Håndballpresidenten: – Vi er ferdig med denne saken nå

Håndballpresident Kåre Geir Lio vil ikke overtale Nora Mørk til å fortsette på landslaget. Mørk truer med å si nei til spill for Norge etter at private bilder ble spredt på herrelandslaget.

Nora Mørk

OPPRØRT: Nora Mørk er ikke fornøyd med Håndballforbundet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi er ferdig med denne saken nå, men er klar til å snakke med Nora hvis hun vil, sier Lio.

Det var VG som tirsdag skrev at Nora Mørk vurderer sin fremtid på landslaget etter at det har sirkulert private bilder av henne blant spillere på herrelandslaget i håndball.

– Det må være opp til hver enkelt som er så heldig som er tatt ut til et landslag, å avgjøre om de vil spille eller ikke, sier Lio i en kommentar til NRK.

Mørk mener at håndballforbundet har opptrådt svært unnvikende og at de har forsøkt å dysse ned opplysningene hun har gitt dem om saken.

Håndballspilleren har ønsket en offentlig beklagelse fra Norges Håndballforbund for måten de har håndtert saken på. Forbundet har på sin side ønsket å behandle saken internt.

Kåre Geir Lio

Håndballpresident Kåre Geir Lio.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Ønskelig å holde det internt

Det var under en landslagssamling i fjor høst at Nora Mørk oppdaget at private bilder av henne hadde blitt spredt på nett etter at telefonen var blitt utsatt for hacking.

30. oktober i fjor varslet Nora Mørk Norges Håndballforbund om at bildene også skal ha havnet blant spillere på herrelandslaget. 16. januar ble saken så offentlig kjent via VG .

Lio benekter imidlertid at forbundet har forsøkt å dysse ned saken.

– Dette var en sak som ikke var offentlig, det var ikke offentlig at herrelandslaget var involvert, og det var heller ikke en offentlig saksbehandling. Dette er en type saker som alle organisasjoner ønsker å behandle internt, og det gjorde vi.

– Håndtering av saker mellom mennesker på dette nivået er det ønskelig at vi holder internt, så langt som råd er, uansett status og stilling, sier Lio.

– Har lært noe på veien

– Har dere gjort det dere kunne i denne saken?

– Vi har svart til Nora at vi har gjort det vi kunne for at denne saken skulle bli behandlet så godt som mulig til det beste for Nora. Vi erkjenner at vi har lært noe på veien og at vi kunne ha gjort noe annerledes, men det vi har gjort har vi gjort i aller beste mening og det var det beste vi kunne gjøre – slik saken stod, forteller håndballpresidenten.

– Vi ga Nora et offisielt svar på henvendelsen hennes og i følgebrevet til det svaret står det helt tydelig at dersom hun ønsker å gjøre det offentlig, så må hun gjerne gjøre det. Så kan vi svare henne offentlig, og det er det vi har gjort nå.

Les også: Oustorp om Mørk-saken: – Vi må drive voksenopplæring

Siste nytt

 • Bare nesten for Lorentzen

  Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til tiden 1:08.41 på søndagens 1000 m i Heerenveen. Bergenseren ble nummer fire, seks tideler bak vinneren Kjeld Nuis. Nederlenderen vant foran russerne Pavel Kulizjnikov og Denis Juskov. Allan Dahl Johansson ble nummer ti.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Wiklund satte personlig rekord

  Ragne Wiklund satte personlig rekord med nesten syv tideler da hun gikk inn til tiden 1:17.33 på 1000 m i Heerenveen søndag. Det holdt til 20. plass for 18-åringen. Hege Bøkko ble beste norske på 13. plass, mens Ida Njåtun ble nr. 18. Britanny Bowe vant.

  Ragne Wiklund
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Norge nr. 6 på stafetten

  Norge ble nummer 6 på kvinnenes stafett i skiskyting i Hochfilzen etter å ha gått to strafferunder og skutt 11 ekstraskudd. Italia vant stafetten foran Sverige og Frankrike.

  Ingrid Landmark Tandrevold i Hochfilzen
  Foto: Stefan Adelsberger / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Stafett menn
V-cup skiskyting: Stafett menn
V-cup skøyter: 1000 m menn
V-cup skøyter: 3000 m kvinner
Vinterstudio
V-cup skøyter: 5000 m menn
V-cup skøyter: 5000 m menn
V-cup skøyter: 5000 m menn
Sport i dag
EM håndball kvinner: Finale
Sportsrevyen