Eckhoff: – Mistet alt mot og glede

ÖSTERSUND (NRK): For Tiril Eckhoff ble stafetten akkurat slik hun beskriver livet sitt: en følelsesmessig berg-og-dal-bane.

Tiril Eckhoff

OPP OG NED: Tiril Eckhoff var deppa etter sin stafettetappe, men det tok ikke lang tid før smilet var tilbake.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det gikk fra glede til sorg, til glede og eufori. Det var alt mulig rart, forteller Tiril Eckhoff etter å ha blitt verdensmester på stafetten.

Men hun trodde først hun hadde ødelagt for lagvenninnene da hun måtte ut i strafferunde og sendte Marte Olsbu Røiseland ut 43 sekunder bak Sverige. Hun bannet, og gikk rett i skifteboden. Kort tid senere kunne hun slippe jubelen løs, og da kom også tårene.

BIATHLON-WORLD-SWE-WOMEN-RELAY

GULLJENTER: Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland

Foto: JESSICA GOW / AFP

– Jeg tenkte jo at gullet ville ryke, og visste at jeg hadde hatt muligheten til å veksle først. Jeg satt inne i bua og hadde mistet alt mot og glede. Men når jeg ser det der begynner jeg å grine, røper Eckhoff.

Men selv etter at gullet var sikret, viste TV-bildene lagvenninnene som kom med trøstende ord.

– Vi sa at Marte tross alt liker best å være i angrepsposisjon, så hun hadde jo egentlig gitt henne et godt utgangspunkt, forteller Ingrid Landmark Tandrevold.

– Bløt som smør

Eckhoff er kjent for å vise et bredt spekter av følelser, og både latteren og tårene sitter løst hos 28-åringen.

– Jeg føler man bør være steinhard og følelsesløs når man driver skiskyting, men jeg er jo bløt som smør. Men det er litt rått at jeg er litt original synes jeg.

Tiril Eckhoff

VELLYKKET VM: Tiril Eckhoff med sølvmedaljen etter jaktstarten

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det fortalte Eckhoff til NRK før VM-start. Også da hadde sesongen bydd på både opp- og nedturer, og følelser ble et tema.

– Liver mitt er jo å være nede i grøfta og så være den lykkeligste personen i hele verden.

Elsk/hat-forhold

Hun er blitt vant til å snakke om det. På spørsmål om hva som er det beste med å være Tiril Eckhoff, svarer hun følelsene. Men samtidig kan de være vanskelig å takle.

– Jeg hater dem også. Noen ganger, innrømmer hun.

Kjæresten Ånund Lid Byggland og Geir Isene er hennes viktigste samtalepartnere. De som løfter henne opp når hun er langt nede.

– Geir setter det veldig i perspektiv. Han minner meg på at jeg driver med verdens minste idrett, hvor vi løper rundt på ski og prøver og treffe svarte prikker, som i og for seg er utrolig rar idrett, men som likevel betyr så mye for meg, forteller Eckhoff.

– Hva tror du andre synes om at du viser så mye følelser?

– Jeg vet ikke. Det er et godt spørsmål. Men jeg tror nok folk liker å se menneskelighet, og det er Tiril.

Lagvenninne mener i hvert fall noe av det beste med Eckhoff er nettopp følelsene.

– Hun blir utrolig lett begeistret. Hun kan kjøpe seg en ny drikkeflaske, og være superhappy fordi hun har fått seg en sånn fin flaske. Det smitter veldig over på meg, at man kan bli glad for små ting. Så det er ikke bare negativt med å gå opp og ned i humør, mener Tandrevold.

Tiril Eckhoff setter på sin helt egen måte ord på hvor tøft livet som toppidrettsutøver kan være når man møter motgang. Programleder: Dag Erik Pedersen og Liv Grete Skjelbreid.

SE VIDEO: Tiril Eckhoff fortalte åpenhjertig om medaljens bakside i et intervju gjort i forkant av VM i 2015.

Siste nytt

 • OL-medaljør Maren Skjøld legger opp

  Alpinist Maren Skjøld avslutter karrieren, skriver hun selv på Instagram onsdag.

  Skjøld ble vraket fra landslaget den kommende sesongen på grunn av manglende sportslig utvikling, opplyste Sportssjef i alpint, Claus J. Ryste, til NRK i mai.

  Skjøld tok OL-bronse i lagkonkurransen i Pyeongchang i 2018.

  Maren Skjøld sikret seg bronsjemedalje under lagkonkurranse parallell slalåm
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Tre nykommere på årets hopplandslag

  Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.

  Hopp
  Foto: Gorm Kallestad
 • Lundby mottok Raw Air-prisen

  Maren Lundby vant som kjent Raw Air sammenlagt i mars, men turneringen ble avbrutt på grunn av koronautbruddet. Nå har hun imidlertid mottatt beviset på at hun gikk til topps i den prestisjefulle hoppturneringen. Lundby vant samtidig verdenscupen sammenlagt.

  Maren Lundby
  Foto: Frode Søreide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal