FIFAs nye president blir valgt 26. februar

Fredag 26. februar 2016 er dagen Sepp Blatters (79) etterfølger vil bli valgt som ny president i FIFA.

Sepp Blatter Michel Platini

ARVTAGEREN? Michel Platini (t.h.) seiler opp som favoritt til å bli ny FIFA-president etter Sepp Blatter (t.v.).

Foto: MICHAEL BUHOLZER / Afp

Det ble bestemt på Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) styremøte i Zürich mandag.

Sepp Blatters endelige avgang etter 17 år som øverste sjef i FIFA er satt til 26. februar neste år.

Planen var i utgangspunktet å avholde presidentvalget i midten av desember, men dette ble endret for å unngå kollisjon med finalespillet i klubb-VM i fotball, skriver Independent.

På FIFAs første formannskapsmøte siden Sepp Blatter varslet sin avgang tidlig i juni, ble det besluttet å flytte presidentvalget til slutten av februar.

Platini kan overta

Der seiler UEFA-president Michel Platini opp som den klare favoritten til å overta etter Blatter.

Platini har stor støtte i Asia, hvor Sheikh Ahmad al-Fahad al-Sabah fra Kuwait blir sett på som en nøkkelperson i Platinis stemmejakt.

Platini trenger minst 105 av de 209 medlemslandene på sin side for å vinne FIFA-valget.

Razzia

Forrige FIFA-valg ble avholdt 29. mai. Da gikk Blatter av med en overlegen seier i duell med Prins Ali, som Norge og andre UEFA-land ga sin støtte til.

Blatter gikk dermed på sin femte periode som øverste sjef i FIFA, til tross for at flere av hans høytstående undersotter to dager i forveien ble arrestert i en razzia på et hotell i Zürich.

Tre dager etter at han ble valgt som president, valgte imidlertid Blatter å trekke seg.

– FIFAs problemer er ikke over ennå. Vi trenger restrukturering, og derfor velger jeg å stille plassen til disposisjon, sa Blatter den gang.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England