Hopp til innhold

Elabdellaoui om greske fotballtilstander: – Ganske sykt

SANDVIKA/OSLO (NRK): Hellas-proff Omar Elabdellaoui (26) lar seg ikke skremme av voldsomme scener i gresk fotball, men innrømmer at det kan bli vel mye galskap til tider.

Pressetreff med utvalgte spillere fra herrelandslaget i fotball

HELLAS-PROFF: Landslagsspiller Omar Elabdellaoui ser bråket i gresk fotball på nært hold i klubbhverdagen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er alltid bra med trøkk og lidenskap, men selvfølgelig finnes det grenser. Det er forskjell på galskap også, og viktig å skille, sier Omar Elabdellaoui.

 Ivan Savvides

MED VÅPEN: PAOK-eier, Ivan Savvidis, stormet banen mot AEK tidligere i mars.

Foto: Stringer / Reuters

Olympiakos-proffen fikk selvfølgelig med seg hendelsen som oppstod i den greske toppkampen mellom PAOK og AEK for snart to uker siden, hvor PAOKs klubbpresident stormet banen med våpen i beltet.

– Man så jo scenene der, og det var ganske sykt, slår landslagsbacken fast.

Uken før hadde PAOKs supportere invaderte studioet til den greske kanalen ERT 3, hvor de tvang TV-ankrene til å lese opp en fem minutters protest mot poengtrekk, og i februar kastet den samme tilhengerskaren en rekke ting på banen i møtet med Elabdellaouis Olympiakos.

Ønsker opprydning

Nå er den greske serien satt på vent inntil videre, og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) truer med å stenge Hellas ute fra internasjonale turneringer.

– Det har skjedd litt i det siste. Nå venter vi for å se hva skjer og hvilken straff som gis, men jeg regner med serien går videre når vi er tilbake fra landslagspause. Jeg trives veldig godt der, jeg, sier Elabdellaoui.

FBL-GRE-SUPERLEAGUE-PAOK-OLYMPIAKOS

VOLDSOMME: PAOKs supportere kastet gjenstander på banen i kampen med Olympiakos i februar.

Foto: SAKIS MITROLIDIS / AFP

Tarik Elyounoussi spilte også i Olympiakos før han ble klar for svenske AIK i januar. Han mener det må ryddes opp i den greske fotballen.

– Den stygge episoden med PAOK nå er noe som ikke skal skje på en fotballbane. Jeg håper de klarer å rydde opp så de kan se fremover, for å spille i Hellas er noe av det kuleste jeg har vært med på, forteller han.

– Liv og død

Også Elyounoussi fikk føle grekernes fotballidenskap på kroppen.

– Fotballen der nede betyr veldig mye for dem. Det er nesten på liv og død, og man hater å tape og elsker å vinne, i hvert fall de store lagene, sier han.

Nå er begge spillerne på landslagssamling, klare for treningskamper mot Australia og Albania. Også der håper de på endringer, i form av flere seire.

– Vi ønsker jo å gjøre flere gode kamper, og har EM i 2020 som hovedmål. Vi går «all-in» for det nå, sier Elyounoussi.

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Spania fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Poengløs Zuccarello i Wilds 4-3-seier over Coyotes

  Det ble ingen målpoeng for Mats Zuccarello da Minnesota Wild vant 4-3 over Arizona Coyotes på hjemmeis i NHL søndag kveld.

  Dermed slo Wild tilbake etter fredagens forsmedelige 3-4-tap for Toronto Maple Leafs. Da både scoret og assisterte Zuccarello til ingen nytte.

  Nordmannen står med 20 målpoeng på 21 kamper denne sesongen.

  Kirill Kaprizov sendte vertene i ledelsen åtte minutter inn i første periode etter pasning fra Joel Eriksson. Sam Steel doblet Wilds ledelse i andre periode, før Nick Schmaltz reduserte for Coyotes.

  36 sekunder inn i tredje periode økte Jared Spurgeon Wilds ledelse, før Matthew Boldy la på til 4-1 etter pasning fra Kaprizov.

  Lawson Crouse reduserte til 4-2, tre minutter før full tid, før Janis Jerome Moser virkelig gjorde det spennende da han satte inn 4-3-målet. Men det ble med det for gjestene som til slutt måtte se seg slått. «Zucca» fikk 19.22 minutter på isen.

  Søndagens kamp var Wilds femte kamp på rad hjemme De skal spille ytterligere to på hjemmeis før neste bortetur. Edmonton Oilers venter i neste kamp 2. desember. (NTB)

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Stacy Bengs / AP
 • Skaanes mister også verdenscuphelgen på Lillehammer

  Langrennsløper Marte Skaanes sier at kommende helgs verdenscuprenn på Lillehammer utgår for hennes del, melder Adresseavisen.

  – Jeg har hatt en litt seig feber og hodepine etter at jeg ble smittet, men nå begynner jeg å bli bedre, sier Skaanes til Adresseavisen.

  Skaanes fikk korona etter sesongåpningen på Beitostølen og gikk glipp av verdenscupåpningen i Finland. Nå ryker nok en helg.

  – Det kommer for tidlig, sier landslagsløperen om Lillehammer-helgen.

  Ettersom Skaanes vant skandinavisk cup sist sesong, har hun friplass i verdenscupen før jul.

  – Vi holder de andre helgene før jul åpne foreløpig, sier hun.

  Det er verdenscuprenn på Beitostølen og i sveitsiske Davos før jul. (NTB)

  10km friteknikk kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Kilde nære ny seier i Canada

  Alexander Aamodt Kilde jaktet sin andre seier på to dager, men kjørte inn til andreplass og 37 hundredeler bak seirende Marco Odermatt under super-G-rennet i Lake Louise søndag.

  – Det var noen porter jeg ble litt utålmodig. Samtidig følte jeg at momentet her nede dabbet litt av. Det var ikke samme følelsen som i går, og det ble ingen dobbel, så da ryker barten dessverre, sa Kilde til Viaplay.

  Mauro Caviezel var uheldig under super-G-rennet og falt stygt inn i nettingen i Canada.

  – Det er forferdelige bilder. Det ser ut som han mistet litt fokus der, også plutselig klappet skiene sammen, sa Viaplays ekspert Kjetil Jansrud.

  Sveitseren kom seg omsider på beina, men hadde tydelige skader i ansiktet. Han ble fraktet i helikopter for videre sjekk.

  Adrian Smiseth Sejersted gikk aggressivt ut fra start og var bare 51 hundredeler bak Odermatt ved andre sektor, men ble litt for ivrig og kjørte ut. Det samme gjorde Markus Nordgård Fossland, mens Henrik Røa endte på en 48. plass. Østerrikske Maythias Mayer ble nummer tre.

  Kilde startet sesongen på best mulig vis lørdag, da han briljerte i sesongåpningen og gikk til topps i utforrennet i Lake Louise. Kilde hadde aldri vært på pallen tidligere i den canadiske byen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste