Filip Ingebrigtsen fikk ikke puste skikkelig: – Det kjentes som en kniv i magen

DOHA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen brøt rett før sisterunden på 5000 meter. Årsaken var smerter i magen og pustevansker.

– Det kjentes ut som om jeg hadde en kniv i magen, forteller Filip etter løpet.

Mellomstemann Ingebrigtsen så svært bra ut da det nærmet seg slutten på 5000 meter-finalen. 26-åringen var lett i steget og løp helt oppe i teten for å vise seg frem.

Men så kom sjokket. Med 500 meter igjen gikk Filip ut av banen og brøt. Nå forklarer han hvorfor.

– Jeg får ikke puste skikkelig og du trenger oksygen når du løper den farten der. Jeg fikk problemer med magen, sting-aktig. Det er såpass vondt underveis at jeg binder meg mer og mer.

World Athletics Championships - Doha 2019

SLITNE: brødrene gikk i kjelleren på 5000 meteren.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Det var en skuffet og sliten Filip Ingebrigtsen som stilte opp i NRKs studio etter løpet. Med tre brødre i finalen var det store forventninger før start. Det ble fort klart at Henrik ikke taklet det raske tempoet, men Filip og Jakob hang godt med frem til 4500 meter. Da takket Filip for seg. Jakob gikk opp i tet på sisterunden, men sprakk på oppløpet og ble nummer fem.

– Jeg tror både Jakob og jeg hadde en sykt bra dag. Det var kjempedumt at jeg fikk sting for dette nivået er ikke uoverkommelig, sier Filip.

Bekymret Gjert

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen var stresset etter løpet. Med flere journalister på slep fortalte han om hvordan han opplevde løpet.

– Dette ble veldig dramatisk. Vi må finne ut hvorfor. Om det var Filip som fikk pusteproblemer eller hva det var som skjedde.

Allerede på torsdag skal sønnene løpe 1500 meter i Doha.

– Jeg er litt bekymret for begge to. Dette er harde greier, sier Gjert etter løpet.

Revansjesugen

Filip har allerede begynt å tenke på torsdagens 1500 meter. Det er distansen familien er best på. Alle gutta er europamestere på 1500 meter.

– Dette er ekstremt surt. Jeg er revansjesugen, forteller Filip.

– Hvordan er det annerledes å løpe 1500 meter?

– Det er mest varigheten på løpet. Antall pust på maks ventilasjon. Det blir en muskulær belastning.

Magesmertene og pustevanskene bekymret pappa Gjert etter løpet. Sønnen selv bekymrer seg ikke.

– Jeg tror ikke dette skal ha noe å si. Jeg føler jeg er i sinnsykt god form og er ikke redd for 1500 meteren, avslutter Filip.

Direkte fra VM i friidrett.

Direkte fra VM i friidrett.

Siste nytt

 • 82-5. Er det håndballrekord?

  Det er ikke bare i Europa det spilles håndballmesterskap for tiden. Det aller første i Sør-Amerika startet i dag og Argentina leverte noe av en verdensrekord da Bolivia ble slått 82-7. Ved pause sto det 42-5!

 • City sleit seg til siger

  Sergio Agüero scora fire minutt etter at han blei bytta inn og sikra Manchester City 1-0 borte mot Sheffield United. Tidlegare hadde Gabriel Jesus brent straffe for City.

  I botnen tok Aston Villa og Bournemouth viktige sigrar med høvesvis 2-1 over Watford og 3-1 over Brighton. Villas sigersmål kom fem minutt på overtid.

  Newcastle scora to mål på under eitt minutt langt inne i overtida og sikra 2-2 mot Everton. Southampton slo Carystal Palace 2-0 i Londnon.

  I kveldens siste kamp blei det 2-2 mellom Chelsea og Arsenal, etter at Arsenal utlikna to gonger.

  Sergio Agüero
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Sesongen over for Dominik Paris

  Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under super-G-trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over, dessverre. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa 30-åringen ifølge FIS' nettsted.

  -
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal