Hopp til innhold

Ekspertenes tabelltips: Slik ender Premier League 20/21

Sesongstart i Premier League er like rundt hjørnet, og ekspertene har talt: Liverpool og Manchester City kommer til å knive om tittelen i år også – foran et sjanseløst Manchester United.

Liverpool, 2019/20

ETTERLENGTET: Forrige sesong var det Liverpool som kunne løfte trofeet, etter 30 års ventetid. Gjentar de bragden i år?

Foto: Paul Ellis / AFP

Årets Premier League-sesong blir noe annerledes, som alt annet under koronapandemien. Kampene spilles fremdeles for tomme tribuner, men det stopper ikke fotballelskende supportere fra å glede seg til sesongstart.

Og som alltid er det mange ubesvarte spørsmål før den øverste ligaen i England sparkes i gang lørdag.

Sikrer Liverpool trofeet for andre år på rad? Tar Manchester City tilbake tronen?

Og kan Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hamle opp med Jürgen Klopp og Pep Guardiolas menn?

Arne Scheie

Mangeårig fotballkommentator i NRK og Manchester United-supporter.

Arne Scheie om Mjøndalen

Arne Scheie var sportskommentator i NRK frem til 2013.

Foto: NRK

Hvorfor tror du Liverpool vinner Premier League?

– Det som taler mot er at det er veldig sjeldent et lag klarer å forsvare tittelen. Men Liverpools mannskap og måten de gjennomføre fjorårssesongen gjør at jeg under tvil setter de foran City.

Hvilken nysignering er den beste og hvorfor?

– Det gjør meg litt usikker, fordi Chelsea har gjort to gode tyske signeringer ... Jeg tror Timo Werner til Chelsea er den beste.

Hva er du mest spent på foran årets sesong?

– Det er jo mange ting. Hvordan dette med korona blir. Hvordan det blir en hel sesong og spille uten tilskuere. Hvordan det påvirker spillerne og interessen.

– Og jeg er jo veldig spent på om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan ta nye steg. Kan de ta så gode og lange steg at mitt tips på plass nummer en og to er i fare?

Tete Lidbom

Programleder i Heia Fotball.

Tete Lidbom, programleder NRK

Tete Lidbom er programleder for Heia Fotball sammen med Sven Bisgaard Sundet.

Foto: Eivind Stuevold

Hvorfor tror du Manchester City vinner Premier League?

– Manchester City kommer til å rive tilbake Premier League-trofeet fra Liverpool i år. Dette blir nok Pep Guardiolas siste sesong på benken på Etihad, og han har nok analysert fjorårets feilsteg til minste detalj.

James Rodriguez

James Rodríguez kom nylig til Everton fra Real Madrid.

Foto: Sergio Camacho / AFP

– Han har også fått inn Nathan Aké i forsvaret. Og om de mest sentrale i hver lagdel holder seg lenger unna skadelista enn i fjor, vil de vinne årets sesong med god margin.

Hvilken nysignering er den beste og hvorfor?

– Chelsea har stupt ned i oljefondet til Roman Abramovitsj og fått seg noen skikkelig gøye spillere, men samtidig har de handlet uten å tenke på de utfordringene de faktisk hadde i fjor.

– Derfor vil jeg heller trekke fram Evertons kjøp av midtbanetrioen Allan, (Abdoulaye) Doucouré og James Rodríguez, som kommer inn i en midtbane som i fjor lå på dødsleiet, med muskler, energi og kreativitet.

Hva er du mest spent på foran årets sesong?

– Jeg gruer meg til en hel sesong som må lide under pandemiens restriksjoner. Og så håper jeg så inderlig at TV 2 gir seerne muligheten til å skru av den falske publikumslyden, som er det døveste oppfinnelsen siden e-sigaretter. Når det er sagt blir det fabelaktig å endelig få i gang Premier League og den vante helgerutinen igjen.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert.

Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp er en tidligere fotballspiller og nå ekspert for NRK.

Foto: Julia Marie Naglestad

Hvorfor tror du Liverpool vinner Premier League?

– Det er fordi de har så mange strenger å spille på. De var så sterke og stabile i fjor. De har rett og slett vært verdens beste fotballag i to år. Jeg tror det kommer til å bli fryktelig tett mellom de to øverste – mye tettere i år enn i fjor.

Hva er du mest spent på foran årets sesong?

FILE PHOTO: FA Community Shield - Arsenal v Liverpool

Flere peker på Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang som mulig toppscorerkandidat.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

– Jeg er mest spent på styrkeforholdet i toppen. Om City og Liverpool er like suverene som de har vært, eller om lagene etter har utviklet seg og tatt ytterligere steg. Også spent på Chelsea og hvor bra de er.

Hvem blir årets toppscorer?

– Hvis jeg skal tippe én så tror jeg Aubameyang.

Lars Tjærnås

Fotballekspert i Aftenposten, 100 prosent Sport og NENT/Viasport.

Champion league Manchester United-Barcelona

Lars Tjærnås er ekspertkommentator både for Viasport og Aftenposten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hvilken nysignering er den beste og hvorfor?

– Blant mange spennende velger jeg Timo Werner. Begrunnelsen er at han spiller så godt i så mange roller. Enten som ren spiss, kant eller tier bak spissen, vil han kunne utgjøre en forskjell i veldig mange ulike typer kamper og kampbilder.

Timo Werner

Både Scheie og Tjærnås mener tyske Timo Werner er en sterk kandidat til beste nysignering.

Foto: Glyn Kirk / AFP

Hvem blir årets toppscorer?

– Også her tror jeg det blir jevnt, men tipper (Pierre-Emerick) Aubameyang hos Arsenal. Arsenal vil spille på en måte under (Mikel) Arteta som gjør at han vil komme til mange sjanser, og han er en utrolig sikker avslutter fra mange ulike distanser og vinkler.

Hva er du mest spent på foran årets sesong?

– Jeg er spent på og gleder meg til mye, men må tilstå at jeg er aller mest spent på gigantduellen mellom de to største, som jeg tror fortsatt kommer til å være bedre enn alle andre.

– Fotballen Liverpool og Manchester City har servert par siste sesonger har på noen områder vært et nytt nivå. Så er spent på om det fortsetter, og hvem av dem som vinner det jeg tror blir jevn tetkamp.

Sportsnyheter

Warholm

Warholm stivnet og tok VM-sølv: – Kun fornøyd med gull

Karsten Warholm jaktet det første norske gullet i innendørs-VM siden 1995, men kom til kort på oppløpet.

Siste nytt

 • Seieren glapp etter skjebnesvanger feil - Haugan på pallen

  Det blåste voldsomt under andreomgangen i Aspen. Så mye at skjermene tidvis gikk i svart hos Viaplay og rennet måtte stoppes en periode.

  Etter hvert fikk imidlertid utøverne igjen klarsignal til å sette utfor storslalåmløypa, og det var en spent Alexander Steen Olsen som ventet på toppen.

  Det 22 år gamle stortalentet ledet nemlig etter første omgang. Ni hundredeler foran Loic Meillard, 32 hundredeler foran verdens suverent beste storslalåmkjører, Marco Odermatt.

  Sveitseren hadde elleve seiere på rad før lørdagens storslalåm. Var Steen Olsen mannen som kunne bryte Odermatts elleville rekke og sikre en etterlengtet norsk jubeldag?

  Det norske herrelandslaget er inne i sin lengste seierstørke siden sesongen 1994/95. Da kom den eneste seieren i sesongens siste renn. Hvert år siden 1989 har Norge tatt minst én verdenscupseier på herresiden.

  Før rennet i Aspen var Aleksander Aamodt Kildes seier i nettopp Aspen 4. mars i fjor lagets forrige triumf. Og ventetiden frem til neste seier ble enda lenger lørdag kveld.

  For Steen Olsen klarte ikke å forsvare ledelsen fra første omgang. 22-åringen startet på strålende vis, men kom på innerski og drømmen om seier ble knust.

  Feilen ble skjebnesvanger for Steen Olsen, som endte på 17. plass. Odermatt vant rennet og sikret 12 seiere på rad. Timon Haugan kjørte seg opp til 3. plass i andre omgang og sikret karrierens første pallplass i storslalåm.

  rvR9KsCPmU0
  Foto: AP
 • Drama i VM: Fransk stavhopper fraktet ut på båre

  Margot Chevrier (24) falt stygt i lørdagens stavfinale i innendørs-VM i friidrett. Den franske utøveren ble båret ut av hallen.

  Uhellet forsinket avviklingen av stavkonkurransen i Glasgow. Chevrier trengte medisinsk tilsyn og ble senere fraktet bort på båre til applaus fra publikum.

  Fallet skjedde da hun prøvde å ta seg over 4,65 meter.

  Chevrier er flere ganger blitt fransk mester i stavsprang. (NTB)

  Chevrier stavsprang
  Foto: NTB
 • Therese Johaug om mulig VM-comeback: – Jeg ønsker og håper å være der

  Therese Johaug sier i et intervju at hun kan tenke seg å stille på VM-femmila i Trondheim.

  Uttalelsen gir hun i et arrangørintervju med Engadin Skimarathon i Sveits. Der skal hun søndag delta.

  – Jeg ønsker og håper å være der. Men det er selvsagt masse jobb, sier Johaug om å delta i VM neste år.

  – Jeg vet at ingen vil være fornøyd om jeg blir nummer fire, og alle vil at jeg skal ta gull. Det er også mitt mål, men hvis jeg skal delta i Trondheim, må jeg kvalifisere meg og vite hvilke løp jeg skal gå for å klare det. Jeg skal ikke gå en hel verdenscupsesong, legger hun til.

  35-åringen la opp som langrennsløper på toppnivå etter 2021/22-sesongen. (NTB)

  Johaug er tilknyttet NRK som langrennsekspert. NRK gjør redaksjonelle vurderinger uavhengig av dette.

  Therese Johaug på Beitostølen
  Foto: Anders Skjerdingstad

Sendeplan

Kl. Program Kanal