Hopp til innhold

Haaland-overgang skaper reaksjoner – rockestjerne gikk bananas

City-spillere, fotballeksperter, rockestjerner og TV-personligheter. De fleste har en mening om Erling Braut Haalands overgang til Manchester City.

Haaland

OVERGANGEN ALLE SNAKKER OM: Erling Braut Haalands overgang til City får som ventet mye oppmerksomhet.

Foto: Montasje / NTB/PA

Tirsdag kom bekreftelsen «alle» hadde ventet på. Erling Braut Haaland blir City-spiller fra 01. juli om det formelle går i orden.

Nyheten har skapt overskrifter verden over, og reaksjonene er mange på at den 21-årige nordmannen skal innta Premier League fra og med neste sesong.

Hvordan går det med Haaland i City?

Hilsen fra City-spillere

I City-garderoben har flere av spillerne allerede gått offentlig ut og kommentert nyheten.

Midtstopper og City-stjerne Aymeric Laporte ønsker Haaland velkommen på denne måten:

«Glad for å ikke løpe etter denne fyren de neste par årene. Velkommen, Erling», skriver han på Twitter.

Laportes lagkamerat Kyle Walker er også ute med en velkomsthilsen til nordmannen.

«Velkommen, Erling. Ser frem til å starte arbeidet», skriver Walker.

Rockestjerne gikk bananas

Også Oasis-rocker Liam Gallagher, en av Citys mest profilerte supportere, er glad for at Haaland kommer til klubben.

Gallagher markerte overgangen med å gå bananas på Twitter tirsdag kveld.

Hele syv twittermeldinger ble dedisert til Norge-spissen.

«Haaland er den nye Cantona», «århundrets ran» og «kupp» er dommen fra den kjente musikeren.

Gallagher
Foto: Skjermdump 10.05.2022 / Twitter
Liam Gallagher

Liam Gallagher er kjent som en svoren City-tilhenger.

Foto: Matt Dunham / Ap

Tidligere City-spiller Micah Richards, som nå jobber som TV-ekspert for Sky Sports, er svært glad på gamleklubbens vegne.

For en spiller og for en signering Erling Haaland er. Og for et signal dette er til de andre lagene. Han blir en perfekt match, sier Richards.

– Dømt til å bli en av verdens beste

Han mener Haalands svakhet ligger i det City ofte belager seg på fremover, nemlig kombinasjonsspill med de andre offensive kortene, men han tror likevel ikke det blir et stort problem.

– Kombinasjonsspillet hans er ikke det beste, men han klarer det. Bortsett fra Harry Kane tror jeg ikke det finnes en bedre match for City akkurat nå. Nå får de en plan B i spillet sitt, mener Richards.

Micah Richards

Micah Richards er glad gamleklubben klarte å kapre Haaland.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Leeds-manager Jesse Marsch trente Haaland i Salzburg og fikk et godt forhold til lysluggen.

Marsch ser frem til å få Haaland til England.

– Han er dømt til å bli en av verdens beste spillere. Både på grunn av kvaliteten han har, men også talentet hans. Jeg skulle ønske han kom hjem hit til Leeds, her han er født, men jeg forstår valget om å gå til Manchester City, sier Marsch.

– Et utrolig menneske

Han mener klubbvalget samtidig er interessant, for han mener Haaland først og fremst er en eksplosiv spiller, og City spiller ofte med en ballbesittende stil.

Uansett behersker han spille på flere måter, og jeg mener dette gjør City, som kanskje er verdens beste lag, enda bedre. City fortjener ros som landet dette. Jeg ønsker alltid Erling alt godt, han er et utrolig menneske, mener Marsch.

Champions League - Group E - Liverpool v FC Salzburg

Jesse Marsch har bare gode ting å si om sin tidligere elev.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Avisen Liverpool Echo har valgt en mer moderat tone når det gjelder Haalands overgang til City.

I en sak med tittelen «Erling Haalands overgang til Manchester City er ikke nødvendigvis dårlig nytt for Liverpool» går de gjennom hvorfor det ikke er suksess-garanti med nordmannen på Etihad.

Der trekker de frem skepsisen Liverpool-ikonet John Barnes ytret før denne sesongen.

«I Premier League er ikke en fysisk spiller verdt noe som helst, for vi har drøssevis av fysiske spillere her, men ikke nok tekniske spillere. Hvis Haaland kommer til England kommer han ikke til å herje med Brightons midtstoppere, og av den grunn tror jeg han hadde gjort et mye større inntrykk om han dro til La Liga, sa Barnes.

Shearer spår 40 mål

En av dem som stikk i strid med Barnes tror dette blir en suksess, er tidligere Premier League-toppscorer Alan Shearer.

Den gamle storspissen, som selv har rekorden for flest mål i Premier League med sine 260 nettkjenninger, har latt seg imponere ekstremt av den 21 år gamle nordmannen.

I en lang analyse for The Athletic, går Shearer grundig til verks når han skal forklare hvorfor han tror jærbuen blir en suksess i lyseblått.

«Ikke lenge før overgangen hans ble annonsert, spådde jeg at hvis du setter en spiller som Erling Haaland inn i Manchester Citys lag, med måten de skaper sjanser på, vil han score 40 mål. La meg forklare hvorfor» innleder han.

Alan Shearer

Alan Shearer kan litt om å score mål. Han tror Haaland blir en suksess.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Shearer mener Haalands kombinasjon av fart, styrke, evne til å ta gode løp og plassere seg smart i boksen, sammen med avslutningsegenskapene hans, gjør ham til et sikkert lodd for Pep Guardiolas vinnersjanser.

– Hvis du ser på hver spiller som har gått til Manchester City, har Pep forbedret dem mye, og jeg er ikke i tvil om at det vil være det samme med Haaland, sier han i sin spalte i The Athletic.

Shearer gleder seg til å se på nært hold hva Haaland har å by på.

– Dette er et så spennende trekk for ham, for City og for Premier League, mener Shearer.

Carragher: – Mange spørsmålstegn

Liverpool-ikon og nåværende Sky Sports-ekspert Jamie Carragher gleder seg til å se nordmannen i Premier League.

Selv om han nå forsterker Liverpools kanskje argeste tittelrival.

– En briljant signering, ikke bare for Manchester City, men for hele Premier League. Jeg tror alle ser frem til å se hvordan han kommer til å gjøre det. Han og Kylian Mbappé virker som de to neste superstjernene til å erstatte Messi og Ronaldo, og slike spillere har tidligere endt opp i klubber som Real Madrid og Barcelona. Men jeg føler at Premier League nå er blitt den sterkeste ligaen, mener han.

Jamie Carragher

Jamie Carragher mener Haaland-signeringen vil løfte hele Premier League.

Foto: PETER POWELL / Reuters

Carragher er likevel ikke helt sikker på at 21-åringen blir en dundrende suksess på Etihad verken personlig eller for City som lag.

– Han kommer helt sikker til å score mål, det er derfor han er kjøpt, men det garanterer ikke at City kommer til å vinne alt mulig. De må klare å integrere ham inn i laget, og City må ofre en av sine mer kreative spillere for å få plass til ham, en spiller som kanskje hadde hjulpet dem mer med å kontrollere kampene. Det er mange spørsmålstegn, mener Carragher.

TV-personligheten Piers Morgan er kjent for å være en lidenskapelig Arsenal-supporter. Han synes City fikk mer ut av pengene enn hans egen favorittklubb nylig gjorde.

«City fikk Haaland for 10 millioner pund MINDRE enn Arsenal betalte for Nicolas Pépé», skriver han lettere oppgitt.

Så gjenstår det å se om han blir enda mer frustrert på grunn av Haaland neste sesong. Verdens øyne vil i hvert fall være rettet mot den 21-årige gutten fra Bryne.

Les også: Haaland klar for Manchester City – blir tidenes dyreste nordmann

Dortmund
Dortmund

Siste nytt

 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsløper i kombinert med langt skadeavbrekk – hele sesongen ryker

  Landslagsløper Einar Lurås Oftebro mister etter alle solemerker hele den kommende kombinertsesongen som følge av en alvorlig kneskade.

  Det er Norges Skiforbund som opplyser om skadesituasjonen til Lurås Oftebro.

  En meniskskade han pådro seg under Sommer Grand Prix-konkurransen i Oberwiesenthal kommer til å plassere kombinertutøveren på sidelinjen i lang tid.

  – Jeg pådro meg en kompleks ruptur i menisken under SGP i Oberwiesenthal i slutten av august. Det skjedde i utkjøringen på sletta i PCR-hoppet på fredagen. Operasjonen var vellykket. Menisken ble sydd sammen og en liten del ble også fjernet, sier Lurås Oftebro i en uttalelse.

  Nå venter en lang periode med rehabilitering.

  – Jeg er nok ikke tilbake i konkurranse før 2024/25-sesongen. Menisken har begrenset med blodårer og bruker derfor lang tid på å gro. Vi ønsker å gjøre opptreningen skikkelig og i riktig tempo, så jeg unngår unødvendige setback’s på veien, sier landslagsløperen, som er storebroren til Jens Lurås Oftebro. (NTB)

  Einar Lurås Oftebro
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste