Elabdellaoui om greske fotballtilstander: – Ganske sykt

SANDVIKA/OSLO (NRK): Hellas-proff Omar Elabdellaoui (26) lar seg ikke skremme av voldsomme scener i gresk fotball, men innrømmer at det kan bli vel mye galskap til tider.

Pressetreff med utvalgte spillere fra herrelandslaget i fotball

HELLAS-PROFF: Landslagsspiller Omar Elabdellaoui ser bråket i gresk fotball på nært hold i klubbhverdagen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er alltid bra med trøkk og lidenskap, men selvfølgelig finnes det grenser. Det er forskjell på galskap også, og viktig å skille, sier Omar Elabdellaoui.

 Ivan Savvides

MED VÅPEN: PAOK-eier, Ivan Savvidis, stormet banen mot AEK tidligere i mars.

Foto: Stringer / Reuters

Olympiakos-proffen fikk selvfølgelig med seg hendelsen som oppstod i den greske toppkampen mellom PAOK og AEK for snart to uker siden, hvor PAOKs klubbpresident stormet banen med våpen i beltet.

– Man så jo scenene der, og det var ganske sykt, slår landslagsbacken fast.

Uken før hadde PAOKs supportere invaderte studioet til den greske kanalen ERT 3, hvor de tvang TV-ankrene til å lese opp en fem minutters protest mot poengtrekk, og i februar kastet den samme tilhengerskaren en rekke ting på banen i møtet med Elabdellaouis Olympiakos.

Ønsker opprydning

Nå er den greske serien satt på vent inntil videre, og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) truer med å stenge Hellas ute fra internasjonale turneringer.

– Det har skjedd litt i det siste. Nå venter vi for å se hva skjer og hvilken straff som gis, men jeg regner med serien går videre når vi er tilbake fra landslagspause. Jeg trives veldig godt der, jeg, sier Elabdellaoui.

FBL-GRE-SUPERLEAGUE-PAOK-OLYMPIAKOS

VOLDSOMME: PAOKs supportere kastet gjenstander på banen i kampen med Olympiakos i februar.

Foto: SAKIS MITROLIDIS / AFP

Tarik Elyounoussi spilte også i Olympiakos før han ble klar for svenske AIK i januar. Han mener det må ryddes opp i den greske fotballen.

– Den stygge episoden med PAOK nå er noe som ikke skal skje på en fotballbane. Jeg håper de klarer å rydde opp så de kan se fremover, for å spille i Hellas er noe av det kuleste jeg har vært med på, forteller han.

– Liv og død

Også Elyounoussi fikk føle grekernes fotballidenskap på kroppen.

– Fotballen der nede betyr veldig mye for dem. Det er nesten på liv og død, og man hater å tape og elsker å vinne, i hvert fall de store lagene, sier han.

Nå er begge spillerne på landslagssamling, klare for treningskamper mot Australia og Albania. Også der håper de på endringer, i form av flere seire.

– Vi ønsker jo å gjøre flere gode kamper, og har EM i 2020 som hovedmål. Vi går «all-in» for det nå, sier Elyounoussi.

Siste nytt

 • Dopingsak ryster Romania før VM

  Fire rumenske VM-spillere fra samme klubb er under etterforskning for mulig doping, bekrefter Romanias svenske landslagssjef.

  Tomas Ryde, svensken som trener det rumenske kvinnelaget i håndball, sier til Aftonbladet at fire spillere fra klubben Brasov har gjennomgått et behandlingsopplegg, som kan ha ført til at de blir tatt for doping.

  Romania spiller i gruppe C med Kasakhstan, Ungarn, Montenegro, Senegal og Spania. (NTB)

  Tomas Ryde
  Foto: Carina Johansen
 • Curling-EM: Ny seier til Norge

  Norge tok sin tredje seier i curling-EM da Sveits ble beseiret 9–4 i Helsingborg tirsdag formiddag. Det norske laget står nå med tre seirer og tre tap. Skip Thomas Ulsrud og hans lag ligger på delt femteplass i EM sammen med Tyskland.

  AFP_10O3Z4
  Foto: WANG ZHAO
 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)

Sendeplan

Kl. Program Kanal