Elabdellaoui om greske fotballtilstander: – Ganske sykt

SANDVIKA/OSLO (NRK): Hellas-proff Omar Elabdellaoui (26) lar seg ikke skremme av voldsomme scener i gresk fotball, men innrømmer at det kan bli vel mye galskap til tider.

Pressetreff med utvalgte spillere fra herrelandslaget i fotball

HELLAS-PROFF: Landslagsspiller Omar Elabdellaoui ser bråket i gresk fotball på nært hold i klubbhverdagen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er alltid bra med trøkk og lidenskap, men selvfølgelig finnes det grenser. Det er forskjell på galskap også, og viktig å skille, sier Omar Elabdellaoui.

 Ivan Savvides

MED VÅPEN: PAOK-eier, Ivan Savvidis, stormet banen mot AEK tidligere i mars.

Foto: Stringer / Reuters

Olympiakos-proffen fikk selvfølgelig med seg hendelsen som oppstod i den greske toppkampen mellom PAOK og AEK for snart to uker siden, hvor PAOKs klubbpresident stormet banen med våpen i beltet.

– Man så jo scenene der, og det var ganske sykt, slår landslagsbacken fast.

Uken før hadde PAOKs supportere invaderte studioet til den greske kanalen ERT 3, hvor de tvang TV-ankrene til å lese opp en fem minutters protest mot poengtrekk, og i februar kastet den samme tilhengerskaren en rekke ting på banen i møtet med Elabdellaouis Olympiakos.

Ønsker opprydning

Nå er den greske serien satt på vent inntil videre, og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) truer med å stenge Hellas ute fra internasjonale turneringer.

– Det har skjedd litt i det siste. Nå venter vi for å se hva skjer og hvilken straff som gis, men jeg regner med serien går videre når vi er tilbake fra landslagspause. Jeg trives veldig godt der, jeg, sier Elabdellaoui.

FBL-GRE-SUPERLEAGUE-PAOK-OLYMPIAKOS

VOLDSOMME: PAOKs supportere kastet gjenstander på banen i kampen med Olympiakos i februar.

Foto: SAKIS MITROLIDIS / AFP

Tarik Elyounoussi spilte også i Olympiakos før han ble klar for svenske AIK i januar. Han mener det må ryddes opp i den greske fotballen.

– Den stygge episoden med PAOK nå er noe som ikke skal skje på en fotballbane. Jeg håper de klarer å rydde opp så de kan se fremover, for å spille i Hellas er noe av det kuleste jeg har vært med på, forteller han.

– Liv og død

Også Elyounoussi fikk føle grekernes fotballidenskap på kroppen.

– Fotballen der nede betyr veldig mye for dem. Det er nesten på liv og død, og man hater å tape og elsker å vinne, i hvert fall de store lagene, sier han.

Nå er begge spillerne på landslagssamling, klare for treningskamper mot Australia og Albania. Også der håper de på endringer, i form av flere seire.

– Vi ønsker jo å gjøre flere gode kamper, og har EM i 2020 som hovedmål. Vi går «all-in» for det nå, sier Elyounoussi.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal