Hopp til innhold

Østberg på krykker har pådratt seg tretthetsbrudd: Settes i sammenheng med startnekten

HOLMENKOLLEN (NRK): Ingvild Flugstad Østberg avbryter sesongen umiddelbart etter at hun har pådratt seg et brudd i hælen. Dermed ryker både Holmenkollen-rennet lørdag og sesongavslutningen i Canada.

tqSLBWIODk0

PÅ KRYKKER: Ingvild Flugstad Østberg, her rett ved landslagets område like ved skistadion i Holmenkollen.

Foto: Terje Bendiksby

Det opplyste Norges Skiforbund i en pressemelding fredag formiddag. I 16.00-tiden fredag møtte Østberg pressen for å fortelle om status.

– Jeg står her nå med krykker. Det skulle jeg absolutt vært foruten, sier hun innledningsvis med både krykker og en skinne rundt beinet. Østberg må gå med den i fem-seks uker.

I møte med pressen kom det også frem at det er snakk om et tretthetsbrudd. Det sier medisinsk ansvarlig i Skiforbundet langrenn, Øystein Andersen, til NRK.

4CiG56p2tdE

UTE RESTEN AV SESONGEN: Ingvild Flugstad Østberg, her avbildet under Tour de Ski tidligere denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen

– Vanskelig å finne balansen

Østberg forklarer at bruddskaden handler om en kombinasjon av belastning over lengre tid, at den utløsende årsaken var at hun landet med foten forkjært på et betonggulv og at «noe hadde ligget der latent og var skjørt» da hun fredag omtalte bruddskaden.

Med «belastning over tid» trekker 29-åringen selv frem at hun kom «skjevt» i gang med sesongen der hun fikk startnekt fordi hun ikke oppfylte alle kravene i Skiforbundets helseattest.

– Da kan dette være en risiko senere. Men det er viktig å påpeke at fra Tour de Ski og utover så har den helseattesten min vært hundre prosent i boks. Jeg har hatt veldig bra oppfølging av helseteam, Olympiatoppen og forbundet, sier Østberg.

Hun har for øvrig selv ikke ønsket å oppgi detaljer om hvorfor hun ble nektet å starte, men landslagstrener Ole Morten Iversen har bekreftet at det handlet om balansen mellom trening og ernæring.

ju3dll9tqQc

MØTTE PRESSEN: Ingvild Flugstad Østberg og landslagslege Øystein Andersen holdt en pressekonferanse utenfor landslagets smøretrailer i Holmenkollen fredag.

Foto: Terje Bendiksby

– Det er knalltøft

Hun gjentar igjen at det er flere grunner til at hun nå har en bruddskade, men at én faktor kan være at hun måtte starte sesongen sent på grunn av startnekt i november.

– Den idretten jeg driver med, er krevende. Langrenn er krevende. I enkelte perioder er det vanskelig å finne den gode balansen mellom trening og energitilgjengelighet og finne ut av det på en god måte, sier Østberg.

På spørsmål om hun driver rovdrift på seg selv, svarer hun slik:

– Det er ikke ordene jeg vil bruke. Dette er toppidrett. Det er knalltøft. Ja, det er krevende for meg og andre å få det regnskapet til å gå opp, med energi inn og energi ut. Det er jeg åpen og ærlig på, sier hun.

– Uten at det på en måte er noe sykelig eller feil. Det er beintøft. Man skal pushe grenser. Men vi må huske på at man skal ha helsen med seg oppi dette. Det har det vært fokus på fra meg og andre i år. Så må en kunne skille på ulike tilfeller og hendelser.

FInland World Cup Ski Games

ØSTBERG SISTE RENN: Ingvild Flugstad Østberg var med å gå Norge inn til seier på stafetten i Lahti sist søndag. Her sammen med Tiril Udnes Weng, Therese Johaug og Heidi Weng.

Foto: Jussi Nukari / AP

Skinne i over én måned

Møtet med pressen fredag markerte altså at sesongen er over for en av Norges største kvinneprofiler. I og med at både Holmenkollen- og Canada-rennene ryker pallplassen i verdenscupen sammenlagt. Samtidig mister hun med all sannsynlighet tredjeplassen sin i distansecupen.

På spørsmål om hun kan være tilbake og ha en normal sesongstart, som for langrennsløperne er rundt 1. mai, svarer Østberg at hun har like mange spørsmål rundt det selv.

– Først og fremst skal jeg drasse med meg denne (skinnen på beinet) i fem-seks uker. Det er ikke bare å peise på heller når jeg får av meg den. Det er faktisk en del uker til 1. mai. Jeg tror jeg kan gjøre mye bra frem til det, sier hun.

Siste nytt

 • Ajer ute med skade – Hanche-Olsen pådro seg smell

  Brentford-proffen Kristoffer Ajer er skadd og er ute av Norges tropp til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia.

  – Ajer har meldt forfall. Han var inne både som alternativ på midtstopper og høyreback. På de posisjonene har vi mange alternativer, sa landslagssjef Ståle Solbakken på en pressekonferanse mandag.

  I tillegg er det nok en stopper det er noe bekymring rundt.

  – Andreas Hanche-Olsen fikk seg en smell i går, men kom hit relativt frisk og rask. Vi får se hvordan det ser ut med ham i morgen, fortsatte han. (NRK/NTB)

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Råsterk Foss hjalp Roglic til Catalunya-seier

  Godt hjulpet av Tobias Foss fortsatte den slovenske sykkelstjernen Primoz Roglic kjempestarten på sykkelsesongen med etappeseier i Volta a Catalunya mandag.

  Mandagens 164,6 kilometer lange åpningsetappe fra Sant Feliu de Guíxols til Sant Feliu de Guíxols ble avgjort med en rundt to kilometer lang stigning. Der satte Tobias Foss voldsom fart for sin kaptein Primoz Roglic. (NTB)

  Italy Tirreno Adriatico Cycling
  Foto: GianMattia D'Alberto / AP
 • Ny norsk overbevisende seier i curling-VM

  Det norske kvinnelaget i curling beseiret Danmark med 7-3 i den fjerde kampen under verdensmesterskapet i Sverige.

  Anført av skip Marianne Rørvik fikk den norske kvartetten en drømmestart på mandagens kamp. Det ble to norske poeng i begge de to innledende omgangene.

  Det ga Rørvik og lagvenninnene et forsprang de danske jentene ikke på noe tidspunkt klarte å utlikne.

  Norges lag består foruten Rørvik av Martine Vollan Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien.

  Norge åpnet mesterskapet i svenske Sandviken med to seirer og ett tap på de tre første kampene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste