Hopp til innhold

Østberg på krykker har pådratt seg tretthetsbrudd: Settes i sammenheng med startnekten

HOLMENKOLLEN (NRK): Ingvild Flugstad Østberg avbryter sesongen umiddelbart etter at hun har pådratt seg et brudd i hælen. Dermed ryker både Holmenkollen-rennet lørdag og sesongavslutningen i Canada.

tqSLBWIODk0

PÅ KRYKKER: Ingvild Flugstad Østberg, her rett ved landslagets område like ved skistadion i Holmenkollen.

Foto: Terje Bendiksby

Det opplyste Norges Skiforbund i en pressemelding fredag formiddag. I 16.00-tiden fredag møtte Østberg pressen for å fortelle om status.

– Jeg står her nå med krykker. Det skulle jeg absolutt vært foruten, sier hun innledningsvis med både krykker og en skinne rundt beinet. Østberg må gå med den i fem-seks uker.

I møte med pressen kom det også frem at det er snakk om et tretthetsbrudd. Det sier medisinsk ansvarlig i Skiforbundet langrenn, Øystein Andersen, til NRK.

4CiG56p2tdE

UTE RESTEN AV SESONGEN: Ingvild Flugstad Østberg, her avbildet under Tour de Ski tidligere denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen

– Vanskelig å finne balansen

Østberg forklarer at bruddskaden handler om en kombinasjon av belastning over lengre tid, at den utløsende årsaken var at hun landet med foten forkjært på et betonggulv og at «noe hadde ligget der latent og var skjørt» da hun fredag omtalte bruddskaden.

Med «belastning over tid» trekker 29-åringen selv frem at hun kom «skjevt» i gang med sesongen der hun fikk startnekt fordi hun ikke oppfylte alle kravene i Skiforbundets helseattest.

– Da kan dette være en risiko senere. Men det er viktig å påpeke at fra Tour de Ski og utover så har den helseattesten min vært hundre prosent i boks. Jeg har hatt veldig bra oppfølging av helseteam, Olympiatoppen og forbundet, sier Østberg.

Hun har for øvrig selv ikke ønsket å oppgi detaljer om hvorfor hun ble nektet å starte, men landslagstrener Ole Morten Iversen har bekreftet at det handlet om balansen mellom trening og ernæring.

ju3dll9tqQc

MØTTE PRESSEN: Ingvild Flugstad Østberg og landslagslege Øystein Andersen holdt en pressekonferanse utenfor landslagets smøretrailer i Holmenkollen fredag.

Foto: Terje Bendiksby

– Det er knalltøft

Hun gjentar igjen at det er flere grunner til at hun nå har en bruddskade, men at én faktor kan være at hun måtte starte sesongen sent på grunn av startnekt i november.

– Den idretten jeg driver med, er krevende. Langrenn er krevende. I enkelte perioder er det vanskelig å finne den gode balansen mellom trening og energitilgjengelighet og finne ut av det på en god måte, sier Østberg.

På spørsmål om hun driver rovdrift på seg selv, svarer hun slik:

– Det er ikke ordene jeg vil bruke. Dette er toppidrett. Det er knalltøft. Ja, det er krevende for meg og andre å få det regnskapet til å gå opp, med energi inn og energi ut. Det er jeg åpen og ærlig på, sier hun.

– Uten at det på en måte er noe sykelig eller feil. Det er beintøft. Man skal pushe grenser. Men vi må huske på at man skal ha helsen med seg oppi dette. Det har det vært fokus på fra meg og andre i år. Så må en kunne skille på ulike tilfeller og hendelser.

FInland World Cup Ski Games

ØSTBERG SISTE RENN: Ingvild Flugstad Østberg var med å gå Norge inn til seier på stafetten i Lahti sist søndag. Her sammen med Tiril Udnes Weng, Therese Johaug og Heidi Weng.

Foto: Jussi Nukari / AP

Skinne i over én måned

Møtet med pressen fredag markerte altså at sesongen er over for en av Norges største kvinneprofiler. I og med at både Holmenkollen- og Canada-rennene ryker pallplassen i verdenscupen sammenlagt. Samtidig mister hun med all sannsynlighet tredjeplassen sin i distansecupen.

På spørsmål om hun kan være tilbake og ha en normal sesongstart, som for langrennsløperne er rundt 1. mai, svarer Østberg at hun har like mange spørsmål rundt det selv.

– Først og fremst skal jeg drasse med meg denne (skinnen på beinet) i fem-seks uker. Det er ikke bare å peise på heller når jeg får av meg den. Det er faktisk en del uker til 1. mai. Jeg tror jeg kan gjøre mye bra frem til det, sier hun.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal