Hopp til innhold

De Bruyne avviser at han feiret som Haaland i målfest: – Jeg visste ikke det

Kevin De Bruyne ga titteljagende Manchester City en drømmekveld fra start til slutt. Etter den tredje scoringen feiret han tilsynelatende som sin kommende lagkamerat Erling Braut Haaland – men det sier belgieren var tilfeldig.

Haaland og Kevin De Bruyne.

TILFELDIG: De Bruynes (t.h.) hat trick-feiring var svært lik Erling Braut Haalands signaturfeiring, men belgieren sier det ikke var bevisst.

Foto: MONTASJE / REUTERS

Det var ingen tvil om hvem som spilte den store hovedrollen på Molineux. Kevin De Bruyne ga seg ikke før han hadde scoret fire mål – og prestasjonen høster hyllest fra flere hold.

– Han var strålende. Kevin De Bruyne var utspekulert, sa tidligere Celtic-spiller Chris Sutton på BBC Radio.

– Han bare viser seg frem nå, skrev Gary Lineker på Twitter etter det fjerde målet.

Etter at belgieren hadde scoret hat trick, feiret han på en litt annerledes måte enn han pleier. Feiringen var slående lik Haalands «lotus-feiring».

Premier League - Wolverhampton Wanderers v Manchester City

FIREMÅLSSCORER: Slik feiret De Bruyne etter det tredje målet.

Foto: PETER POWELL / Reuters

– Vi har sett denne feiringen et sted før ..., skriver Sky Sports på sin Twitter-konto, og tagger de to fotballstjernene.

Men selv avviser De Bruyne påstandene, og sa at han ikke visste at det han gjorde var å feire som Haaland før han ble spurt om det i intervjuer.

– Jeg visste ikke det engang. Jeg gjorde det bare fordi jeg hadde scoret tre. Det skjer aldri, sier en lattermild De Bruyne til Sky Sports.

 • Se feiringen og alle scoringene her:

Om Haaland: – Vil tilpasse seg perfekt

Haaland var et tema både før og etter kampen. Da Pep Guardiola fikk spørsmål om nordmannen på pressekonferansen i forkant, var han svært ordknapp om den omtalte overgangen.

– Vi snakker ikke om det, sa Guardiola til Sky Sports vist på TV 2.

Britain Soccer Premier League

ÅPNER OPP: Pep Guardiola sa litt mer om Haaland etter kampen.

Foto: Rui Vieira / AP

Etter 5-1-seieren over Wolverhampton åpnet spanjolen noe mer opp om Haaland-signeringen.

– Det er klubbens beslutning å gjøre gode signeringer for fremtiden. Forhåpentligvis kommer han for mange, mange år, og jeg er sikker på at han vil tilpasse seg perfekt til laget vårt neste sesong, sier Guardiola til samme kanal.

– Spillerne gjør deg til en god manager. Han er et utrolig, ungt talent i en perfekt alder. Jeg er sikker på at vi kan hjelpe han med å komme så godt til rette som mulig.

Les også Tror Guardiola vil skreddersy Haaland-rolle: – Blir stilt strenge krav

Guardiola Haaland

Ga City drømmestart

Men lenge før nordmannen tar på seg den lyseblå drakta, er det andre som briljerer på City. Det ble et belgisk show fra start borte mot Wolverhampton, der De Bruyne sendte City i føringen allerede etter syv minutter. Han spilte ball til Bernardo Silva og gikk på løp bak forsvaret. Deretter ble han spilt fri av lagkameraten og avsluttet fra skrått hold.

Ikke lenge etter ble den lyseblå jublingen avbrutt et lite øyeblikk, da Pedro Neto fant Leander Dendoncker som avsluttet fra om lag ti meter. Dermed stod det 1-1.

Premier League - Wolverhampton Wanderers v Manchester City

LYNKJAPP: Her feirer De Bruyne etter at han hadde scoret sitt andre mål på ti minutter.

Foto: PETER POWELL / Reuters

Men De Bruyne satt inne med flere scoringer. Fire minutter senere sendte belgieren de lyseblå tilbake i føringen. Og hat tricket var komplett på 17 minutter – før det i det hele tatt var spilt en halvtime på Molineux.

Det fjerde kom etter en time. Ballen trillet ut fra feltet til belgieren som dunket den inn fra ti meter. Det er andre gang en City-spiller scorer fire mål i én og samme kamp. Forrige var Gabriel Jesus mot Watford i april.

– Det er alltid spesielt å score fire mål. Det burde vært fem. Vi kontrollerte kampen veldig bra, og kunne ha scoret flere mot et Wolves-lag som er solide i forsvar, sa De Bruyne til Sky Sports etter målfesten.

De Bruyne endte likevel ikke alene på den lyseblå scoringslista. Også Raheem Sterling skrev seg på da han satte inn Citys femte. 5-1-seieren sikret tre poeng, og gjør at City fortsatt troner på toppen av Premier League-tabellen når det nærmer seg sesongslutt.

Les også Haaland-overgang skaper reaksjoner – rockestjerne gikk bananas

Haaland

Snakker ikke om Haaland

Selv om tre viktige poeng i kampen om ligatittelen stod på spill før onsdagens kamp, var det ikke bare selve kampen som var tema før oppgjøret. For etter at Manchester City bekreftet Haalands overgang, har det knapt blitt snakket om noe annet i fotballverden. Men Guardiola hevdet at det ikke er et tema innad i klubben.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Manchester City v Borussia Dortmund

TIDLIGERE PRAT: Haaland og Phil Foden utvekslet noen få ord etter mesterligakampen mellom Borussia Dortmund og Manchester City i april.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

På spørsmål om spillerne hadde fått med seg nyheten, sa han at han heller ikke hadde snakket med spillerne om overgangen. Likevel er vanskelig å komme utenom den siste ukens største fotballovergang. Fernandinho fikk også spørsmål om Haaland, og hadde litt mer å si.

– Vi har vist hvor gode vi er, og de siste fem-seks årene har vi tatt titler. Jeg er så stolt av spillerne og når han (Haaland) kommer gjetter jeg at han vil gi veldig mye til dette laget, sa Fernandinho.

Siste nytt

 • Frankrike utklasset USA - Selvmål sikret Israel ett poeng mot Mali

  OL tjuvstartet onsdag med både fotball og sjumannsrugby.

  I fotballkampen mellom Mali (U23) og Israel (U23) i gruppe D var det en sjansefattig og målløs første omgang.

  Mali hadde ballen mest og kom til flest avslutninger, men etter pause klarte backen Hamidou Diallo å sette ballen i eget mål.

  Få minutter senere utlignet spissen Cheickna Doumbia med hodet. Kampen endte med poengdeling.

  – Det var en vanskelig kamp, og vanskelig motstand, sier Israels kaptein Omri Gandelman til NRK.

  De israelske spillerne ble fraktet til stadion i politieskorte og det var mye sikkerhet på utsiden av stadion.

  – Vi fokuserer bare på kampen. Vi prøver å ikke høre på støyet utenfor, sier Gandelman.

  Japan leder gruppe D, etter 5-0-seieren over Paraguay. Israel og Mali deler andreplassen i gruppa.

  I kampen mellom Frankrike (U23) og USA (U23) i gruppe A, sto det også 0-0 til pause. I andre omgang sendte veteranen Alexandre Lacazette (33) Frankrike opp i ledelsen. Hvert U23 lag får ha med seg tre spillere over 23.

  Men også Frankrikes unge spillere kan å score mål. 22-årige Michael Olise doblet ledelsen fra utenfor boksen etter 70 minutter. Loïc Badé fulgte opp kvarteret senere og Frankrike vant 3-0.

  De leder med det gruppe A foran New Zealand, som slo Guinea 2-1 tidligere onsdag.

  Åpningskampen mellom Argentina og Marokko i gruppe B endte derimot i kaos, den kan du lese mer om her.

  Doumbia setter 1-1 mot Israel
  Foto: AFP
 • Fosser med kruttsterk triumf i O-ringen

  Den norske orienteringsløperen Kasper Harlem Fosser vant sprinten i O-ringen i Sverige onsdag. Verdenseneren tok seieren foran landsmann Jørgen Baklid.

  Fosser vant med 19 sekunder ned til Baklid.

  – Dette viser at sprintsatsingen til norsk orientering gir resultater. Utrolig moro at vi får til en dobbeltseier, og det har kommet opp en bra generasjon i Norge nå som presterer bra i sprint, sa duoen etter løpet.

  Verdensener Fosser klatret til 8.-plass i sammendraget. Svenske Emil Svensk leder.

  Baklid var også svært fornøyd med egen prestasjon.

  – Det var overraskende at jeg skulle slå alle disse toppløperne, bortsett fra Kasper da. Planen var å løpe fort etter at jeg kom til O-ringen uten de store ambisjonene sammenlagt. Det var utrolig moro å få det til i kveld, sa han.

  Marie Olaussen, som tirsdag slo Tove Alexandersson på mellomdistansen, ble nummer tolv på sprinten. Den ble vunnet av Fossers samboer Simona Aebersold. Olaussen er på 6.-plass sammenlagt.

  Torsdag er det hviledag for eliten i Sverige, før de siste konkurransene avholdes fredag og lørdag.

  (NTB)

  Kasper Fosser
  Foto: NTB
 • Svensk Warholm-konkurrent tatt for kokainbruk: – Jeg skammer meg

  Den svenske friidrettsutøveren Oskar Edlund (21) ble tatt for kokainbruk og dømt til bøter av politiet. Episoden skjedde på en fest i Stockholm før jul i fjor, men ble offentlig kjent først nå gjennom avisa Expressen.

  21-åringen, som konkurrerer på 400 meter hekk, har kun fortalt sine nærmeste om det som skjedde. Dermed ble ikke de svenske idrettslederne først kjent med kokaindommen like før OL.

  Kokain er ikke regnet som prestasjonsfremmende når det brukes utenfor konkurranse. Dermed har ikke Edlund brutt noen dopingbestemmelser og kan delta i OL.

  – Jeg skammer meg fryktelig mye. Det var på en fest etter sesongen der jeg ble tilbudt kokain, og jeg var dum nok til å si ja, sier han til Expressen.

  Edlund har EM-medaljer fra både U20 og U23-klassen. I år har han satt personlig rekord flere ganger. Med tiden 48,70 kvalifiserte han seg til OL, der drømmen er å avansere fra forsøksheatet i konkurranse med blant annet Karsten Warholm.

  Den svenske friidrettssjefen Kajsa Bergqvist sier deres fokus er å hjelpe Edlund. Han får blant annet tilbud om å snakke med psykolog.

  Friidrott, JVM, ankomst Arlanda, Oskar Edlund.
  Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal