

Sportsnyheter

Gareth Southgate

Skifta klesstil over natta – grunnen vekker oppsikt

Gareth Southgate går ned til den minste detalj for å kunne leie England til historisk EM-gull. Landslagssjefen meiner sjølv antrekket tel, medan klesdesignar fnyser av stilendringa.

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Siste nytt

  • Kunne avgjort NHL-sluttspillet - tapte 1-8

    Florida Panthers kunne ha avgjort årets NHL-sluttspill med seier over Edmonton Oilers natt til søndag norsk tid. I stedet ble de sendt hjem fra Canada med 1-8-tap i bagasjen.

    Florida var én seier unna å ta hjem Stanley Cup-tittelen, men ble i stedet fullstendig overkjørt av Edmonton. Svenske Mattias Janmark satte tonen tre minutter inn i kampen med kveldens første mål, og deretter rant målene inn i alle tre periodene.

    Edmonton vant 8-1, og holder dermed håpet om sluttspillsseier i live. Florida leder nå 3–1 i best av sju-serien. Tre strake nederlag de tre neste kampene er det eneste som kan stoppe Florida Panthers fra å vinne Stanley Cup for første gang.

    Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Edmonton Oilers er blitt NHL-mester fem ganger, men den siste tittelen kom i 1990. (NTB)

    Florida Panthers-spillerne sklir av isen etter 1-8-tapet mot Edmonton Oilers
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP
  • Gretchen Walsh med ny verdensrekord på 100 meter butterfly

    Amerikanske Gretchen Walsh har svømt inn til ny verdensrekord på 100 meter butterfly.

    Det gjorde hun med tiden 55.18 sekunder i et semifinaleheat i kampen om å bli tatt ut til USAs OL-lag lørdag kveld.

    Walsh lå over et halvt sekund under svenske Sarah Sjöströms verdensrekord da hun var halvveis. Avsluttet sterkt og slo Sjöströms tid på 55.48 fra OL i Rio de Janeiro i 2016.

    Walsh holdt hånden foran munnen av overraskelse da hun så «WR» ved siden av navnet på resultattavlen.

    21-åringen fra Nashville i Tennessee, som konkurrerer for University of Virginia, skal delta i søndagens finaler i håp om å sikre sin første OL-deltakelse. (NTB)

    Gretchen Walsh reagerte med overraskelse da hun så resultattavle
    Foto: Darron Cummings / AP/NTB
  • OL-billetten glapp for Berntsen og Mol

    Norge tapte kvartfinalen mot Portugal i kontinentalcupsluttspillet i sandvolleyball. Dermed blir det ingen OL-billett på Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

    Vinneren av sluttspillet i Latvia får en kvoteplass til OL, men etter å ha slått Polen og Sveits i gruppespillet torsdag og fredag, begge med seier i «golden set» etter en seier og et tap i de ordinære kampene, ble det stopp mot Portugal.

    Markus Mol og Jo Sunde ga Norge overtaket med seier 2-0 (21-11, 21-11) over Goncalo og Tomas Sousa, men Mol og Berntsen måtte se seg slått 1-2 (19-21, 21-18, 13-15) i en uhyre jevn kamp mot Portugals førstepar João Pedrosa og Hugo Campos.

    I golden set vant Pedrosa og Campos 15-11 over Mol og Berntsen, og dermed tok Portugal seg til semifinale mot Frankrike.

    (NTB)

    Austria Beachvolleyball Nations Cup
    Foto: Florian Schroetter / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal