NRK Meny
Normal

Hevder Solbakkens klubb ble forsøkt rundlurt i kypriotisk drama

FC København-spiss César Santin var så godt som klar for kypriotiske APOEL for rundt tre millioner kroner. Så viste det seg at klubbledelsen forsøkte å handle uten eiernes velsignelse.

Ståle Solbakken

FCKs Cesar Santin skal ha vært nær en overgang til kypriotiske APOEL. Overgangen ble stoppet fordi APOELs styreleder handlet uten at eierne visste om det. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken ble igjen ansatt som FCK-trener i august.

Foto: Meilvang, Nils / NTB scanpix
Apoel

APOEL-spillere på trening før kamp mot Anderlecht i europaligaen i august.

Foto: VIRGINIE LEFOUR / Afp

Santin manglet bare underskriften på kontrakten for å fullføre overgangen fra FC København til APOEL. Så ble overgangen stoppet fordi klubbens APOELs styreleder forsøkte å handle uten at eierne visste om det.

Det er danske Berlingske Tidende som nå avslører at FC København havnet midt i en kypriotisk maktkamp før overgangsvinduet stengte i de store europeiske ligaene denne uka.

Nesten solgt for 3 mill.

Lørdag var FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen og APOELs styreformann Christoforos Potamitis enige om en overgangssum på tre millioner kroner for spissen Cesar Santin (32).

Overgangen kollapset derimot da det ble kjent at Potamitis handlet uten at klubbens eiere visste om det. Noe som førte til at styrelederen fikk sparken umiddelbart.

– Klubbens styreleder handlet på egenhånd. Han kunne aldri gjennomføre handelen uten vår godkjennelse og derfor beklager vi at FC København ble en del av dette. Vi ønsker å framstå profesjonelt med andre klubber og vi har tidligere kjøpt Ailton Almeida fra FC København. Det er beklagelig at klubben ble innblandet, sier styreleder for APOELs eiere, Fivos Erotokritou til BT.

APOEL har fortalt at Potamitis handlet uten mandat fra eierne - og at overgangen i realiteten ikke kunne gjennomføres fordi betalinger må komme fra eierfirmaet APOEL LTD.

Manglet bare underskrift

Santin og FC København skal helt til historien ble kjent ha trodd at den brasilianske spissen var nær en overgang. Santin hadde forhandlet fram sin personlige avtale med klubben natt til søndag og spissen ble ikke tatt med i troppen som møtte Viborg i den danske eliteserien søndag.

Santin skal også ha vært på vei til den medisinske testen og nær ved å skrive under en toårsavtale før bløffen ble avslørt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Santin

FCK-spiss Cesar Santin ble forsøkt hentet til APOEL rett før overgangsvinduet stengte i de store europeiske ligaene.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Afp

– Alt jeg kan si er at vi ga Cesar Santin tillatelse til å se på muligheten til en overgang til APOEL. Men det viste seg overgangen ikke kunne skje. Så han blir i klubben og det er vi glade for, sier FCKs sportsdirektør Carsen V. Jensen.

Ifølge BT skal det ha pågått en maktkamp i den kypriotiske klubben mellom klubbens ledelse og eierne.

Den nå sparkede styrelederen Potamitis skal ha prøvd å hente Santin i et forsøk på å kuppe eierne og ifølge den danske avisen håpet ledelsen at klubbens fans ville ta klubbledelsens parti da eierne ville stoppe kjøpet av spissen.

Santin har slitt med spilletid hos FC København den siste tiden. Han har vært i den danske klubben siden 2008 og var også i klubben da Ståle Solbakken ledet laget fra 2006 til 2011.

APOEL, eller Athletikos Podosferikos Omilos Ellinon Lefkosias, som klubben egentlig heter, er klare for europaligaen og Santin ble forsøkt hentet for å forsterke laget før gruppespillet starter.

FC København skal spille i mesterligaen denne sesongen og har havnet i gruppe med Real Madrid, Juventus og Galatasaray.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal