Falt stygt under oppvarmingen – så følte Christiansen han kostet Norge gullet

ANTERSELVA (NRK): Vetle Sjåstad Christiansen krasjet i en løypepatrulje like før han skulle gå en uvant førsteetappe for Norge. Så skjøt han seg bort, og tar skylda for at gullkampen glapp for Norge.

O2oLcR3sCeo

UVANLIG START: Vetle Sjåstad Christiansen hadde bra fart i sporet, men trøblet på stående skyting. Han vil ikke skylde på uhellet han var involvert i under oppvarmingen.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

De norske herrene gikk til slutt inn til sølv på VM-stafetten. Men det var smådramatisk før start. For første gang denne sesongen skulle Vetle Sjåstad Christiansen gå åpningsetappen for Norge, og var derfor ute i løypene på stadion for å varme opp.

På vei ned utforkjøringen inn mot standplass gikk det galt.

– Jeg kom bak løypepatruljen som teller en 15–20 ungdommer og små barn. Så bikker vi under brua før stadion og da blir det en massevelt, som jeg plutselig blir en del av. Jeg var rett bak og det var ikke så lett å unngå, så jeg måtte bare kjøre ut av løypa og ut i nysnøen, forteller han.

Christiansen gikk skikkelig på trynet.

– Det var godt det var litt snø og et gjerde der, for ellers så hadde jeg falt ned på veien som gikk under brua der. Hell i uhell vil jeg kalle det.

– Legger meg flat

Han kom heldigvis fra det hele uten skader, og kan le av det etter stafetten. Men det er i grunn det eneste han også ler av. For Christiansen gikk en marerittetappe for Norge, og måtte ut i strafferunden.

Dermed var laget nesten 40 sekunder bak da han vekslet med Johannes Dale.

– Jeg følte meg ganske bra, og prøvde roe meg ned inn mot stående. Men jeg var ikke flink nok til å skyte, og fik en runde. Det er selvfølgelig uhørt i stafettsammenheng. Jeg legger meg flat, sier Christiansen.

Norge kom seg tilbake i medaljekampen, og da Benedikt Doll trøblet stort på siste skyting, sneik Johannes Thingnes Bø seg fordi i løypa og sikret sølvet – 21 sekunder bak Frankrike.

– Vi går jo for gull, så selvfølgelig ut ifra situasjonen og det jeg presterte på førsteetappe, så vinner vi et sølv. Også er det ekstra kjipt at det er vår argeste konkurrent Frankrike som vinner, sier Christiansen.

Stafettherrene

SØLVGLIS: Det norske laget med Johannes Thingnes Bø (f.h.), Tarjei Bø, Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til sølv i VM-stafetten for menn.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Annen taktikk

Det norske laget hadde i samråd med trenerne blitt enige om at Johannes Dale skulle gå andre- i stedet for førsteetappe i stafettdebut i mesterskapssammenheng.

– Det er klart det er lite gran taktikk, men det var vel mer for vår egen del også. At vi skulle prøve å sette opp laget litt annerledes. På en førsteetappe er det veldig viktig med rask og god skyting, og der er Vetle veldig god. Så var det litt at jeg kunne få brukt langrennskapasiteten min litt bedre enn jeg får brukt på en førsteetappe, og gå fortest fra A til B. Vi prøvde noe nytt i alle fall, sier Dale.

– Vil du si at dere bommet med taktikken?

– Nei, det er ikke det som gjør at vi skyter dårlig i dag. Det har ingenting med de ekstraskuddene å gjøre. Men kanskje god gammel oppskrift fortsatt er best, mener Dale, som tok sin første VM-medalje.

– Jentene er X-faktoren

De norske herrene innrømmer at de er litt skuffet over sølvet, selv etter 12 ekstraskudd og én strafferunde.

– Og så må vi benytte anledningen til å gratulere Frankrike, for det var en imponerende stafett de gjorde, mener Tarjei Bø

– Når alle ikke leverte topp, så tror jeg vi skal være fornøyd med oss selv likevel, sier ankermann Johannes Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø visste at Tyskland hadde fått en strafferunde da han stilte seg opp og leverte en rask skyting. Deretter slo han tyske Benedikt Doll grundig på sisterunden.

Han står nå med tre sølv, og to stafettgull i VM – begge på blandet stafett.

– Foreløpig er det jentene som er X-faktoren, så vi har nok litt å lære av dem, sier Thingnes Bø.

Søndag kommer siste gullsjanse, på fellesstarten.

– Jeg er avhengig av knallgod skyting. Med tre sølv nå så får jeg synge inn årets juleplate til desember, fleiper han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes
 • Bergen åpner idrettsanleggene

  Fire dager etter at Helsedirektoratet åpnet opp for organisert trening på idrettsanlegg, velger Bergen kommune å gjøre det samme.

  Onsdag åpnet Helsedirektoratet for at det igjen kan drives organisert trening, men innenfor de strenge smittevernrådene helsemyndighetene har gitt.

  Likevel valgte Bergen kommune å vente med å åpne opp for trening i små grupper for å få klarhet i hva direktoratet mente.

  Søndag åpnet kommunen utendørsanleggene for organisert trening. Det innebærer at den tildelte treningstiden igjen kan brukes av idrettslagene.

  Stengt fotballbane korona Møvig skole Kristiansand
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Hardt ut mot Premier League-toppene

  Wayne Rooney mener at Premier League kommer til å henge ut spillere etter diskusjonen rundt lønnskutt i kjølvannet av korona-pandemien.

  – Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene? Premier Leagues offentliggjøring av deres ønske (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney i sin spalte i avisen Sunday Times.

  Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Det ventes å bli vanskelige samtaler som vil pågå inn i neste uke.

  Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  Wayne Rooney og Odion Ighalo
  Foto: Rui Vieira / Rui Vieira

Sendeplan

Kl. Program Kanal