Innbytteren sikret Vålerenga-seier tre sekunder før slutt

Det tok nesten 95 minutter før man fikk en scoring i kampen mellom erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm, men da tok Bård Finne ansvar.

Eliteserien fotball 2018 Vålerenga-Lillestrøm

GODT INNHOPP: Bård Finne satte fyr på kampen da han kom inn i andreomgang.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Feiringen ble så ellevill at Finne sto med blødende nese da han ble intervjuet av Eurosport etter kampen.

– Det er ville feiringer, og jeg kjenner litt på at jeg blør neseblod. Jeg hadde ventet på den muligheten der, og så fikk jeg både én og to. Det er så deilig, sier Finne til kanalen, og legger til:

– Jeg ble omringet av hele benken, alle spillerne, og det var helt vilt.

– Gir oss aldri

Verken Vålerenga eller Lillestrøm maktet å score i en generelt sjansefattig førsteomgang, og til tross for en mer livlig andreomgang så det etter hvert ut til at kampen skulle ende uavgjort. Men innbytter Finne viste seg frem i sluttminuttene, først med et frisparkskudd som gikk knallhardt i stolpen. Noen minutter etter, nesten fem minutter på overtid, satte han inn seiersmålet.

– Jeg er stolt av gutta. Vi gir oss aldri. Bård Finne kommer inn og gjør et kjempeinnhopp. Vi trenger sånt, og det er helt fantastisk, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport.

– Det er deilig å se slukøra Lillestrøm-spillere gå til garderoben nå, legger han til med et glis.

Eliteserien fotball 2018 Vålerenga-Lillestrøm

Vålerenga-spillerne feiret målet så heftig at matchvinneren begynte å blø neseblod etterpå.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Drikkepauser

Seieren betydde ekstra mye, siden det også ligger mye prestisje i oppgjøret mellom «naboene» Vålerenga og Lillestrøm. Finne forteller at akkurat dét kunne han merke på stemningen på tribunen.

– Det koker så sinnssykt her i dag. Det har det gjort i hele dag, sier han.

Det kokte på flere måter, for kampen måtte avbrytes to ganger for at spillerne skulle få drikkepause. Det skal ha vært opp mot 30 varmegrader ute på banen mens kampen pågikk.

Vålerengas seier gjør at laget har 21 poeng på tolv kamper, og ligger på en foreløpig fjerdeplass - med en kamp mer spilt før de fleste andre lagene skal i aksjon i morgen. Lillestrøm blir stående på elleve poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fannemel frykter for karrieren

  Skihopperen Anders Fannemel har gjennomgått tre kneoperasjoner og har fortsatt problemer. Årets utsatte NM går uten 29-åringen.

  – Jeg hadde et mål om å hoppe i august. Men i løpet av august og september begynte jeg å få mer og mer vondt i kneet. Det holder seg vondt og dårlig fortsatt, forteller Fannemel til Dagbladet.

  Han legger til at han begynner å frykte at karrieren kan være over.

  Forrige sesong deltok ikke Fannemel i noen renn, men han ble likevel tatt ut på hopplandslaget i juni. Nå ser det ut til at hopprennene før jul også vil gå uten Fannemel.

  Anders Fannemel
  Foto: Tore Meek / NTB
 • Sjokktap for Tottenham

  Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen. Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke. Da var Juklerød så god at Uefa ga ham plass på rundens lag. (NTB)

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Scoringsdobbel for Elyounoussi

  Mohammed Elyounoussi scoret begge Celtics mål da det skotske laget spilte 2-2 mot franske Lille i Europaligaen. Nordmannen gav laget sitt en 2-0-ledelse etter første omgang. Men Lille klarte å score to ganger etter pause og utilknet. Kristoffer Ajer måtte ut med skade for Celtic.

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal