Hopp til innhold

Tror Guardiola vil skreddersy Haaland-rolle: – Blir stilt strenge krav

Erling Braut Haaland (21) skal spille under Pep Guardiola i Premier League neste sesong. Det tror de tidligere City-spillerne Kåre Ingebrigtsen og Åge Hareide blir en kjempesuksess.

Guardiola Haaland

PROFILERT TRENER: I Manchester City får Haaland Pep Guardiola som sin nye manager. Det blir et spennende bekjentskap for dem begge.

Foto: Montasje / Bildbyrån

– City er blant verdens fire beste lag, og det har de klart uten spiss. Skal de vinne Mesterligaen, måtte de få på plass Haaland, og det har de skjønt og strekt seg langt for å få til. Det blir en veldig bra match.

Det sier Kåre Ingebrigtsen, som selv spilte i Manchester City fra 1993 til 1994, til NRK.

Trenerprofilen følger fortsatt gamleklubben tett, og tror Haaland blir en formidabel suksess på Etihad.

Der kan han bli den beste fotballspilleren i verden, og der kan han bli toppscorer i Europa. Han kan nå sine aller høyeste mål sammen med Pep (Guardiola) og City, tror Ingebrigtsen.

Hvordan går det med Haaland i City?

Fotboll, Bundesliga, Dortmund - Union Berlin

FÅR VERDENS FLOMLYS: Erling Braut Haaland til City er en gigantisk overgang i Premier League-sammenheng. Nå er verdens øyne knyttet til

Foto: CHRISTOFKOEPSEL / WITTERS

– Blir stilt strenge krav

At den norske 21-åringen får nettopp Guardiola som trener, tror den tidligere RBK- og Brann-treneren vil løfte Haaland til nye høyder.

Han er ikke enig med dem som frykter at Guardiola, som lenge har praktisert en spillestil uten spiss, vil slite med å få maks ut av nordmannen.

– Når City først bestemte seg for å gå for Haaland, tror jeg Guardiola er sikker på at han passer inn. Jeg tror han uansett vil skreddersy spillestilen sin til å passe Haaland, sier Ingebrigtsen.

Han mener Haaland nå får en av verdens beste trenere i Guardiola.

– Det tror jeg bare vil utvikle ham enda mer som spiller og person. Det vil bli stilt strenge krav til ham, men det tror jeg han er vant til. Jeg tror også Erling stiller strenge krav til seg selv. Det tror jeg blir en kjempegod match, og han kommer til å utvikle seg enda mer, han er fortsatt en ung spiller. Det her tror jeg var et veldig smart valg, sier «Bruttern».

Kåre Ingebrigtsen

SPENT: Kåre Ingebrigtsen tror Haaland blir en dundrende suksess i City.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– Selv en blind mann vil se det

Guardiola har lenge vært en uttalt beundrer av nordmannen. Helt tilbake i april 2021 var City-sjefen åpen om sin Haaland-fascinasjon.

– Det er ikke lett å finne en spiller i historien som har scoret så mange mål i så ung alder. Han kan score med venstre, høyre, på kontringer og i boksen. Selv når du dominerer kampen. Han er en fantastisk spiss. Selv en blind mann vil se at han er en god spiss, sa Guardiola den gangen.

Nå skal han selv jobbe med jærbuen daglig.

Det kommer til å bli en suksess, tror Åge Hareide, som selv spilte i Manchester City fra 1981 til 1982.

Hareide måtte smile da han hørte at valget hadde falt på de lyseblå.

– Jeg blir ekstra glad for at han velger City. Tidene har endret seg kolossalt siden jeg var der, men City har alltid vært en veldig fin klubb. At de nå er helt i toppen og spiser kirsebær med de største i Europa og England, det er stas. City har en veldig god fremtid, og det er fint at Erling har valgt å spille for Manchester City akkurat som faren hans gjorde, sier Hareide til NRK.

Åge Hareide

GLAD: Åge Hareide mener Haaland gjør et godt valg ved å gå til hans gamle klubb.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

– Det eneste som kan stoppe Haaland

Den tidligere landslagssjefen er likevel klar på at Haaland må forberede seg på tøffere arbeidsvilkår enn han har fått i Bundesligaen.

Han beskriver Premier League som en tøffere liga, og kommer med en advarsel til sin unge landsmann:

Det trengs litt andre egenskaper enn det han allerede har, for City styrer de fleste kampene, det er lite bakrom. I Tyskland synes jeg han har vært skarpest når han har utnyttet overgangene. Når vi da vet at de fleste lag som møter City ligger lavt og kompakt, det er et mindre område å bevege seg på, men det kan også være veldig utviklende for ham å spille på den måten, sier trenerprofilen.

Hareide føler seg trygg på at spissen går en enorm karriere i vente. Han håper Haaland klarer å få maks ut av potensialet alle vet er der.

– Det eneste som kan stoppe Haaland, er skadesituasjonen. Han er fortsatt veldig ung og har mange år foran seg. Men vi får håpe han holder seg frisk, ikke minst med tanke på landslaget vårt, sier Hareide.

Haaland

HVA NÅ: Erling Braut Haalands karriere er allerede imponerende. Nå kan han skyte seg inn i det ypperste av det ypperste.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

– Blir Premier League-toppscorer flere ganger

Kåre Ingebrigtsen trekker frem at Haaland har en sjelden kombinasjon av fart, styrke og avslutningsegenskaper.

Han mener signeringen vil gjøre de lyseblå enda bedre rustet for suksess enn de har vært de siste årene.

– Erling vil gjøre City vanskeligere å spille mot. Han vil få masse sjanser mot lag som ligger lavt, men City vil også være en enda større trussel på kontringer, sier Ingebrigtsen.

– Kommer han til å bli toppscorer i Premier League?

– Ja. Men selv om vi nordmenn tror han blir det neste år, kan det gå litt tid før ting får satt seg og han får relasjoner med de nye lagkameratene sine. Men i løpet av City-perioden kommer han nok til å bli toppscorer i flere enn ett år i Premier League. Det er noen Solskjær-rekorder som står for fall nå, tror Ingebrigtsen .

Ole Gunnar Solskjær scoret totalt 91 mål på 235 kamper i Premier League for Manchester United.

Også Hareide tror Haaland vil være blant forhåndsfavorittene til å bli toppscorer i ligaen neste sesong.

– Det er lov å håpe på det. Du så hvordan det var med Solskjær da han kom til United, han måtte bare lære seg å gjøre alt mye raskere enn han gjorde i Molde. Men kvaliteten og presisjonen i avslutningsøyeblikkene, det var der allerede. Det er det samme med Braut, han har det inne. Da handler det bare om å bygge opp gode relasjoner til de andre spillerne som er rundt ham, sier han.

Som de sier i Haalands nye hjemland:

Only time will tell.

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste