NRK Meny
Normal

Håndballpresidenten: – Vi er ferdig med denne saken nå

Håndballpresident Kåre Geir Lio vil ikke overtale Nora Mørk til å fortsette på landslaget. Mørk truer med å si nei til spill for Norge etter at private bilder ble spredt på herrelandslaget.

Nora Mørk

OPPRØRT: Nora Mørk er ikke fornøyd med Håndballforbundet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi er ferdig med denne saken nå, men er klar til å snakke med Nora hvis hun vil, sier Lio.

Det var VG som tirsdag skrev at Nora Mørk vurderer sin fremtid på landslaget etter at det har sirkulert private bilder av henne blant spillere på herrelandslaget i håndball.

– Det må være opp til hver enkelt som er så heldig som er tatt ut til et landslag, å avgjøre om de vil spille eller ikke, sier Lio i en kommentar til NRK.

Mørk mener at håndballforbundet har opptrådt svært unnvikende og at de har forsøkt å dysse ned opplysningene hun har gitt dem om saken.

Håndballspilleren har ønsket en offentlig beklagelse fra Norges Håndballforbund for måten de har håndtert saken på. Forbundet har på sin side ønsket å behandle saken internt.

Kåre Geir Lio

Håndballpresident Kåre Geir Lio.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Ønskelig å holde det internt

Det var under en landslagssamling i fjor høst at Nora Mørk oppdaget at private bilder av henne hadde blitt spredt på nett etter at telefonen var blitt utsatt for hacking.

30. oktober i fjor varslet Nora Mørk Norges Håndballforbund om at bildene også skal ha havnet blant spillere på herrelandslaget. 16. januar ble saken så offentlig kjent via VG .

Lio benekter imidlertid at forbundet har forsøkt å dysse ned saken.

– Dette var en sak som ikke var offentlig, det var ikke offentlig at herrelandslaget var involvert, og det var heller ikke en offentlig saksbehandling. Dette er en type saker som alle organisasjoner ønsker å behandle internt, og det gjorde vi.

– Håndtering av saker mellom mennesker på dette nivået er det ønskelig at vi holder internt, så langt som råd er, uansett status og stilling, sier Lio.

– Har lært noe på veien

– Har dere gjort det dere kunne i denne saken?

– Vi har svart til Nora at vi har gjort det vi kunne for at denne saken skulle bli behandlet så godt som mulig til det beste for Nora. Vi erkjenner at vi har lært noe på veien og at vi kunne ha gjort noe annerledes, men det vi har gjort har vi gjort i aller beste mening og det var det beste vi kunne gjøre – slik saken stod, forteller håndballpresidenten.

– Vi ga Nora et offisielt svar på henvendelsen hennes og i følgebrevet til det svaret står det helt tydelig at dersom hun ønsker å gjøre det offentlig, så må hun gjerne gjøre det. Så kan vi svare henne offentlig, og det er det vi har gjort nå.

Les også: Oustorp om Mørk-saken: – Vi må drive voksenopplæring

Siste nytt

 • Vegard Stake Laengen vant sykkel-NM

  Vegard Stake Laengen ble norgesmester for første gang. 29-åringen vant landeveisrittet søndag. Fjorårsmester Rasmus Fossum Tiller ble nummer to, mens bronsen gikk til Kristian Aasvold. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen havnet langt bak.

  Vegard Stake Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Mikel spiller tross brudd i hånden

  Nigeria-kaptein John Obi Mikel tar sikte på å spille den avgjørende grunnspillskampen mot Argentina i fotball-VM.

   John Obi Mikel
  Foto: Mark Ralston / AFP
 • Brun og Strandli på 2. plass

  Kristoffer Brun og Are Strandli løftet seg flere hakk og rodde inn til 2.-plass i lettvekt dobbeltsculler under verdenscupen i roing i Linz søndag.

  Brun og Strandli
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Japan - Senegal
VM fotball: Japan - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten
VM fotball: Polen - Colombia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Colombia
FIFA Fotball-VM 2018 Polen - Colombia og eliteserien Rosenborg - Vålerenga