Hopp til innhold

Guardiola om Haaland-nedtur: – Bra han ser realitetene

Erling Braut Haaland fikk det ikke til å sitte foran mål i den engelske supercupen mot Liverpool, men Pep Guardiola er ikke bekymret.

Pep Guardiola og Erling Braut Haaland.

BOM: Se Erling Braut Haalands kjempemiss her.

Det ble ingen stor dag for Haaland i hans offisielle debut for Manchester City.

Det hele toppet seg seks minutter på overtid. Den norske superspissen fikk ballen liggende foran seg på åpent mål. Men fra kort hold blåste nordmannen ballen i tverrleggeren og over.

– Hele målet gaper. Braut Haaland vet det. Han pleier å score i debutene sine, for Dortmund ble det hat trick. Men denne gangen blir det en målløs debut, og det har ikke manglet på sjansene, kommenterte Kasper Wikestad på Viaplay sin sending.

Selv om det ikke lyktes for Haaland i dag, så tror Guardiola at nordmannen hadde godt av opplevelsen i dag.

– Han hadde noen sjanser, to eller tre i den første omgangen og en på slutten. Det er bra han ser realitetene i et nytt land og en ny liga, sier Guardiola til klubbens egne mediekanal.

Britain Soccer Community Shield

IKKE NOK: Erling Braut Haaland fikk ikke nok kraft på ballen til å styre den i mål.

Foto: Frank Augstein / AP

Nordmannen slet innledningsvis med å bli involvert i kampen, men etter en halvtime fikk Haaland vist seg frem. På 30 sekunder var han alene med keeper og først på et innlegg helt umarkert, men han klarte ikke å sette ballen i mål.

– Han var der. I dag scoret han ikke, men en annen dag så vil han score, sier Guardiola.

Spanjolen får støtte av to tidligere storscorere i ligaen. De har fortsatt klokkertro på den norske spydspissen.

– Glem sjansene Haaland bommer i dag, sånt skjer. Se hvor fort han oppfatter ting. Om han holder seg skadefri kommer han til å score mange mål i den lyseblå trøyen, skriver Michael Owen på Twitter.

– Haaland bommer på en 100%-sjanse, men han kommer til å score mange mål for City, skriver Gary Lineker.

Også Virgil van Dijk tror også Haaland kommer til å gjøre livet vanskelig for mange forsvar i sesongen som kommer.

– Det er alltid press på spillere som kommer inn med høy prislapp. Haaland vil i likhet med Nuñez hos oss, score mange mål for sin klubb. Haaland kommer til å gjøre kampene forferdelige for mange forsvarere i Premier League, sier nederlenderen til NTB.

Haaland hadde også en ball i nettet før kjempesjansen, men den ble korrekt annullert fordi ballen hadde vært ute. Det var rett og slett ikke nordmannens kveld.

Les også: Spektakulær Haaland-debut: Scoret etter 12 minutter før kampen ble avbrutt

Bayern Munich v Manchester City - Pre-Season Friendly
Bayern Munich v Manchester City - Pre-Season Friendly

Spissrivalen med drømmedebut

Der Haaland hadde en tung dag foran mål, fikk Liverpools nye storkjøp en drømmedebut. På overtid stanget Darwin Núñez ballen i nettet, til store jubelscener.

– Det er en stor signering for dem. Han er tøff og sterk, sier Nathan Aké om Núñez til Viaplay etter kampen.

Community Shield - Liverpool v Manchester City

AV MED TRØYA: Darwin Núñez tok helt av da han satte inn sitt første offisielle mål for Liverpool

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

I tillegg var Núñez veldig involvert i Liverpools ledermål. Han gikk høyt opp i feltet og headet mot mål, men avslutningen ble stoppet i Ruben Dias sin hånd.

Dommeren vinket spillet videre, men VAR grep inn og dømte straffespark. Fra krittmerket gjorde Mohamed Salah ingen feil, og sendte Liverpool i føringen med sju minutter av ordinære tid igjen.

Trent Alexander-Arnold var full av lovord om debuten til sin nye lagkamerat på topp:

– Den må være der oppe. Han skaffet straffen, scoret et mål og så veldig livlig ut. Han har blitt kjøpt for å score mål og han har bevist at han kan gjøre det i dag. Han er en topp spiller, en ung spiller som er villig til å lære, sier høyrebacken til ITV etter kampen.

Før Salahs straffespark hadde Julian Alvarez satt inn utlikningen. Argentineren, som også hadde sin første offisielle kamp for City, var frempå en retur og kranglet ballen inn

Han måtte dog vente lenge på den scoringen, for den ble først annullert for offside. Men en lang VAR-sjekk senere ble den til slutt godkjent.

Community Shield - Liverpool v Manchester City

KORTVARIG GLEDE: Erling Braut Haaland omfavnet Julian Alvarez etter at han satt inn utlikningen. Men gleden var kortvarig.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Alexander-Arnold med drømmetreff

Det var Liverpool som kom best i gang. Allerede etter drøye tre minutter sendte Fabinho Mohamed Salah igjennom på kanten, men avslutningen gikk i nettveggen.

Samme mann var veldig nære igjen bare minuttet senere.

Men så tok Liverpool første stikk. De røde fra Merseyside klarte å spille Manchester City lave, og Salah sendte ballen mot Alexander-Arnold. Skuddet hans på direkten fra 18 meter sendte Liverpool foran.

Trent Alexander Arnold

SENDTE LIVERPOOL FORAN: Trent Alexander-Arnold.

Foto: NIGEL RODDIS / AFP

– Der sitter den, og halve King Power Stadium eksploderer, utbrøt Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Reprisen viste at skuddet endret litt retning via flettene til Manchester City-stopper Aké.

Med 3-1 seier i sesongens første obligatoriske kamp, ble det også sesongens første trofe for Liverpool og Jürgen Klopp. Det er første gang siden 2006 at Liverpool vinner den engelske supercupen, og det var det eneste trofeet Klopp manglet i Liverpool.

– I dag følges det som det viktigste troféet, men vi vet alle at det ikke er verdens største turnering, sier Liverpool-manageren til Viaplay.

Britain Soccer Community Shield

TROFE: Jordan Henderson kunne løfte sesongens første trofe.

Foto: Frank Augstein / AP

Siste nytt

 • Skandalescener i Hareide-tap

  Kampen ble stoppet i andre omgang da Union Berlins tilskuere kastet bluss på banen i europaligakampen mot Åge Hareides Malmö i Sverige. Politiet måtte bryte inn for å skille fansen.

  Lagene kom seg tilbake på banen, og i det 68. minutt scoret Sheraldo Becker og sikret tyskerne seieren. Malmö er sist i gruppe D, med null poeng.

  europaligaen
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • United slapp med skrekken

  Manchester United havnet under i første omgang mot kypriotiske Omonia Nikosia borte i Europaligaen, men slo tilbake etter pause. Først ved Marcus Rashford etter 53 minutter, så var Anthony Martial frempå 10 minutter senere, før Rashford igjen scoret bortelagets tredje.

  I det 85. minutt reduserte Omonia, hvor Mix Diskerud spilte 72 minutter, men United sikret tre viktige poeng. Real Sociedad leder fortsatt gruppe E, etter at de slo Sheriff Tiraspol 2–0 torsdag kveld.

  Manchester United
  Foto: AFP
 • Molde overbeviste

  Molde klatret til en andreplass i gruppe F i Serieligaen etter å ha slått den irske serielederen Shamrock Rovers 3-0 på hjemmebane. Ola Brynhildsen scoret Moldes første to mål, før Etzaz Hussain punkterte kampen i det 58. minutt.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste