Innbytteren sikret Vålerenga-seier tre sekunder før slutt

Det tok nesten 95 minutter før man fikk en scoring i kampen mellom erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm, men da tok Bård Finne ansvar.

Eliteserien fotball 2018 Vålerenga-Lillestrøm

GODT INNHOPP: Bård Finne satte fyr på kampen da han kom inn i andreomgang.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Feiringen ble så ellevill at Finne sto med blødende nese da han ble intervjuet av Eurosport etter kampen.

– Det er ville feiringer, og jeg kjenner litt på at jeg blør neseblod. Jeg hadde ventet på den muligheten der, og så fikk jeg både én og to. Det er så deilig, sier Finne til kanalen, og legger til:

– Jeg ble omringet av hele benken, alle spillerne, og det var helt vilt.

– Gir oss aldri

Verken Vålerenga eller Lillestrøm maktet å score i en generelt sjansefattig førsteomgang, og til tross for en mer livlig andreomgang så det etter hvert ut til at kampen skulle ende uavgjort. Men innbytter Finne viste seg frem i sluttminuttene, først med et frisparkskudd som gikk knallhardt i stolpen. Noen minutter etter, nesten fem minutter på overtid, satte han inn seiersmålet.

– Jeg er stolt av gutta. Vi gir oss aldri. Bård Finne kommer inn og gjør et kjempeinnhopp. Vi trenger sånt, og det er helt fantastisk, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport.

– Det er deilig å se slukøra Lillestrøm-spillere gå til garderoben nå, legger han til med et glis.

Eliteserien fotball 2018 Vålerenga-Lillestrøm

Vålerenga-spillerne feiret målet så heftig at matchvinneren begynte å blø neseblod etterpå.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Drikkepauser

Seieren betydde ekstra mye, siden det også ligger mye prestisje i oppgjøret mellom «naboene» Vålerenga og Lillestrøm. Finne forteller at akkurat dét kunne han merke på stemningen på tribunen.

– Det koker så sinnssykt her i dag. Det har det gjort i hele dag, sier han.

Det kokte på flere måter, for kampen måtte avbrytes to ganger for at spillerne skulle få drikkepause. Det skal ha vært opp mot 30 varmegrader ute på banen mens kampen pågikk.

Vålerengas seier gjør at laget har 21 poeng på tolv kamper, og ligger på en foreløpig fjerdeplass - med en kamp mer spilt før de fleste andre lagene skal i aksjon i morgen. Lillestrøm blir stående på elleve poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Drømmedebut for Vindheim i Schalkes storseier

  Andreas Vindheim debuterte med et brak for Schalke i 5-0-seieren lørdag kveld. Bergenseren noterte seg for et mål og assist og var også involvert i to andre scoringer.

  Drøyt 20 minutter før slutt kom også Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

  Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann. (NTB)

  Andreas Vindheim
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • X Games: Sølv for Kleveland i slopestyle

  Snowboarder Marcus Kleveland (22) sikret seg nok en medalje i X Games da han tok sølv i slopestyle lørdag kveld.

  – Det føles helt magisk, sier Kleveland i en pressemelding.

  Mark McMorris fra Canada tok gullet foran nordmannen, mens svenske Sven Thorgren fikk bronsemedaljen.

  Ståle Sandbech ble nummer 8, mens Mons Røisland kom på plassen bak.

  Fredag tok Kleveland sitt femte X Games-gull da han gikk til topps i øvelsen knuckle huck. Fridtjof Tischendorf tok da sølvet.

  Kleveland var likevel godt fornøyd med sølv lørdag, forteller han til NRK. Etter X Games går turen til Kina og OL i Beijing.

  – Men nå skal jeg hjem til Dombås for å hvile, sier han.

  Friskikjører Johanne Killi (24) havnet på den sure 4.-plassen i kvinnenes konkurranse tidligere på dagen lørdag. Killi endte på 7.-plass i big air-konkurransen i Aspen fredag.

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • City med sjeldent poengtap

  Manchester City måtte til slutt ta til takke med 1-1 borte mot Southampton i Premier League lørdag. Dermed røk rekken på tolv ligaseirer på rad for de lyseblå.

  Kyle Walker-Peters ga City en kalddusj tidlig i 1. omgang da han på vakkert vis tuppet ballen i mål. Den ledelsen holdt inn til pause, men derfra og ut handlet alt om Manchester City. Det selv om det ikke var synlig på måltavla til slutt. Aymeric Laportes utligning ble omgangens eneste mål.

  City kjørte på etter utligningen, men stolpen sto i veien for laget ved flere anledninger. De lyseblå beleiret sekstenmeteren til vertene, og Southampton så lenge sluttkjørte ut i kampen om et svært sterkt poeng. Vertene holdt ut og sikret poenget.

  City har 57 poeng på 23 kamper og har tolv poeng ned til Liverpool på 2.-plass foran de rødes oppgjør mot Crystal Palace søndag ettermiddag.

  Premier League - Southampton v Manchester City
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal