OL-håpet skadde seg på bisart vis: – Blir berre for dumt

Eit ublidt møte med isen gjer at Eivind Henriksens opplading til Europameisterskapet og Dei olympiske leikane blir meir kompliserte enn ønskeleg.

FAMILIEN ER MED: Eivind Henriksen tok med seg kona og sønene Amund (9 månader) og Emil (3,5 år) heile vegen til Australia for å førebu seg til EM og OL.

– Eg skulle ut med søpla. Eg krabba ut verandadøra, der var det klink is, så eg gjekk rett på snørra og landa dessverre på venstre kne. Eg har da fått ein slimposebetennelse, så det er jo heilt fantastisk.

Frå treningsleir i Australia fortel Eivind Henriksen om skaden han pådrog seg dagen før han skulle reise. Nå sit han i solsteika, og får ikkje trena som planlagt.

Saman med familien reiste sleggekastaren til andre sida av jorda for å kunne optimalisere treninga sidan både EM og OL nærmar seg.

MR: Dette er bildet av kneet til Henriksen.

Planen var jo eigentleg å legge på ei ekstra kastøkt, så eg hadde hatt fire kastøkter i veka. Nå har det blitt kanskje ti økter totalt på fem veker, så ja, det er to i veka.

Usikker før EM

Skaden fekk han som sagt dagen før avreise til Australia, men at konsekvensane skulle vere så alvorlege som dei blei hadde han ikkje forventa.

Nei, eg tenkte ikkje så mykje over det der og da, men det gjorde jo vondt. Det var berre å sette seg på flyet dagen etter, også tenkte eg ikkje så mykje over det før det hadde gått nokre dagar. Da skjønte eg at det var eitt aller anna som har skjedd, seier han.

Vidare seier Henriksen at han framleis er usikker på kor lang tid det til ta før han er heilt frist og kan trene som normalt.

Nei, altså, det kjem jo litt an på da. Tar ein det heilt med ro, så går det jo sikkert litt fortare over. Samtidig så kjenner eg liksom, eg må jo teste ut ting og sjå kva eg kan gjere, kva som fungerer og kva som ikkje fungerer, seier 33-åringen.

Eg har prøvd meg litt dei siste dagane. Kastinga er jo for så vidt grei, men det gjer forferdeleg vondt nokre gonger, fortset han.

Sleggekaster Eivind Henriksen skadet seg før avreise

Sidan han sjølv er usikker på tidsperspektivet for skaden, er det naturlege spørsmålet: Kva konsekvensar får dette for deg framover, med tanke på EM og OL?

Ja, det er jo ikkje optimalt, det er det ikkje. Men eg har jo hatt mykje problem tidlegare òg, og det har gått greitt nokre gonger. Eg håpar å få løyst dette problemet ganske kjapt nå, så er det framleis greitt tid igjen, i alle fall til OL, seier han.

Fall neste igjen

Det er ikkje første gong 33-åringen er i ein liknande situasjon. For karrieren til Henriksen har vore prega av nettopp mykje skadar.

Eg har jo vore mykje skadd oppi gjennom karrieren, så å få enda litt meir i det, det begynner å bli nok da. Og når det liksom er ein sånn klønete skade, så er det jo, ja, det blir jo berre for dumt, seier han.

Eivind Henriksen i Australia

FAMILIE: Eivind Henriksen nyt også tida i Australia saman med familien. Her med sonen Amund på ni månader.

Sidan situasjonen er som han er for sølvvinnaren frå sommar-OL i 2020, må han berre prøve å ta det heile med eit smil. Og seier han var nære på å fallet igjen.

Samtidig så er det jo herleg å berre vere borte frå det, rett og slett møkkavêret som har vore heime i Noreg nå, og herleg å gå ut i shorts og T-skjorte klokka 6 på morgonen i nærare 30 grader, seier Henriksen.

Ein skal passe litt på når ein går rundt med slippers på kjøpesenteret på flisa der, viss det har regna litt. Eg har sklidd nokre gonger her òg, smiler han.

Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Viking
  • PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)