Zucca tror på finalemirakel etter Rangers-seier

NEW YORK/OSLO (NRK.no): En råsterk Henrik Lundqvist sørget for at New York Rangers fortsatt kjemper om Stanley Cup-pokalen.

Se høydepunktene fra den fjerde finalekampen mellom New York Rangers og Los Angeles Kings.

SE HØYDEPUNKTENE: Mats Zuccarello Aasen og resten av New York Rangers kan juble etter å ha redusert til 1-3 i finalekamper. Se alle scoringene og Zuccarellos største sjanse her. Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey.

Lundqvist

STOR KAMP: Henrik Lundqvist hadde flere glitrende redninger i natt.

– Vi spiller den dårligste kampen så langt i finalen, men vinner. Det er deilig, sier Mats Zuccarello Aasen til NRK.no.

Etter tre strake tap i finaleserien, var hjemmelaget nødt til å vinne for å holde liv i titteldrømmen.

Og selv om 2-1-seieren smakte, må Rangers fortsatt vinne tre strake kamper for å kunne løfte trofeet. Vi må helt tilbake til 1942 for å finne et lag som klarte å snu 0-3 til 4-3 i finalen. Da snudde Toronto Maple Leafs serien mot Detroit Red Wings.

– Det er klart jeg har troen, sier Zuccarello.

– Det er veldig deilig å få den første seieren. Skal vi klare det, må vi begynne med én, svarer Zuccarello på spørsmål om dette var et steg nærmere et mirakel.

Zuccarello tok ingen målpoeng i kampen, men han fikk 19.05 minutter på isen og hadde flere gode involveringer.

Pangstart

Rangers, som tok ledelsen i både første og andre finalekamp, fikk igjen en god start mot Kings.

Etter åtte minutters spill fyrte John Moore av et slagskudd, og Benoit Pouliot styrte inn pucken på lekkert vis.

Kings svarte med å ta over mer og mer av banespillet, men utover i 2. periode kom det muligheter på løpende bånd til begge lag. Sju minutter ut i perioden doblet Martin St. Louis ledelsen etter å ha pirket inn returen fra Derek Stepans skudd.

Det fikk Madison Square Garden til å eksplodere, men det tok bare to minutter før Kings skapte ny nerve i kampen.

– Ikke umulig

Rangers-back Girardi var både uheldig og udyktig da køllen knakk på Kings' blålinje. Brown utnyttet feilen, fosset fra Rangers-spillerne og fintet ut Henrik Lundqvist.

Det ble det eneste nettsuset bak svensken, som vartet opp med hele 40 redninger. Det gir en redningsprosent på 97,6.

Like etter reduseringen fikk Zuccarello en gyllen mulighet til å øke ledelsen igjen, men nordmannen klarte ikke å sette pucken under tverrliggeren i det åpne målet.

I stedet fortsatte Kings å kjøre kampen, men oppofrende forsvarsspill og en glimrende sisteskanse sørget for at Rangers klarte å holde unna.

Dermed står det 3-1 i finaleserien før fredagens femte kamp i Los Angeles.

– Det er ikke umulig. Vi har snudd det før, sier Rangers-keeper Henrik Lundqvist til Viasat Hockey.

New York-laget lå også under 3-1 i kvartfinalen mot Penguins.

– Det blir tøft. De vil jo avgjøre så fort som mulig. Men vi skal gjøre det vanskelig for dem. Alt kan skje nå, sier Zuccarello.

• Vellykket operasjon for van Aert

Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

– Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

Wout van Aert
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

– Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.