Elyounoussi åpner for klubbytte etter marerittstart

SANDVIKA (NRK): Olympiakos-spiller Tarik Elyounoussi (29) har gått fra tillit til «fryseboksen» i løpet av sommeren.

Elyounoussi

MISTET PLASSEN: Tarik Elyounoussi har slitt i Olympiakos så langt denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Elyounoussi ble stående med 23 kamper til tross for skadeopphold i sin første sesong, som ble avsluttet med scoring i sesongavslutningen.

Noen måneder senere ser alt annerledes ut.

Olympiakos har spilt to seriekamper og to kvalfiseringskamper i mesterligaen, men Elyounoussi har vært utelatt fra kamptroppen i samtlige oppgjør.

Lagerbäck

OPPTATT AV SPILLETID: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Situasjonen har gjort at han er blitt koblet til Alanyaspor, og 29-åringen bekrefter at det har vært interesse blant annet fra Tyrkia.

– Det er helt åpent, egentlig. For min egen del har jeg fortsatt hovedarenaen min og fokuset i Olympiakos. Jeg trives godt og har det bra. Men jeg har liksom ikke kommet helt i gang ennå, sier Elyounoussi til NRK.

– Han sa jeg ikke var førstevalg

Nedturen i sommer startet med inntoget av Besnik Hasi, som ble Olympiakos' fjerde manager på et knapt år.

Olympiakos begynte sesongoppkjøringen i Østerrike allerede i midten av juni, men da var Elyounoussi opptatt med landslagssamling.

– De startet litt tidligere med en ny trener, og jeg snakket med treneren, og han sa jeg kom litt for sent i gang. At han har valgt spillerne nå siden det var noen viktige kamper i mesterligakvalifiseringen. Han kjente ikke så godt til meg, og han sa at jeg ikke var førstevalget. Han sa at han ville bruke meg hvis jeg viser meg frem på trening, sier Elyounoussi.

Men da 29-åringen kom ordentlig i gang med treningen, smalt det i ankelen. Dermed mistet han nye tre uker.

– Det har selvfølgelig ikke bidratt til å styrke stillingen min på laget, sier Elyounoussi.

– En maks uheldig start?

– Ja, det kan du si. Men sånn er fotballen. Det svinger veldig fort. Jeg spilte de fleste kampene i fjor og var med på å vinne ligaen og spilte en bra sesong, synes jeg selv. Og så bytter vi trener, så det har vært litt opp og ned. Jeg må bare stole på mine egne ferdigheter.

– Uholdbart på sikt

Landslagssjef Lars Lagerbäck understrekte allerede ved uttaket til Aserbajdsjan- og Tyskland-kampene at Elyounoussi var en del av troppen på grunn av tidligere prestasjoner.

Det blir imidlertid umulig for svensken å gi ham tillit fremover hvis ikke situasjonen endrer seg.

– På sikt blir det uholdbart, et sted går smertegrensen. Hvis han er helt i fryseboksen i Hellas, er det best å bytte klubb. Den ballen har han selv, men vil han spille i landslaget, må han få spilletid, sier Lagerbäck, som også påpeker at det må dukke opp «noe eksepsjonelt» hvis Elyounoussi skal forlate landslagssamlingen.

Det internasjonale overgangsvinduet stenger torsdag 31. august ved midnatt norsk tid.

– Jeg har to år igjen (av kontrakten) og mitt hovedmål er at jeg skal kjempe meg tilbake, men om det dukker opp noe som er interessant, så får vi se, sier 29-åringen.

Sportsnyheter

1cf0_K6B65U

Flengende TV-kritikk etter Duestads finaledrama: – En liten skam å følge finalen

TOKYO/OSLO (NRK): Jeanette Hegg Duestad stod for et historisk øyeblikk i kvalifiseringen og var bare 0,6 poeng unna en bronsen i 10 meter lutfrifle. Men det nervepirrende finaledramaet var det ikke så lett å følge med på, selv for de som kan sporten best.

Siste nytt

 • Carapaz knuste konkurrentene

  I mange kilometer hadde Richard Carapaz og Brandon McNulty en luke på mellom 20 og 15 sekunder ned til konkurrentene. Etter hvert måtte McNulty gi seg, og Carapaz sikret Ecuadors andre OL-gull i historien.

  Det var en god stund et brudd som hadde en avstand på rundt 14 minutter på det meste. Men med 45 kilometer igjen ble de fire rytterne hentet inn.

  De norske, som var Tobias Foss, Markus Hoelgaard, Tobias Johannessen og Andreas Leknessund, hang godt med i hovedfeltet lenge. Leknessund fikk etter hvert litt problemer med sykkelen, og måtte slippe.

  Det samme måtte de andre nordmennene da det stadig nærmet seg målgang.

  Tour de France-vinner Tadej Pogacar angrep i en av de tøffeste stigningene, men det holdt ikke inn for sloveneren.

  Også Wout van Aert prøvde å ta igjen teten, men heller ikke han klarte det, til tross for at han var nære.

  Han endte i en spennende avslutning med Pogacar, der Van Aert var best. Tour de France-vinneren måtte nøye seg med bronse.

  Cycling - Road - Men's Road Race - Final
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Vaksinert utøver sjokkert over test

  Tyskeren Simon Geschke ble nektet start i landeveisrittet i sykling i OL etter at han testet positivt for koronaviruset. Det til tross for at han er vaksinert.

  Geschke har tidligere blant annet vunnet en etappe i Tour de France i 2015. Han bodde ikke i OL-landsbyen i Tokyo.

  Han sier han har fulgt alle smittevernregler i OL og legger til at han har det bra fysisk. En positiv spyttprøve ble bekreftet av en positiv PCR-test, selv om det var lave virusverdier i den.

  Til ZDF sier Geschke at han er sjokkert over at han kunne teste positivt selv om han er vaksinert.

  – Jeg trodde hele dagen at den positive prøven var en feil. Jeg kunne reise i Europa, til og med i Tour de France. Alt i Japan er litt annerledes, kanskje de tar det litt mer alvorlig, sier Geschke.

  Tyskeren tror han kan ha blitt smittet på en flyplass i forbindelse med reisen fra Frankrike til Japan.

  Det er ikke andre positive prøver i den tyske sykkeltroppen.

  I1UNLS5yfHo
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tyfonvarsel i OL – flytter øvelser

  En tyfon er på vei mot Japans hovedøy og er ventet å nå regionen OL-byen Tokyo ligger i tirsdag. Uværet har allerede ført til OL-endringer.

  Rokonkurransene som skulle ha gått mandag er blitt framskutt til søndag i håp om å slippe unna uværet. Det er ikke uvanlig at værforhold gjør at øvelser i et OL må flyttes.

  En tyfon er tropisk lavtrykk med vindstyrker på over 33 meter per sekund, og den kalles også en tropisk orkan, skriver Store Norske Leksikon. Bildet nedenfor er brukt som illustrasjon, men viser ødeleggelsene da en tyfon traff en by nær Tokyo høsten 2019.

  Før det ligger det an til den varmeste OL-dagen. Prognosene for søndag sier opp til 35 varmegrader og lite skyer.

  Triathlonkonkurransen for menn kan bli ekstra krevende selv om det mandag er meldt to-tre grader kjøligere vær enn søndag.

  Utøverne starter allerede 06.30 lokal tid for å slippe unna den verste heten. Det betyr at startskuddet går allerede før midnatt søndag kveld norsk tid.

  WQpcw-7skGU
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal