Hopp til innhold

Ble utvist for å «somle» av banen: – En horribel avgjørelse

Arna-Bjørnars Emilie Nautnes ble utvist for å bruke for lang tid da hun skulle byttes av banen like etter pause. Lagets trener mener det hele er tragikomisk.

Merkelig rødt kort utgitt under dagens toppseriekamp mellom Arna Bjørnar og Vålerenga.

RØDT KORT: Her får Emilie Nautnes sitt andre gule kort for å ikke komme seg av banen fort nok da hun skulle byttes ut.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en katastrofe. Helt forferdelig. Det er en horribel avgjørelse, tordner Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland til NRK.

Arna-Bjørnar ledet 2–1 i Toppserie-oppgjøret mot Vålerenga og skulle bytte ut Emilie Nautnes for Rikke Nygaard like etter pause.

Emilie Nautnes tuslet rolig mot sidelinjen før dommer Marit Buhaug Folstad blåste i fløyta slik at Nautnes skulle få opp farten.

– Dommeren sier etter kampen at hun roper etter henne, men hverken jeg eller Emilie hører det, forklarer Arna-Bjørnar-treneren.

Aldri opplevd lignende

Dommeren mente tydeligvis at Nautnes brukte for lang tid, og valgte å gi 18-åringen hennes andre gule kort og dermed rødt da hun var en halv meter unna sidelinja. Røssland mener Folstad ikke ga tydelig nok beskjed.

– Dommeren må være sikker på at spilleren får det med seg hvis hun skal gå til det drastiske skrittet å gi et rødt kort, sier en fortvilet Røssland.

I en SMS til NRK, skriver Marit Buhaug Folstad at hun ikke vil kommentere saken.

Trener Røssland forteller at han i sine femten år i fotballen aldri har opplevd at noen har fått et kort for å bruke for lang tid av banen på et bytte etter pause. Han mener hele situasjonen er tragikomisk og etterlyser fotballforståelse.

– Vi vet nesten ikke om vi skal le eller gråte, sier han.

Ekspert-støtte

Skeid-Strømsgodset.

FÅR STØTTE: NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Arna-Bjørnar har nå meldt inn sak til NFF for å anke kortet.

NRKs fotballekspert, Tom Nordlie, er også skeptisk til dommeravgjørelsen.

– Man kan sikkert dekke seg bak regelen her, men man må se på hvordan man gjør det i praksis. Dette blir unødvendig provosering. Bruk «regel 18»: sunn fornuft og legg til litt ekstra tid i stedet, mener Nordlie, som da støtter Arna-Bjørnar.

– Jeg synes ikke spilleren bruker unødvendig lang tid sammenlignet med hva som er vanlig her.

Etter det røde kortet til Nautnes byttet Arna-Bjørnar i stedet ut tomålsscorer Josee Nahi for Nygaard, som sto klar på sidelinjen. Da snudde Vålerenga kampen og vant 3–2 etter en scoring på overtid.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal