Elden: – Håndballforbundet burde tatt grep tidligere

Nora Mørks advokat, John Christian Elden, er kritisk til håndballforbundets håndtering av saken og mener det er uheldig at det tar så lang tid før en beklagelse kommer.

Nora Mørk

SINT: Nora Mørk er ikke fornøyd med håndteringen av NHF. Her avbildet under VM i desember.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er uheldig at det har tatt så lang tid før de kommer og beklager den situasjonen som har funnet sted. Vi noterer at de nå gjør det og mener at de burde undersøkt litt mer og tatt grep tidligere, sier han.

Bakgrunnen for kritikken kommer etter at Nora Mørk i et intervju med VG tidligere i dag hevdet at de stjålne, private bildene også har sirkulert blant norske herrelandslagsspillere.

Elden mener også det er rart at forbundet ikke støtter sine egne i en slik sak.

– Vi har også reagert på at håndballforbundet ikke er villig til å støtte Mørk i slike saker, ved å nekte å dekke bistandsadvokat og ordninger rundt dette, forteller Elden.

John Christian Elden er kritisk til håndballforbundet.

ADVOKAT: John Christian Elden.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ikke mottatt bevis

Mørk varslet forbundet om at bildene ble spredt blant spillerne på herrelandslaget allerede 30. oktober. Ifølge Elden har de ikke mottatt bevis eller dokumentasjon, som tilsier at bildene er spredd videre mellom noen på herrelandslaget.

– Forbundets undersøkelser bekreftet at bildene bare har blitt mottatt, noe som ikke er ulovlig. De har mottatt, men hvis de spres, vil de måtte stå til ansvar som alle andre, sier Elden.

– Vi har ikke foretatt noen anmeldelse fordi vi ikke har fått bevis eller dokumentering på spredning. Ingen er ansvarlig for det man får inn på telefonen sin med mindre man har bestilt det selv, sier Elden.

Håndballpresident Kåre Geir Lio har tidligere uttalt til NRK at de ferdige med denne saken.

– Vi ga Nora et offisielt svar på henvendelsen hennes og i følgebrevet til svaret står det helt tydelig at dersom hun ønsker å gjøre det offentlig, så må hun gjerne gjøre det. Så kan vi svare henne offentlig, og det er det vi har gjort nå, sa håndballpresidenten til NRK tidligere tirsdag.

Thorir Hergeirsson håper Nora Mørk fortsetter på landslaget.

LANDSLAGSTRENER: Thorir Hergeirsson.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trist og leit

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forstår at 26–åringen har det tungt, men håper å få se henne på landslaget i mange år fremover.

– Jeg har stor respekt for hennes følelser i denne saken. Og så håper jeg at ledelsen i forbundet og Nora får løst dette, sier han til NRK.

Hergeirsson har ikke hatt kontakt med herretrener, Christian Berge om saken.

– Jeg sendte denne meldingen til mine overordnede i forbundet, og jeg mener det er ledelsen ansvar å ta saken videre. Jeg har hverken leder, eller personalansvar for herrelandslaget, så derfor har jeg ikke snakket med noen der.

Bjarte Myrhol meldte tirsdag kveld at det var spillere fra herrelandslaget som først ga beskjed til Mørk om at bildene var i omløp.

Siste nytt

 • Slapp møte med storfavoritt Györ

  Vipers Kristiansand skal møte CSKA Moskva i semifinalen i mesterligaen. Det ble klart etter trekning i ettermiddag. Dermed slapp kristiansandslaget å møte storfavoritt Györ før en eventuell finale. Semifinalene spilles lørdag 29. mai.

  Handball, Rema 1000-ligaen, Flint - Vipers
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Ada Hegerberg ute denne sesongen

  Ada Hegerberg kommer ikke tilbake på banen for Lyon denne sesongen, men sikter mot neste sesong. Det melder klubben på sitt nettsted.

  Hegerberg har ikke spilt siden hun pådro seg en korsbåndskade i januar i fjor. På ettersommeren gjennomgikk hun en ny operasjon for å fikse en gammel skade, men rehabiliteringen har tatt lenger tid enn forventet.

  Nå har hun ifølge klubben gitt opp å gjøre comeback denne sesongen. I stedet prøver hun å bli klar til sesongforberedelsene til 2021-22-sesongen.

  Det har kommet få nyheter om Hegerberg fra Lyon under hennes skadeperiode, men før juli i fjor meldte klubben at kontrakten hennes er forlenget til 2024. (NTB)

  Hegerberg
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Leier ut lillebror Hauge igjen

  Bodø/Glimt og Stjørdals-Blink er enige om en utlånsavtale for angrepsspilleren Runar Hauge (19).

  Det opplyser eliteserieklubben selv på sine nettsider tirsdag. Hauge er lillebror av Milan-proffen Jens Petter Hauge, som gjorde det strålende for Glimt i fjorårets sesong.

  Stjørdals-Blink berget plassen i 1. divisjon etter å ha spilt kvalifisering forrige sesong. Foran årets er spillerstallen allerede forsterket med en annen Glimt-spiller, Aleksander Foosnæs.

  zuyEOcMdB_o
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal