Filip Ingebrigtsen fikk ikke puste skikkelig: – Det kjentes som en kniv i magen

DOHA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen brøt rett før sisterunden på 5000 meter. Årsaken var smerter i magen og pustevansker.

– Det kjentes ut som om jeg hadde en kniv i magen, forteller Filip etter løpet.

Mellomstemann Ingebrigtsen så svært bra ut da det nærmet seg slutten på 5000 meter-finalen. 26-åringen var lett i steget og løp helt oppe i teten for å vise seg frem.

Men så kom sjokket. Med 500 meter igjen gikk Filip ut av banen og brøt. Nå forklarer han hvorfor.

– Jeg får ikke puste skikkelig og du trenger oksygen når du løper den farten der. Jeg fikk problemer med magen, sting-aktig. Det er såpass vondt underveis at jeg binder meg mer og mer.

World Athletics Championships - Doha 2019

SLITNE: brødrene gikk i kjelleren på 5000 meteren.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Det var en skuffet og sliten Filip Ingebrigtsen som stilte opp i NRKs studio etter løpet. Med tre brødre i finalen var det store forventninger før start. Det ble fort klart at Henrik ikke taklet det raske tempoet, men Filip og Jakob hang godt med frem til 4500 meter. Da takket Filip for seg. Jakob gikk opp i tet på sisterunden, men sprakk på oppløpet og ble nummer fem.

– Jeg tror både Jakob og jeg hadde en sykt bra dag. Det var kjempedumt at jeg fikk sting for dette nivået er ikke uoverkommelig, sier Filip.

Bekymret Gjert

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen var stresset etter løpet. Med flere journalister på slep fortalte han om hvordan han opplevde løpet.

– Dette ble veldig dramatisk. Vi må finne ut hvorfor. Om det var Filip som fikk pusteproblemer eller hva det var som skjedde.

Allerede på torsdag skal sønnene løpe 1500 meter i Doha.

– Jeg er litt bekymret for begge to. Dette er harde greier, sier Gjert etter løpet.

Revansjesugen

Filip har allerede begynt å tenke på torsdagens 1500 meter. Det er distansen familien er best på. Alle gutta er europamestere på 1500 meter.

– Dette er ekstremt surt. Jeg er revansjesugen, forteller Filip.

– Hvordan er det annerledes å løpe 1500 meter?

– Det er mest varigheten på løpet. Antall pust på maks ventilasjon. Det blir en muskulær belastning.

Magesmertene og pustevanskene bekymret pappa Gjert etter løpet. Sønnen selv bekymrer seg ikke.

– Jeg tror ikke dette skal ha noe å si. Jeg føler jeg er i sinnsykt god form og er ikke redd for 1500 meteren, avslutter Filip.

Direkte fra VM i friidrett.

Direkte fra VM i friidrett.

Siste nytt

 • Knallsterk avslutning av Hovland

  Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre tredjeplassen på rad i PGA-touren.

  23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

  Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

  Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

  Wells Fargo Golf
  Foto: Jacob Kupferman / AP
 • Neymar-mål holder liv i tittelhåp

  Neymars straffescoring like før pause sørget for 1-1 og ett viktig poeng for Pars Saint-Germain borte mot Rennes.

  PSG er tre poeng bak serieleder Lille med to serierunder igjen. De kan fortsatt bli seriemestere, men er avhengige av at Lille snubler.

  APTOPIX France Soccer League One
  Foto: David Vincent / AP
 • Selvkritisk etter 10,77

  Den nye sprintstjernen Sha'Carri Richardson vant 100-meteren i USATF Golden Games i Walnut, California på 10,77 etter å ha løpt på 10,74 i forsøket.

  Likevel var 21-åringen selvkritisk etter finalen, som gikk i en motvind på -1,2 meter i sekundet. Starten ble også avbrutt flere ganger.

  – Jeg hadde definitivt ventet en annen tid og en annen gjennomføring, sa hun umiddelbart etter løpet.

  Richardson har årsbeste i verden på 10,72, som gjør henne til den sjette raskeste gjennom tidene. Med to løp under 10,8 på én kveld i California, seiler hun opp som storfavoritt før OL i Tokyo. Og ambisjonene er skyhøye:

  – Hver gang jeg går på banen ønsker jeg å skrive historie. Hver gang jeg går på banen skal være utrolig. Alle får bare holde øynene åpne, sa Richardson.

  Sha'Carri Richardson
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal