Elabdellaoui om greske fotballtilstander: – Ganske sykt

SANDVIKA/OSLO (NRK): Hellas-proff Omar Elabdellaoui (26) lar seg ikke skremme av voldsomme scener i gresk fotball, men innrømmer at det kan bli vel mye galskap til tider.

Pressetreff med utvalgte spillere fra herrelandslaget i fotball

HELLAS-PROFF: Landslagsspiller Omar Elabdellaoui ser bråket i gresk fotball på nært hold i klubbhverdagen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er alltid bra med trøkk og lidenskap, men selvfølgelig finnes det grenser. Det er forskjell på galskap også, og viktig å skille, sier Omar Elabdellaoui.

 Ivan Savvides

MED VÅPEN: PAOK-eier, Ivan Savvidis, stormet banen mot AEK tidligere i mars.

Foto: Stringer / Reuters

Olympiakos-proffen fikk selvfølgelig med seg hendelsen som oppstod i den greske toppkampen mellom PAOK og AEK for snart to uker siden, hvor PAOKs klubbpresident stormet banen med våpen i beltet.

– Man så jo scenene der, og det var ganske sykt, slår landslagsbacken fast.

Uken før hadde PAOKs supportere invaderte studioet til den greske kanalen ERT 3, hvor de tvang TV-ankrene til å lese opp en fem minutters protest mot poengtrekk, og i februar kastet den samme tilhengerskaren en rekke ting på banen i møtet med Elabdellaouis Olympiakos.

Ønsker opprydning

Nå er den greske serien satt på vent inntil videre, og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) truer med å stenge Hellas ute fra internasjonale turneringer.

– Det har skjedd litt i det siste. Nå venter vi for å se hva skjer og hvilken straff som gis, men jeg regner med serien går videre når vi er tilbake fra landslagspause. Jeg trives veldig godt der, jeg, sier Elabdellaoui.

FBL-GRE-SUPERLEAGUE-PAOK-OLYMPIAKOS

VOLDSOMME: PAOKs supportere kastet gjenstander på banen i kampen med Olympiakos i februar.

Foto: SAKIS MITROLIDIS / AFP

Tarik Elyounoussi spilte også i Olympiakos før han ble klar for svenske AIK i januar. Han mener det må ryddes opp i den greske fotballen.

– Den stygge episoden med PAOK nå er noe som ikke skal skje på en fotballbane. Jeg håper de klarer å rydde opp så de kan se fremover, for å spille i Hellas er noe av det kuleste jeg har vært med på, forteller han.

– Liv og død

Også Elyounoussi fikk føle grekernes fotballidenskap på kroppen.

– Fotballen der nede betyr veldig mye for dem. Det er nesten på liv og død, og man hater å tape og elsker å vinne, i hvert fall de store lagene, sier han.

Nå er begge spillerne på landslagssamling, klare for treningskamper mot Australia og Albania. Også der håper de på endringer, i form av flere seire.

– Vi ønsker jo å gjøre flere gode kamper, og har EM i 2020 som hovedmål. Vi går «all-in» for det nå, sier Elyounoussi.

Siste nytt

 • Hovland tangerte PGA-rekord

  Med sin 64-runde på avslutninga av sesongopninga i PGA-touren søndag, tangerte Viktor Hovland ein PGA-rekord.

  Ifølgje ei twittermelding frå golfkommentator Ron Mintz var dette Hovlands 17. runde på rad under 70 slag, tangering av Bob Estes PGA-rekord frå 2001.

  Hovland enda på 10.-plass i turneringa som blei vunnen av Joaquin Niemann – Chiles første siger i PGA-turneringa nokosinne.

  Kommande helg skal Hovland debutere på europatouren i det europeiske PGA-meisterskapet i engelske Wentworth.

  Laster Twitter-innhold
 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal