Hopp til innhold

Filip Ingebrigtsen fikk ikke puste skikkelig: – Det kjentes som en kniv i magen

DOHA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen brøt rett før sisterunden på 5000 meter. Årsaken var smerter i magen og pustevansker.

– Det kjentes ut som om jeg hadde en kniv i magen, forteller Filip etter løpet.

Mellomstemann Ingebrigtsen så svært bra ut da det nærmet seg slutten på 5000 meter-finalen. 26-åringen var lett i steget og løp helt oppe i teten for å vise seg frem.

Men så kom sjokket. Med 500 meter igjen gikk Filip ut av banen og brøt. Nå forklarer han hvorfor.

– Jeg får ikke puste skikkelig og du trenger oksygen når du løper den farten der. Jeg fikk problemer med magen, sting-aktig. Det er såpass vondt underveis at jeg binder meg mer og mer.

World Athletics Championships - Doha 2019

SLITNE: brødrene gikk i kjelleren på 5000 meteren.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Det var en skuffet og sliten Filip Ingebrigtsen som stilte opp i NRKs studio etter løpet. Med tre brødre i finalen var det store forventninger før start. Det ble fort klart at Henrik ikke taklet det raske tempoet, men Filip og Jakob hang godt med frem til 4500 meter. Da takket Filip for seg. Jakob gikk opp i tet på sisterunden, men sprakk på oppløpet og ble nummer fem.

– Jeg tror både Jakob og jeg hadde en sykt bra dag. Det var kjempedumt at jeg fikk sting for dette nivået er ikke uoverkommelig, sier Filip.

Bekymret Gjert

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen var stresset etter løpet. Med flere journalister på slep fortalte han om hvordan han opplevde løpet.

– Dette ble veldig dramatisk. Vi må finne ut hvorfor. Om det var Filip som fikk pusteproblemer eller hva det var som skjedde.

Allerede på torsdag skal sønnene løpe 1500 meter i Doha.

– Jeg er litt bekymret for begge to. Dette er harde greier, sier Gjert etter løpet.

Revansjesugen

Filip har allerede begynt å tenke på torsdagens 1500 meter. Det er distansen familien er best på. Alle gutta er europamestere på 1500 meter.

– Dette er ekstremt surt. Jeg er revansjesugen, forteller Filip.

– Hvordan er det annerledes å løpe 1500 meter?

– Det er mest varigheten på løpet. Antall pust på maks ventilasjon. Det blir en muskulær belastning.

Magesmertene og pustevanskene bekymret pappa Gjert etter løpet. Sønnen selv bekymrer seg ikke.

– Jeg tror ikke dette skal ha noe å si. Jeg føler jeg er i sinnsykt god form og er ikke redd for 1500 meteren, avslutter Filip.

Direkte fra VM i friidrett.

Direkte fra VM i friidrett.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal