Hopp til innhold

Engelsk forbauselse: – Jeg kan ikke helt tro det jeg nettopp har vært vitne til

Englands sjokkresultat mot Norge skaper reaksjoner på balløya. England-trener Sarina Wiegman sier hun er overrasket over Norges prestasjon.

UEFA Women's Euro 2022, day 6, England - Norway

TØFF DAG: Ada Hegerberg og de norske fotballkvinnene fikk en opplevelse de sent vil glemme mandag kveld.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Tidligere England- og Liverpool-profil Stephen Warnock uttrykte det egentlig ganske fint på BBCs radiosending:

– Vi trodde denne kampen kanskje ville ende med uavgjort ...

Slik gikk det ikke:

UEFA Women's Euro 2022, day 6, England - Norway

Sky Sports-reporter Charlotte Marsh fulgte kampen fra sidelinjen. Hun er lamslått av det hun fikk se.

– Jeg kan ikke helt tro det jeg nettopp har vært vitne til. Norge har en tropp full av spillere fra de beste lagene i verden. De har vunnet Mesterligaen flere ganger, flere ligatitler fra de beste ligaene i Europa. Og de har nettopp blitt latterliggjort 0-6 i førsteomgang av et nådeløst England, slår hun fast.

Også de engelske spillerne er forbauset over det ble levert i EM-kampen mandag. Beth Mead, som scoret tre av målene, sier hun er målløs.

– Jeg tror ikke jeg noensinne drømte om noe slikt, sier Mead.

«Hell of a beating»

Engelske aviser boltrer seg ellers i ordspill dagen etter 8-0-seieren over Norge.

«Hell of a beating» er Daily Telegraphs overskrift. Det er tatt rett fra Lilleliens klassiske radiotirade etter at Norges menn slo England 2-1 i VM-kvalifisering i 1981, kåret av britiske The Observer til tidenes mest ikoniske kommentatorprestasjon.

Daily Telegraph

Slik omtaler Daily Telegraph den engelske seieren (faksimile).

Ellers er det mange titler som spiller på tallet åtte. «Gr-EIGHT night» skriver Metro, mens Daily Star utroper Englands oppvisning til «GrEIGHTest show».

Tidligere Arsenal- og England-spiller Ian Wright fulgte oppgjøret som ekspert for BBC. Han hyller det engelske laget etter den overbevisende forestillingen.

– Dette er et utrolig lag som blir trent på en god måte og er fulle av selvtillit. Jeg kan føle potensialet til dette engelske laget. De setter opp et show som jeg ikke har sett maken til, sa Wright.

– Hva foregår her?

Rosen fra Wright er mye myntet på England-trener Sarina Wiegman, som har hatt enorm suksess med England siden hun tok over i september 2021. England er nå ubeseiret på de 16 siste kampene.

Wiegman selv er henrykt etter Norge-triumfen.

– Vi forventet ikke å vinne med så mye, men vi spilte veldig bra. Vi utnyttet virkelig svakhetene deres, og vi er veldig fornøyde, sier hun ifølge BBC etter kampen.

UEFA Women's Euro 2022, Day 1, England - Austria

England-trener Sarina Wiegman fikk en god dag på jobben mot Norge.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

England-sjefen forteller at hun ble helt forfjamset av det som utspilte seg ute på gressmatta mot Norge.

– Hva foregår her? Det spørsmålet gikk gjennom hodet mitt. Norge hadde ikke svarene, vi skapte sjanser, scoret mål og det var veldig hyggelig å se på, sier hun.

Overrasket

Overfor NRK innrømmer Wiegman at seieren var lettere enn de forutså. Hun mener grepene til Martin Sjögren ga liten effekt.

– De endret til fem bak, men vi fikk så mye rom at vi fortsatt kunne spille vårt spill, sier Wiegman, som var overrasket over at Norge ikke presset England mer.

Beth Mead herjet på Englands høyreside og ble kåret til banens beste. Hun er overrasket over at den norske benken ikke tok tak tidligere.

– Ja, jeg er vel det. Når ting ikke går som de skal, så går man ofte til plan B. Kanskje de prøvde på det, men vi ble bare enda bedre, sier Mead.

– Norge møtte ikke opp

0-8-tapet til Norge er historiens største tap for de norske fotballkvinnene. Det er samtidig England- og EM-historiens største seier.

Wiegman, som er blitt kjent for å være en både hyggelig, men knallhard dame, sier dette om motstanden de møtte mandag:

– Norge hadde ikke den beste kampen i dag. Vi er veldig fornøyde med prestasjonen. Vi viste hvor gode vi er, sier hun.

Hvor langt kommer Norge i EM?

Ellen White, som scoret to mål mot Norge, vil ikke være med på at kampen var lettere enn hun hadde trodd på forhånd.

Overfor NRK sier hun følgende om 8-0-seieren:

– Kampen var virkelig utfordrende. Vi kom inn superfokusert, men Norge fikk en god start på deres kampinngang. De første ti minuttene var veldig harde, men det først målet ga oss virkelig masse momentum som vi bare fortsatte å bruke. Målene bare flommet på, og jeg synes prestasjonen vår var utrolig, sier hun.

Fara Williams, tidligere England-spiller, dekket oppgjøret for BBC. Hun ble naturlig nok ikke imponert av det hun fikk se av Norge.

– Norge var svake og dårligere, de møtte egentlig ikke opp, er hennes dom.

Siste nytt

 • Feiret med frekk gest - så grep VAR inn

  I et intenst og høydramatisk vestlandsderby, endte det til slutt 1-1 mellom Viking og Brann i Stavanger.

  Lars-Jørgen Salvesen sendte hjemmelaget i ledelsen etter halvspilt første omgang, og til tross for flere store Brann-sjanser ble det omgangens eneste mål.

  I den andre omgangen kom til slutt utligningen for Brann, takket være en utrolig tabbe i Viking-forsvaret. Midtstopperne Djibril Diop og Sondre Langås klarte sammen med keeper Patrik Gunnarsson kommuniserte dårlig da ballen spratt flere ganger inne i feltet. Det utnyttet Ole Didrik Blomberg, som styrte inn 1-1 etter en panisk klarering fra Gunnarsson.

  Ti minutter før slutt trodde Bård Finne at han hadde sendt Brann i ledelsen etter en kontring. Brann-spissen feiret opp mot publikum med å ta hendene foran øynene som om han gråt.

  Men til Branns fortvilelse grep VAR inn og annullerte målet for offside.

  – Jeg prøvde meg på en liten en, men når VAR var der, så ble den strøket. Vi får prøve igjen neste gang, sa Finne til TV 2.

  Dermed ble det 1-1 og ett poeng til hver av lagene.

  Finne
  Foto: Skjermdump: TV 2
 • Sensasjonell norsk pallplass i Amstel Gold Race

  Ingvild Gåskjenn klinket til med en knallsterk tredjeplass i den prestisjetunge Amstel Gold Race i Nederland søndag.

  – Det er hennes desidert største resultat, utbrøt TV 2-kommentator Magnus Drivenes.

  – Hun er på pallen! I alle dager. Det er karrierens beste resultat, uten tvil. Så jeg syner? utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

  25-åringen fra Horten leverte en kjempespurt, og ble det den første norske syklisten med pallplass i Amstel Gold Race.

  – Det i seg selv er enormt. Hun var fantastisk sterk, sa Magelssen.

  Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren.

  Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.

  Det er første gang en norsk syklist har vært på pallen i Amstel Gold Race.

  Norske Ingvild Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren i Amstel Gold Race. Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.
 • Tre norske pallplasser i verdenscupen i roing

  De norske roerne imponerte stort under sesongåpningen i verdenscupen i italienske Varese søndag.

  I karrierens andre A-finale i dobbeltsculleren, klinket Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske Varese.

  Den norske duoen – som er kvalifisert til OL – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne Lisa Scheenaard og Martine Veldhuis med 85 hundredeler.

  Helseth og Rørvik hadde vært i en A-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. Det var i sveitsiske Luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks.

  Lars Benske og Ask Jarl Tjøm leverte også en kjempeprestasjon da de rodde inn til 3.-plass i A-finalen i lettvekt dobbeltsculler. Den norske duoen lå lenge sist, men vartet opp med en ellevill avslutning og klokket inn på 6.13,87.

  Inger Seim Kavlie kunne også si seg godt fornøyd da også hun ble nummer tre i A-finalen i singlesculler. Hun klokket inn på 7.27,82, 8,51 sekunder bak den nederlandske vinneren.

  Jonas Juel og Erik Andre Solbakken rodde inn til 5.-plass i herrenes A-finale i dobbeltsculler med tiden 6.17,12, mens Jan Oscar Helvig og Kristoffer Brun ble nummer tre i B-finalen.

  Lørdag rodde også Maia Lund inn til 2.-plass i sin A-finale i lettvekt singlesculler. (NTB/NRK)

  Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik under verdenscupen i italienske Varese
  Foto: Balint Czucz / Roforbundet

Sendeplan

Kl. Program Kanal