Hopp til innhold

Eriksen hyllet av Ullevaal i United-debuten: – Det store lyspunktet

Publikummet på Ullevaal fikk se Christian Eriksen debutere for Manchester United. Men det ble tap i Premier League-generalprøven mot Atlético Madrid.

Treningskamp fotball: Atlético Madrid mot Manchester United

HYLLET: Ullevaal-publikummet var meget fornøyd med å se Christian Eriksen i United-drakt for første gang.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det var nydelig. Han er en fantastisk spiller, sier Scott McTominay til NRK om Eriksens debut.

Var du Atletico Madrid-supporter på Ullevaal i dag, følte du deg mest sannsynlig litt ensom, for tribunene på nasjonalanlegget var farget i kun én farge – United-rød.

Etter at United-trubadur Ryan Jarvis fikk en mildt sagt middels respons på sine forsøk på å få med Ullevaal-publikummet på allsang, tok stemningen seg brått opp da kampen var i gang.

United åpnet friskt og to store – misbrukte – sjanser til Marcus Rashford og Anthony Martial fikk 26 129 anglofile supportere med på et unisont «oooo, neeeei».

Munnhuggeri

Tempoet i kampen tok seg ned, og samtidig ble volumet på publikum skrudd ned et par hakk, men en duell mellom Scott McTominay og Jan Oblak fikk opp temperaturen.

Skotten så ut til å albue den slovenske keeperen i ansiktet, og samtlige spillere på banen stormet til. Etter et par minutters knuffing og munnhuggeri endte det opp med at både McTominay og Oblak fikk det gule kortet.

Kampen minnet generelt om en typisk treningskamp med lavt tempo og store rom til tross for at begge lag brukte sine antatt beste spillere.

Treningskamp fotball: Atlético Madrid mot Manchester United

AMPERT: Til tross for at det bare var treningskamp ble temperaturen tidvis høy på banen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Dansk debut

Før kampen var et av spenningsmomentene om Christian Eriksen ville få debuten sin, og med 20 minutter igjen på klokka sto dansken klar på sidelinjen.

Treningskamp fotball: Atlético Madrid mot Manchester United

KLAR: Eriksen fikk snaut 20 minutter på Norges nasjonalarena, og gjorde seg bemerket.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Og Eriksen var mannen som skapte desidert høyest volum på tribunen. På vei inn på banen fikk han stående applaus, etterfulgt av taktfaste «Eriksen»-rop og applaus ved hver eneste involvering med ball.

Dansken skapte også Uniteds største sjanse med et kvarter igjen på et hjørnespark. Applausen fra publikum inspirerte dansken til å slå et perfekt innlegg på hodet til Harry Maguire. Kapteinen fikk gå umarkert opp, men styrte ballen like utenfor mål.

Likevel ble Eriksen hyllet med nye taktfaste «Eriksen»-rop fra det norske publikummet.

Skal vi tro Eivind Holth, som jobber hos United.no, var debuten det store høydepunktet på Ullevaal.

– Han ble tatt imot til stormende jubel, og leverte også veldig bra i det som ble hans første opptreden for United-fansen. Han skapte to store sjanser og viste at han kan gi Fernandes konkurranse kamp om plassen, sier Holth til NRK og fortsetter:

– Han er det store lyspunktet i denne kampen.

Treningskamp fotball: Atlético Madrid mot Manchester United

KLEM: Jubel fra tribunen og klemmer fra Antoine Griezmann og Atlético Madrid fikk Eriksen i sin første kamp for Manchester United.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– En klassespiller

Holth er stolt over at Manchester United har signert Eriksen, og har stor tro på at dansen kan tilføre laget en ekstra dimensjon.

– Han bringer erfaring og rutine inn i en united-garderobe som trenger enda mer pondus. Han viser allerede nå at han vil være en nyttig brikke for Ten Hag. Han er en sjanseskaper og vil være en døråpner for de united-angriperne, som trenger noen sjanser før de finner nettmaskene, sier han videre.

Tidligere United-spiller, Ronny Johnsen, synes det var ekstremt gøy at Eriksen fikk debuten på norsk jord, og håper at han finner tilbake til god, gammeldags form.

Ronny Johnsen

SPENT: Ronny Johnsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Veldig morsomt at han fikk debuten her på Ullevaal. Han har vist både før og i dag at han virkelig er en klassespiller. Men så trenger han nok tid til å bli vant til nye spillere og nytt system, sier Johnsen til NRK.

– Tror du fortsatt han har et høyt nivå inne?

– Det er det vi håper på, og det ser vi enkelte ganger i dag. Han skaper et par bra sjanser og klarer å utnytte rommet foran forsvarsfireren til motstanderen, og det er han veldig bra på. Jeg gleder meg veldig til å se utviklingen hans, sier han.

Mål og rødt kort

Fem minutter før slutt ble det helt klart hvor stor andel av Ullevaal-publikummet som var United-supportere. João Félix fikk skyte upresset fra 16-meter og avgjorde kampen i spanjolenes favør.

Det ble hørt enkelte jubelrop fra tribunen, men for de fleste ble det en litt kjedelig avslutning på folkefesten på Ullevaal.

På overtiden fikk også Fred sitt andre gule kort da han først felte Álvaro Morata og så, på klønete vis, hoppet på Morata som lå nede.

– Det var ikke helt som bestilt. United har scoret minst to i alle kamper i sommer, men nå scoret de null. Dette ble en «reality check» ei uke før sesongstart, sier Holth videre.

Ingen av Manchester United-spillerne hadde noe interesse av å stoppe og prate med pressen etter kampslutt.

Les også Spelet rundt Ronaldo: – Satsar pengane på at han går

Cristiano Ronaldo

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal