Hopp til innhold

Guardiola om Haaland-nedtur: – Bra han ser realitetene

Erling Braut Haaland fikk det ikke til å sitte foran mål i den engelske supercupen mot Liverpool, men Pep Guardiola er ikke bekymret.

Pep Guardiola og Erling Braut Haaland.

BOM: Se Erling Braut Haalands kjempemiss her.

Det ble ingen stor dag for Haaland i hans offisielle debut for Manchester City.

Det hele toppet seg seks minutter på overtid. Den norske superspissen fikk ballen liggende foran seg på åpent mål. Men fra kort hold blåste nordmannen ballen i tverrleggeren og over.

– Hele målet gaper. Braut Haaland vet det. Han pleier å score i debutene sine, for Dortmund ble det hat trick. Men denne gangen blir det en målløs debut, og det har ikke manglet på sjansene, kommenterte Kasper Wikestad på Viaplay sin sending.

Selv om det ikke lyktes for Haaland i dag, så tror Guardiola at nordmannen hadde godt av opplevelsen i dag.

– Han hadde noen sjanser, to eller tre i den første omgangen og en på slutten. Det er bra han ser realitetene i et nytt land og en ny liga, sier Guardiola til klubbens egne mediekanal.

Britain Soccer Community Shield

IKKE NOK: Erling Braut Haaland fikk ikke nok kraft på ballen til å styre den i mål.

Foto: Frank Augstein / AP

Nordmannen slet innledningsvis med å bli involvert i kampen, men etter en halvtime fikk Haaland vist seg frem. På 30 sekunder var han alene med keeper og først på et innlegg helt umarkert, men han klarte ikke å sette ballen i mål.

– Han var der. I dag scoret han ikke, men en annen dag så vil han score, sier Guardiola.

Spanjolen får støtte av to tidligere storscorere i ligaen. De har fortsatt klokkertro på den norske spydspissen.

– Glem sjansene Haaland bommer i dag, sånt skjer. Se hvor fort han oppfatter ting. Om han holder seg skadefri kommer han til å score mange mål i den lyseblå trøyen, skriver Michael Owen på Twitter.

– Haaland bommer på en 100%-sjanse, men han kommer til å score mange mål for City, skriver Gary Lineker.

Også Virgil van Dijk tror også Haaland kommer til å gjøre livet vanskelig for mange forsvar i sesongen som kommer.

– Det er alltid press på spillere som kommer inn med høy prislapp. Haaland vil i likhet med Nuñez hos oss, score mange mål for sin klubb. Haaland kommer til å gjøre kampene forferdelige for mange forsvarere i Premier League, sier nederlenderen til NTB.

Haaland hadde også en ball i nettet før kjempesjansen, men den ble korrekt annullert fordi ballen hadde vært ute. Det var rett og slett ikke nordmannens kveld.

Les også Spektakulær Haaland-debut: Scoret etter 12 minutter før kampen ble avbrutt

Bayern Munich v Manchester City - Pre-Season Friendly

Spissrivalen med drømmedebut

Der Haaland hadde en tung dag foran mål, fikk Liverpools nye storkjøp en drømmedebut. På overtid stanget Darwin Núñez ballen i nettet, til store jubelscener.

– Det er en stor signering for dem. Han er tøff og sterk, sier Nathan Aké om Núñez til Viaplay etter kampen.

Community Shield - Liverpool v Manchester City

AV MED TRØYA: Darwin Núñez tok helt av da han satte inn sitt første offisielle mål for Liverpool

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

I tillegg var Núñez veldig involvert i Liverpools ledermål. Han gikk høyt opp i feltet og headet mot mål, men avslutningen ble stoppet i Ruben Dias sin hånd.

Dommeren vinket spillet videre, men VAR grep inn og dømte straffespark. Fra krittmerket gjorde Mohamed Salah ingen feil, og sendte Liverpool i føringen med sju minutter av ordinære tid igjen.

Trent Alexander-Arnold var full av lovord om debuten til sin nye lagkamerat på topp:

– Den må være der oppe. Han skaffet straffen, scoret et mål og så veldig livlig ut. Han har blitt kjøpt for å score mål og han har bevist at han kan gjøre det i dag. Han er en topp spiller, en ung spiller som er villig til å lære, sier høyrebacken til ITV etter kampen.

Før Salahs straffespark hadde Julian Alvarez satt inn utlikningen. Argentineren, som også hadde sin første offisielle kamp for City, var frempå en retur og kranglet ballen inn

Han måtte dog vente lenge på den scoringen, for den ble først annullert for offside. Men en lang VAR-sjekk senere ble den til slutt godkjent.

Community Shield - Liverpool v Manchester City

KORTVARIG GLEDE: Erling Braut Haaland omfavnet Julian Alvarez etter at han satt inn utlikningen. Men gleden var kortvarig.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Alexander-Arnold med drømmetreff

Det var Liverpool som kom best i gang. Allerede etter drøye tre minutter sendte Fabinho Mohamed Salah igjennom på kanten, men avslutningen gikk i nettveggen.

Samme mann var veldig nære igjen bare minuttet senere.

Men så tok Liverpool første stikk. De røde fra Merseyside klarte å spille Manchester City lave, og Salah sendte ballen mot Alexander-Arnold. Skuddet hans på direkten fra 18 meter sendte Liverpool foran.

Trent Alexander Arnold

SENDTE LIVERPOOL FORAN: Trent Alexander-Arnold.

Foto: NIGEL RODDIS / AFP

– Der sitter den, og halve King Power Stadium eksploderer, utbrøt Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Reprisen viste at skuddet endret litt retning via flettene til Manchester City-stopper Aké.

Med 3-1 seier i sesongens første obligatoriske kamp, ble det også sesongens første trofe for Liverpool og Jürgen Klopp. Det er første gang siden 2006 at Liverpool vinner den engelske supercupen, og det var det eneste trofeet Klopp manglet i Liverpool.

– I dag følges det som det viktigste troféet, men vi vet alle at det ikke er verdens største turnering, sier Liverpool-manageren til Viaplay.

Britain Soccer Community Shield

TROFE: Jordan Henderson kunne løfte sesongens første trofe.

Foto: Frank Augstein / AP

Siste nytt

 • Klæbo knuste konkurrentene

  Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscuprennet over 20 kilometer klassisk i Lahti.

  Han vant 24 sekunder foran finske Iivo Niskanen i rennet, som gikk i enkeltstart.

  – Han har løst dette på ypperlig måte, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland og fortsatte:

  – For et løp av Johannes Høsflot Klæbo.

  De norske løperne fikk sekunderinger mot en rå åpning av Niskanen i starten av rennet.

  Men halvveis hadde Klæbo opparbeidet seg en ledelse på åtte sekunder på Niskanen. Dette forspranget økte deretter i siste halvdel av rennet.

  Martin Løwstrøm Nyenget blir trolig nummer tre. Han lot seg imponere av styrkedemonstrasjonen til Klæbo.

  – Jeg skal ikke vurdere han opp mot største legendene som har vært. Men han er en vanvittig god skiløper, sier Nyenget til NRK.

  Flere av de finske løperne som har slitt før i sesongen har prestert sterkt i helgen. Henrik Dønnestad så at finske Niskanen hadde truffet godt med skiene.

  – Han går helt nydelig på ski. Det går lekende lett, sa Dønnestad om Niskanen, som han selv lå i rygg på en kort periode av rennet.

  Johannes Høsflot Klæbo i Lahti
  Foto: BILDBYRÅN
 • Nedtur for Hauger: Nummer åtte i Bahrain

  Dennis Hauger så ut til å kunne kjempe om pallen, men endte på 8. plass i sesongens første Grand Prix i Formel 2.

  Men nordmannen plukket med seg sesongens første poeng, og sanket i tillegg noen ekstrapoeng ettersom han hadde raskeste rundetid.

  – Det er lov å være litt skuffet over den løpsutviklingen det ble på Dennis til slutt, sier Viaplay-kommentator Henning Isdal etter løpet.

  Med ti runder igjen av løpet var Hauger på fjerdeplass, men han klarte ikke å forsvare plasseringen. Zane Maloney vant løpet overlegent.

  Flere trøblet under sesongens første Grand Prix i Formel 2. Hele seks biler måtte gi seg underveis i løpet. Bare 16 av 22 førere fullførte løpet.

  Neste helg flytter Hauger og resten av Formel 2-sirkuset seg til Jeddah i Saudi-Arabia.

  Dennis Hauger
  Foto: Torbjørn Brovold / NRK
 • Ny bestenotering innendørs for Rooth

  Sander Skotheim og Markus Rooth klokket inn på henholdsvis 7,06 og 7,08 på 60-meteren i sjukampen i innendørs-VM. For sistnevnte var det ny bestenotering.

  Dermed er de også helt likt etter den første øvelsen i sjukampen.

  Amerikanske Harrison Williams vant øvelsen.

  Rooth og Skotheim ble henholdsvis nummer åtte og ti sammenlagt i tikampen i friidretts-VM i Budapest i fjor sommer. Sistnevnte var klar på at han er kapabel til å ta mange steg før OL i Paris neste sommer.

  – Kanskje jeg kan klatre fem plasser til, til en 5.-plass. Da er det ikke så langt opp. Hver mangekamp lever sitt eget liv, også får vi se hva de andre gjør, sa Skotheim til NTB.

  (©NTB)

  9sY39c9qQNs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal